Använda Google Ads API för hotellkampanjer

För hotellkampanjer i Google Ads används nya Google Ads API för resultatrapporter, budgetar, bud och kampanjhantering.

I denna artikel beskriver vi hur du får åtkomst till Google Ads API.

Innan du börjar

webbplatsen för Google Ads API-utvecklare kan du läsa om hur API:et fungerar och se en snabbstartsguide. Du kan också se hur API:et fungerar för hotellkampanjer.

Få åtkomst till Google Ads API för hotellkampanjer

Om du redan använder Google Ads API: Du har redan en utvecklartoken med åtkomst till Google Ads API. Du kan börja använda betaversionen av Google Ads API för hotellkampanjer. Läs mer om betaversionen av Google Ads API för hotellkampanjer

Om du inte redan använder Google Ads API: Innan du får tillgång till Google Ads API måste du skapa en Google Ads-kontostruktur, inklusive ett förvaltarkonto och hanterade konton.

Få åtkomst till Google Ads API

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto. Läs om hur du skapar ett förvaltarkonto
  2. I Google Ads-gränssnittet klickar du på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och väljer API-center under Konfiguration för att begära en utvecklartoken.
    • Länken till API-centret visas bara om du är inloggad på ett förvaltarkonto.
  3. Använd detta formulär för att begära åtkomst till Google Ads API med följande information:
    • id för förvaltarkonto
    • de fyra sista tecknen i den utvecklartoken som genereras när du har fyllt i API Center-formuläret
    • problemtyp: Annan
    • beskrivning: ange att du är hotellannonspartner och beskriv problemet

Du får ett bekräftelsemeddelande när du har fått åtkomst till Google Ads API. Om du har frågor om ansökan kan du kontakta oss.

Använda Google Ads API för hotellkampanjer

Läs översikten över hotellannonser för att lära dig hur du utför vanliga uppgifter med Google Ads API, som att skapa och ändra kampanjer, annonsgrupper, hotellgrupper och bud.

Om en annonsgrupp inte har några tillhörande annonser måste kunderna lösa problemet genom att använda Google Ads API och skapa en annons i en hotellannonsgrupp.
Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.