Opprett sekvenskampanjer med videoannonser

Merk: Etter hvert som vi effektiviserer prosessen for kampanjeoppretting kommer arbeidsflyten for nye Google Ads-brukere til å se litt annerledes ut. Denne siden blir oppdatert med mer informasjon i løpet av 2023.

Du kan opprette sekvenser av videoannonser for å øke bevisstheten om produktet eller tjenesten du tilbyr. Sekvenser av videoannonser er en kampanjeundertype du kan velge hvis du bruker målet «Produkt- og merkevarevurdering» eller «Merkevarebevissthet og rekkevidde» i Google Ads.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan opprette og redigere sekvenskampanjer med videoannonser.

Før du begynner

Sørg for at du knytter YouTube-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen din, og at du bruker videoer fra YouTube-kanalen din.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett sekvenskampanjer med videoannonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Produkt- og merkevarevurdering eller Merkevarebevissthet og rekkevidde.
    • Hvis du ikke har satt deg noe spesifikt mål for kampanjen, kan du også velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
  5. Velg Video som kampanjetype.
  6. Velg Annonsesekvens som kampanjens undertype.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Gi kampanjen et navn.
  9. Velg ønsket budstrategi i Budstrategi-delen. Det er budstrategien du velger, som avgjør hvilke annonseformater du kan vise annonsene dine i.
  10. Oppgi flere detaljer om kampanjen din, for eksempel budsjettet.
  11. Velg hvordan du vil opprette sekvensen:
    • Opprett en egendefinert sekvens: Du kontrollerer rekkefølgen på videoene i sekvensen.
    • Opprett en automatisk sekvens: Google Ads optimaliserer rekkefølgen på videoene i sekvensen.
    • Bruk en sekvensmal: Velg en mal for å sette sammen sekvensen. Finn ut mer om sekvensmaler.
  12. Klikk på Nytt trinn for å opprette det første trinnet i sekvenskampanjen.
  13. Oppgi navnet på annonsegruppen og nettadressen for YouTube-videoen som skal brukes i det første trinnet i sekvenskampanjen.
  14. Velg et annonseformat, og fyll ut informasjonen som etterspørres, for eksempel visningsadressen og navnet på annonsen.
  15. Fastsett et bud på det første trinnet i sekvensen.
  16. Klikk på Legg til i sekvens for å legge til dette trinnet i sekvenskampanjen.
  17. Klikk på Nytt trinn for å opprette neste trinn i sekvensen.
  18. Velg hvilken type interaksjon som skal føre frem til det neste trinnet. Interaksjonstypene du kan velge mellom, avgjøres av budstrategien i kampanjen:
    • Visning: Annonsen ble vist til seeren.
    • Avspilling: Seeren har en annonseinteraksjon som varer i minst 30 sekunder, eller ser på minst 30 sekunder av annonsen (eller annonsen i sin helhet dersom den er kortere enn 30 sek). Dette er bare tilgjengelig i kampanjer med mål-CPM som budstrategi, forutsatt at annonseformatet er in-stream-annonser som kan hoppes over.
    • Overhopp: Seeren hoppet over annonsen. Dette er bare tilgjengelig i kampanjer med mål-CPM som budstrategi, forutsatt at annonseformatet er in-stream-annonser som kan hoppes over.
  19. Fortsett med å legge til trinn i sekvensen frem til du har lagt til alle sekvenstrinnene du vil ha med i kampanjen.
  20. Klikk på Opprett kampanjen.

Endre sekvenskampanjer med videoannonser

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper eller Annonser.
    1. Når det gjelder elementer, klikker du på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon.
    2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
    3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon).
    • Du kan også endre sekvensen av videoannonser ved å klikke på Kampanjer på sidemenyen til venstre og så klikke på Innstillinger. Klikk på Sekvenstrinn under «Flere innstillinger» og så på Endre sekvenstrinnene.
  5. Klikk på Nytt trinn på «Endre videosekvensen»-siden for å legge til et nytt trinn i sekvensen, eller for å endre de eksisterende trinnene i sekvensen av videoannonser.
  6. Klikk på Lagre sekvensen når du har gjort de ønskede endringene.
  7. Du kan bekrefte endringen ved å klikke på Ja, endre rekkefølgen.

Se rapportering om sekvenskampanjer med videoannonser

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg kampanjen med sekvensering av videoannonser du vil se på. Du kommer til «Annonsegrupper»-fanen for den aktuelle kampanjen. Fra denne visningen kan du se resultatene for hvert trinn i kampanjen. Hvert trinn er representert av en annonsegruppe, og for hvert trinn kan du se beregninger som antallet visninger eller avspillinger.
  5. I «Sekvensbane»-kolonnen kan du se hvor i sekvensen det enkelte trinnet er plassert.
    • Hvis du holder markøren over sekvensbanen for et trinn, får du se sekvensen av trinn frem til – samt interaksjonene som kreves for å komme til – det aktuelle trinnet.

Løs problemer knyttet til sekvenskampanjer med videoannonser

Vis alle

Endre rekkefølgen av videoer i aktive sekvenser

Hvis du endrer plasseringen en video har i rekkefølgen av videoer i en sekvens som har begynt å kjøre, oppstår disse problemene:

• Enkelte brukere kan ikke lenger se sekvensen, mens andre får presentert sekvensen i den nye rekkefølgen etter allerede å ha sett deler av sekvensen.
  • Målingen av økning for kampanjen din blir avbrutt, og dette kan medføre unøyaktige verdier i ulike beregninger knyttet til denne målingen.
  • Rapporteringen kan bli unøyaktig fordi sekvensen gjentas. Dette kommer av at det mangler trinn, eller som følge av andre problemer.

Det neste trinnet i sekvensen har flere visninger enn det forrige trinnet.

I en sekvens av videoannonser blir det sett på videoene i kampanjen og rapportert om antallet visninger oppnådd med den aktuelle videoen. Hvis en av videoene i annonsesekvensen også inngår i andre kampanjer i Google Ads, og seeren blir vist denne videoen, kvalifiseres seeren for påfølgende trinn i sekvensen. Dette er årsaken til at du kan oppnå flere visninger med trinn langt ut i sekvensen enn med trinnene før dette trinnet.

Det mangler en annonse i et sekvenstrinn

Hvis du fjerner en annonse fra ett av sekvenstrinnene – enten fordi du fjerner den fra selve kampanjen, eller fordi du fjerner tilknytningen mellom annonsen og YouTube-kanalen den tilhører – kommer ikke folk seg videre i sekvensen. Hvis folk ser videoen som ble fjernet, i forbindelse med en annen kampanje, kan de imidlertid se resten av sekvensen såfremt de inngår i målgruppen sekvensen er målrettet mot.

Du kan ikke opprette sekvenstrinn

Du kan ikke opprette sekvenstrinn før du har tilknyttet en YouTube-kanal. Hvis du har begynt å opprette en sekvenskampanje, men ennå ikke har knyttet den sammen med en YouTube-kanal, er det bare å lagre kampanjen og så gå til «Tilknyttede kontoer» for å knytte kampanjen sammen med den aktuelle YouTube-kanalen. Etter at du har gjort dette, kan du legge til trinn i kampanjen.

Du vil gjøre masseendringer

Du kan ikke benytte deg av masseredigering om du vil kopiere og lime inn annonsegrupper i – eller slette annonsegrupper fra – sekvenser av videoannonser. Hvis du prøver å kopiere og lime inn en annonsegruppe på denne måten, kommer kopien av annonsegruppen til å være tom. Hvis du fjerner en annonsegruppe ved hjelp av massefjerning, blir resultatet også et trinn uten noen videoannonse. I begge disse tilfellene får du se et varsel med ordlyden «Det mangler en annonse i trinnet». Brukere kommer sannsynligvis ikke til å gå videre i denne sekvensen.» Klikk på Endre trinnet for å løse problemet.

Link til relatert innhold