Een campagne met een reeks videoadvertenties maken

Opmerking: Terwijl we de verbeteringen in het proces voor campagnes maken geleidelijk uitrollen, verandert de workflow voor nieuwe Google Ads-gebruikers iets. In de loop van 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.

Via campagnes met een reeks videoadvertenties kunt u meer bekendheid genereren voor uw product of service. Een campagne met een reeks videoadvertenties is een subtype campagne dat beschikbaar is voor de doelen 'Product- en merkoverweging' en 'Merkbekendheid en bereik' in Google Ads.

In dit artikel leest u hoe u een campagne met een reeks videoadvertenties maakt en bewerkt.

Voordat u begint

Zorg dat u uw YouTube-account aan uw Google Ads-account koppelt en video's van uw YouTube-kanaal gebruikt.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een campagne met een reeks videoadvertenties maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik.
    • Als u geen doel voor ogen heeft voor de campagne, kunt u ook Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel kiezen.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Selecteer het campagne-subtype Advertentiereeks.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef een campagnenaam op.
  9. Kies in het gedeelte Biedstrategie een biedstrategie. De biedstrategie die u kiest, bepaalt welke advertentie-indelingen u kunt gebruiken.
  10. Geef aanvullende gegevens over uw campagne op, zoals het budget.
  11. U heeft verschillende mogelijkheden om een reeks te maken:
    • Een aangepaste reeks maken: U bepaalt de volgorde van video's in de reeks.
    • Een automatische reeks maken: Google Ads optimaliseert de volgorde van de video's in de reeks.
    • Een reekstemplate gebruiken: U kiest een template op basis waarvan de reeks wordt samengesteld. Meer informatie over reekstemplates vindt u hier.
  12. Klik op Nieuwe stap om de eerste stap van uw campagne met een reeks videoadvertenties te maken.
  13. Geef voor de eerste stap in de campagne met een reeks videoadvertenties een naam op voor de advertentiegroep en de URL van de YouTube-video.
  14. Kies een advertentie-indeling en vul gegevens in zoals de zichtbare URL en de naam van de advertentie.
  15. Stel een bod in voor de eerste stap in de reeks.
  16. Klik op Toevoegen aan reeks om de stap aan uw campagne met een reeks videoadvertenties toe te voegen.
  17. Klik op Nieuwe stap om de volgende stap in de reeks te maken.
  18. Kies het type interactie dat naar de volgende stap leidt. Het type interactie dat u kiest, is gebaseerd op de biedstrategie van uw campagne:
    • Vertoning: De advertentie werd weergegeven aan de kijker.
    • Bekijken: De kijker heeft interactie met de advertentie gehad of heeft ten minste 30 seconden van de advertentie bekeken (of de hele advertentie als deze minder dan 30 seconden duurt). Dit type interactie is alleen beschikbaar voor campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Doel-CPM en de advertentie-indeling InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen.
    • Overslaan: De kijker heeft de advertentie overgeslagen. Dit type interactie is alleen beschikbaar voor campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Doel-CPM en de advertentie-indeling InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen.
  19. Blijf stappen aan de reeks toevoegen totdat u alle stappen van de reeks in de campagne heeft voltooid.
  20. Klik op Campagne maken.

Uw campagne met een reeks videoadvertenties bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen of klik op Advertenties.
    1. Klik voor componenten op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
    2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
    3. Klik op Componenten.
  4. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje.
    • U kunt uw campagne met een reeks videoadvertenties ook bewerken door in het paginamenu links op Campagnes en dan op Instellingen te klikken. Klik bij 'Aanvullende instellingen' op Stappen in reeks en vervolgens op Stappen in volgorde bewerken.
  5. Op de pagina 'De videovolgorde bewerken' kunt u een nieuwe stap aan de reeks toevoegen door op Nieuwe stap te klikken. U kunt hier ook de bestaande stappen in uw reeks videoadvertenties bewerken.
  6. Klik op Reeks opslaan nadat u de reeks videoadvertenties heeft bewerkt.
  7. Klik op Ja, volgorde wijzigen om de wijzigingen te bevestigen.

Rapportgegevens bekijken voor uw campagne met een reeks videoadvertenties

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Kies de campagne met de reeks videoadvertenties die u wilt bekijken. U gaat naar het tabblad Advertentiegroepen voor die campagne. Vanuit deze weergave heeft u toegang tot de prestatiegegevens voor de stappen in de campagne. Elke stap wordt vertegenwoordigd door een advertentiegroep, waarvoor u statistieken zoals vertoningen en weergaven kunt vinden.
  5. Gebruik de kolom Pad van reeks om na te gaan waar in de reeks elke stap zich bevindt.
    • Als u de cursor bij een bepaalde stap op Pad van reeks plaatst, vindt u het pad van de stappen en de interacties die nodig zijn om bij de stap te komen.

Problemen met campagnes met een reeks videoadvertenties oplossen

Alles uitvouwen

Een video in een actieve reeks wijzigen

Als u een video wijzigt in een reeks waarvan de weergave al is gestart, doen zich de volgende problemen voor:

• Sommige gebruikers komen niet in aanmerking om uw reeks te vinden en bij anderen wordt de reeks herhaald in de nieuwe reeksvolgorde.
  • De merkimpactmeting voor uw campagne wordt onderbroken, wat onnauwkeurigheden kan veroorzaken in verschillende statistieken voor merkimpactmeting.
  • De rapportage kan worden beïnvloed en onnauwkeurig worden door de herhaling van de reeks, of omdat er stappen worden overgeslagen of zich andere problemen voordoen.

De volgende stap in de reeks heeft meer vertoningen dan de stap ervoor

Een reeks videoadvertenties kijkt naar de video's in de campagne en houdt statistieken bij over de vertoningen van de video. Als een video in de advertentiereeks bijvoorbeeld ook wordt gebruikt in andere Google Ads-campagnes en een kijker die video te zien krijgt, kunnen latere stappen van de reeks aan de kijker worden getoond. Hierdoor kunnen latere stappen in de reeks meer vertoningen hebben dan eerdere stappen.

Er ontbreekt een advertentie in een stap in de reeks

Als een advertentie wordt verwijderd uit een van uw reeksstappen (uit de campagne zelf of omdat de advertentie is ontkoppeld van het YouTube-kanaal), komen mensen waarschijnlijk niet verder in de reeks. Als iemand de verwijderde video vindt als onderdeel van een andere campagne en die video overeenkomt met de targeting van uw reeks, kan die de volgende stap in de reeks vinden.

U kunt geen stap in de reeks maken

U kunt pas een stap in de reeks maken nadat u een YouTube-kanaal heeft gekoppeld. Als u al bent begonnen aan een campagne met een reeks videoadvertenties zonder een gekoppeld YouTube-kanaal, slaat u de campagne op en gaat u naar 'Gekoppelde accounts' om een YouTube-kanaal te koppelen. Na de koppeling kunt u stappen aan uw campagne toevoegen.

U wilt bulksgewijs wijzigingen aanbrengen

U kunt geen bulkbewerkingen gebruiken om een advertentiegroep voor reeksen videoadvertenties te kopiëren en te plakken of te verwijderen. Als u de advertentiegroep probeert te kopiëren en plakken, resulteert dit in een nieuwe advertentiegroep die geen advertenties bevat. Bulkverwijdering van een advertentiegroep leidt ook tot een stap zonder videoadvertentie. In beide gevallen krijgt u, als u naar de pagina 'De videovolgorde bewerken' gaat, een waarschuwing met de tekst 'De stap bevat geen advertentie. Gebruikers komen waarschijnlijk niet verder in de reeks'. Klik op Stap bewerken om het probleem op te lossen.