Få størst mulig utbytte av appkampanjer

Med appkampanjer er det enkelt å markedsføre apper via de største Google-tjenestene, for eksempel Søk, YouTube, Google Play og Google Displaynettverk. I denne artikkelen går vi gjennom de beste måtene for å konfigurere og administrere App-kampanjer slik at de oppnår et best mulig resultat.

Konfigurering, budgiving og vedlikehold

For å kjøre en vellykket App-kampanje må du angi de riktige markedsføringsmålene dine, og du må bruke de mest effektive budene og budsjettene.

Kampanjekonfigurering

Når du konfigurerer appkampanjer, må du ha følgende i bakhodet:

• Markedsføringsmål: Finn ut om du vil at folk skal laste ned appen din, gjøre noe bestemt i appen eller noe annet.

• Hendelser: Send eventuelle hendelser du sporer i appen, tilbake til Google Ads, og vurder å spore andre hendelser som kan være en erstatning for den ønskede hendelsen. Finn ut mer om konverteringssporing i mobilapper.

• Forberedelser: Ta høyde for konverteringsforsinkelser. Det kan gå et par dager før appkampanjer begynner å samle inn informasjon. Hvis du ser at kostnaden per installasjon (CPI) er høy til å begynne med, må du huske å ta høyde for konverteringsforsinkelser og angi et realistisk konverteringsvindu. Finn ut mer om konverteringssporing.

• Konkurrerende kampanjer: Ikke kjør appkampanjer på det samme geografiske stedet, da det kan føre til at kampanjene dine konkurrerer mot hverandre.

• Budsjett: Sørg for at budsjettet ditt er stort nok til at det er rom for at kampanjen kan vokse.

Budgiving

Når du angir bud for App-kampanjen din, må du ha dette i bakhodet:

• Konverteringsforsinkelse: Ta hensyn til konverteringsforsinkelser når du evaluerer kampanjeresultatene. I de første dagene (eller til og med ukene) av en kampanje, kan CPI-verdien være for høy.

• Justert CPI for visningskonverteringer (VTC): Vurder å beregne den justerte CPI-verdien ved å legge til visningskonverteringer i CPI-ligningen. Finn ut mer om visningskonverteringer.

• Anbefalte bud: Angi det gjennomsnittlige dagsbudsjettet som 50 ganger mål-CPI-en eller 10 ganger mål-CPA-en.

Finn ut mer om budgivning i appkampanjer.

Vedlikehold

Når kampanjen ruller og går, er det helt avgjørende for resultatene at du drifter og vedlikeholder den godt. Vi anbefaler følgende:

• Ikke endre kampanjetypen etter lanseringen, for eksempel fra «Installasjonsvolum» til «Installasjonshandlinger».

• Ikke gjør drastiske endringer i kampanjen, for eksempel ved å endre budsjettet eller CPI-en med over 20 %.

• Unngå å begrense kampanjens målgruppe ved å ekskludere for mange steder, plasseringer, mobilkategorier eller ved hjelp av andre målrettingsalternativer.

Elementer

Reklameelementer er appkampanjens «ansikt utad» – altså det de potensielle kundene ser først – så du må påse at de får se den mest effektive annonsen. For å sikre at de rette annonsene blir vist til de rette personene, er det viktig at du laster opp en rekke ulike elementer til appkampanjen. Det er også nyttig å forstå hvordan rapporten for innholdselementer for App-kampanjer fungerer.

Videoelementer

Du er rett og slett nødt til å ha en rekke ulike videoelementer for at appkampanjen skal bli lønnsom. Sørg for at du har

• videoer med flere varigheter

• videoer med ulike skjermretninger, for eksempel vertikalt, kvadratisk og liggende format (de ideelle høyde/bredde-forholdene for videoer er 16:9, 1:1 og 2:3 – husk at stående videoer har 60 % høyere konverteringsfrekvens enn liggende videoer)

• videoer som inneholder spill eller appbruk, og som har en tydelig handlingsfremmende oppfordring, for eksempel «Last ned» eller «Installer nå»

Rapportering om innholdselementer

Med elementrapportering kan du sjekke CPI-en, kostnadene, klikkfrekvensen (CTR) og andre elementdata på ett sted. Elementrapporten har fem ulike vurderinger: «Venter», «Innlæringsfase», «Lav», «God» og «Best», og disse vurderingene beregnes i forhold til de andre elementene i kampanjen din. Vi anbefaler følgende:

• Legg til flere elementer i stedet for å fjerne elementer med vurderingen «God» eller «Lav». Det er bedre å ha to elementer enn bare ett, selv om ett av dem er vurdert som «God» eller «Lav».

• Dobbeltsjekk (eller endre) datoperioden rapporten omfatter, hvis du ser tvilsomme data eller «0» i en av datakolonnene.

• Husk at det noen ganger kan skje en konvertering uten et klikk, for eksempel hvis vinduet for visningskonverteringer er lengre.

Andre elementer

Tekstelementer kan brukes alene eller i kombinasjon med andre elementer (f.eks. med et bilde i liggende format for å lage en integrert annonse). Husk følgende:

• Bruk alle de fire linjene med tekst når du oppretter en kampanje.

• Pass på at tekstelementene ikke inneholder mer enn ett utropstegn (!), slik at de ikke bryter de redaksjonelle retningslinjene.

• Kjør HTML5-elementene dine gjennom Google Ads' valideringsverktøy for HTML5 før du laster opp HTML5-annonsen. Finn ut mer om HTML5 i appkampanjer.

• Prøv å laste opp fire uavhengige tekstlinjer, 20 bilder og 20 videoer, og bruk en rekke forskjellige høyde/bredde-forhold og bildestørrelser.

Måling

Det er helt avgjørende å ha riktig måleoppsett og hendelsessporing for at App-kampanjen skal bli vellykket. Vi anbefaler følgende:

Hendelser

Når du sender hendelser i appen til Google Ads, kan kampanjene dine bli vellykkede ved at de gir systemet mer data å lære fra. Tenk gjennom dette:

• Hendelser: Som et minimum må du spore installasjoner og minst én hendelse i appen. Ideelt sett bør du spore flere hendelser, inkludert hendelser som genererer inntekter.

• Tidslinje: Bekreft at konverteringsvinduet for Google Ads stemmer overens med vinduene du har konfigurert i tredjepartssystemet. For de fleste tredjepartsleverandører er standardinnstillingen 30 dager.

• Telling: Bestem om du bare skal telle første gang en hendelse skjer, eller hver gang.

Linker til beslektet innhold