Lav en plan med Effektivitetsplanlægger

Med værktøjet Effektivitetsplanlægger kan du oprette planer for annonceringsudgifter og se, hvilken indvirkning ændringer af kampagner kan have på vigtige metrics og den samlede effektivitet.

Dette værktøj viser dig altid den bedste mulighed for din plan ved at modellere den bedste budgetfordeling på tværs af dine kampagner.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter en plan, får vist effektivitetsprognoser og implementerer din plan. Du har også mulighed for at justere konverteringsraten for din plan for at se, hvilken betydning det har for effektiviteten.

Bemærk! Effektivitetsplanlægger er tilgængelig for søge-, Shopping-, display- og appkampagner.

Vejledning

1. Opret en ny plan

Opret plan

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og vælg Effektivitetsplanlægger.
  3. Klik på Opret en plan og derefter på Fortsæt.
    • Hvis du allerede har oprettet en plan, kan du klikke på plusknappen for at oprette en ny plan.
  4. Vælg de kampagner, som du gerne vil have med i din plan.
  5. Det anbefales, at du vælger kampagner med samme mål. Effektivitetsplanlægger virker bedst ved at skifte budgetterne for flere kampagner og optimere til de kampagner, der forventes at give et højere investeringsafkast.
  6. Kan du ikke se dine kampagner? Nogle kampagner understøttes muligvis ikke af Effektivitetsplanlægger. Se kravene.
  7. Hvis du planlægger Shopping-kampagner og har flere Merchant Center-konti, skal du vælge én Merchant Center-konto til at filtrere efter kampagner på den Merchant Center-konto.
  8. Klik på Næste.
  9. Angiv datointervallet og den vigtigste metric, du vil have vist resultater for (f.eks. klik, konverteringer eller konverteringsværdi).
  10. Valgfrit: Angiv et mål for din plan (f.eks. udgifter, eksponeringer eller pris pr. anskaffelse). Når du angiver et mål, kan Effektivitetsplanlægger flytte rundt på dine potentielle udgifter for at hjælpe dig med at nå målet.
  11. Klik på Fortsæt for at komme til prognosesiden for din plan.

Kladde til plan

Når du har oprettet en plan, kommer du til en side med en kladde til planen, så du kan få et overblik over din plan. Foretag ændringer af dit forbrug for at se, hvilken indvirkning det kan have på dine kampagners effektivitet.

Bemærk! Du kan bruge Effektivitetsplanlægger til at få prognoser, men der foretages ikke automatisk ændringer på din Google Ads-konto.

2. Se en prognose

Se en effektivitetsprognose, og foretag sammenligning

Prognosegraf

Prognosegrafen viser, hvordan ændringer i dine samlede udgifter kan påvirke effektiviteten af alle de kampagner, som du har valgt til din plan. Klik forskellige steder på grafen for at ændre forbruget og se, hvilken indvirkning ændringerne har på dine kampagners potentielle effektivitet.

Bemærk! De metrics, der vises på prognosegrafen, gælder for alle de kampagner, du valgte, da du oprettede din plan.

Individuel kampagneprognosetabel

I tabellen under prognosegrafen kan du se statistikker opdelt efter individuelle kampagner. I hver række vises der en prognose for eksponeringer, udgifter, konverteringer og gennemsnitlig CPA for den relevante kampagne. Under hver metric kan du se følgende kolonner:

• "Planlagt": Den valgte kampagnes potentielle effektivitet, hvis du implementerer de foreslåede indstillinger for din plan.
  • "Eksisterende": Den valgte kampagnes potentielle effektivitet, hvis du fortsætter med dine eksisterende kampagneindstillinger.
  • "Forskel": Forskellen mellem metrics for "Planlagt" og "Eksisterende".

Hvis du vil justere parametrene for individuelle kampagner, skal du klikke på den kampagne, som du vil ændre, og derefter foretage ændringer i sidepanelet med resultater.

Kampagnens sidepanel

Klik på en bestemt kampagne i tabellen for at se sidepanelet med resultater for den pågældende kampagne. Sidepanelet indeholder en prognosegraf og andre effektivitets- og budgetmetrics.

Afhængigt af budstrategi, netværk og andre indstillinger for din kampagne kan du muligvis ændre nogle af de planlagte kampagneindstillinger i sidepanelet. Det kan f.eks. være, at du vil justere forbruget for din kampagne eller tilføje søgeord, undersidelinks eller søgepartnere og se, hvilken indvirkning disse ændringer kan have på din kampagnes effektivitet.

Bemærk! I sidepanelet kan der kun genereres prognoser for kampagneændringer for planer med maks. 20 kampagner.

Foretag sammenligning

Klik på Sammenlign øverst på oversigtssiden for at sammenligne din prognose med tidligere tidsrum.

3. Gennemgå og implementer din plan

Gennemgå og implementer plan

Du kan planlægge dine månedlige og kvartalsvise budgetter for at sikre, at du får mest muligt ud af dine kampagner. Før du starter, skal du have oprettet en plan ved hjælp af ovenstående trin.

Sådan gennemgår og implementerer du din plan med Google Ads Editor:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og vælg Effektivitetsplanlægger.
  3. Klik på en plan, du vil gennemgå og implementere.
  4. Klik på downloadikonet download icon øverst til højre.
  5. Vælg Ads Editor-fil (.csv).
  6. Følg vejledningen Importér en CSV-fil i Google Ads Editor for at gennemgå og implementere din plan.

4. Juster din konverteringsrate for at se indvirkningen på prognoser (valgfrit)

Hvis du forventer ændringer mht. konverteringsvolumen, kan du manuelt justere konverteringsraterne for dine kampagner for at se, hvordan det indvirker på prognosen. Du kan justere konverteringsraten for en ny plan og for individuelle kampagner eller flere kampagner i en eksisterende plan:

• Ny plan: Match din konverteringsrate med en lignende tidligere periode.
  • Individuel kampagne: Hvis du ved, hvordan konverteringsraterne kan ændre sig for en bestemt kampagne.
  • Flere kampagner: Få vist en simulering af den indvirkning, som ændringer af konverteringsraterne får på din overordnede plan.

Juster konverteringsraten for ny plan

Det kan være nyttigt at justere din konverteringsrate for en ny plan, hvis du vil se, hvordan effektiviteten er i forhold til en lignende tidligere periode. Hvis du f.eks. holder udsalg hver maj, vil du måske gerne se, hvor effektiv din plan er baseret på konverteringsraterne fra maj sidste år.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og vælg Effektivitetsplanlægger.
  3. Klik på plusknappen for at oprette en ny plan.
  4. Vælg Konverteringer eller Konverteringsværdi som den metric, der skal udarbejdes en prognose for i din plan.
  5. Vælg den periode, som prognosen for din plan skal baseres på. Det kan f.eks. være de seneste syv, 30 eller 90 dage eller samme periode sidste år.

Juster konverteringsraten for den enkelte kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og vælg Effektivitetsplanlægger.
  3. Klik på den plan, hvor du vil justere konverteringsraten.
  4. Gå til siden Plan, og rul ned til kampagnetabellen.
  5. Vælg en kampagne.
  6. Angiv en ny "Forventet konverteringsrate" for den pågældende kampagne i redigeringspanelet til højre.

Juster konverteringsrater på tværs af kampagner

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og vælg Effektivitetsplanlægger.
  3. Klik på den plan, hvor du vil justere konverteringsraten.
  4. Klik på Juster på konverteringsratebanneret.
  5. Du kan justere konverteringsrater på to måder:
    • Skaler konverteringsrater på tværs af kampagner: Angiv den procentdel, som du forventer, at konverteringsraten stiger eller falder med. Hvis du f.eks. justerer konverteringsraten med +50 %, stiger konverteringsraten for en kampagne med en forventet konverteringsrate på 5 % til 7,5 %.
    • Angiv en ny konverteringsrate, der skal anvendes på tværs af kampagner: Angiv en ny konverteringsrate.