Videomainosten sarjakampanjan luominen

Huom. Olemme tekemässä kampanjanluontiprosessiin parannuksia, joiden jälkeen työnkulku näyttää hieman erilaiselta uusille Google Ads ‑käyttäjille. Tätä sivua päivitetään vuoden 2023 aikana.

Voit luoda videomainosten sarjan lisätäksesi tuotteesi tai palvelusi tunnettuutta. Videomainosten sarja on kampanjan alatyyppi, joka on käytettävissä, kun valitset ensin Google Adsissa kampanjan tavoitteeksi "Tuotteen ja brändin harkinta" tai "Brändin tunnettuus ja tavoittavuus".

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot videomainosten sarjakampanjan ja muokkaat sitä.

Ennen kuin aloitat

Linkitä YouTube- ja Google Ads ‑tilisi ja käytä YouTube-kanavasi videoita.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Videosarjakampanjan luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Tuotteen ja brändin harkinta tai Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
    • Jos sinulla ei ole kampanjalle tiettyä tavoitetta, voit valita myös Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Video.
  6. Valitse kampanjan alatyypiksi Mainossarja.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Nimeä kampanja.
  9. Valitse Hintatarjousstrategia-osiosta haluamasi hintatarjousstrategia. Valitsemasi hintatarjousstrategia määrittää, mitä mainosmuotoja voit käyttää mainoksessasi.
  10. Lisää muita kampanjaasi koskevia tietoja, kuten budjetti.
  11. Valitse, miten haluat luoda sarjan:
    • Luo oma sarja: Päätät itse sarjan videoiden järjestyksen.
    • Luo automaattinen sarja: Google Ads optimoi sarjan videoiden järjestyksen.
    • Käytä sarjamallia: Valitse malli, jonka pohjalta sarja luodaan. Lue lisää sarjamalleista
  12. Luo sarjakampanjan ensimmäinen vaihe klikkaamalla Uusi vaihe.
  13. Lisää mainosryhmän nimi ja YouTube-videon URL-osoite sarjakampanjan ensimmäistä vaihetta varten.
  14. Valitse mainosmuoto ja lisää tarvittavat tiedot, kuten näkyvä URL-osoite ja mainoksen nimi.
  15. Aseta hintatarjous sarjan ensimmäiselle vaiheelle.
  16. Lisää vaihe sarjakampanjaasi klikkaamalla Lisää sarjaan.
  17. Klikkaa Uusi vaihe, niin pääset luomaan sarjan seuraavaa vaihetta.
  18. Valitse, millainen toiminta johtaa seuraavaan vaiheeseen. Käytettävissä olevat toimintatyypit riippuvat kampanjan hintatarjousstrategiasta:
    • Impressio: Mainos on näkynyt katsojalle.
    • Katselukerta: Mainos on saanut käyttäjän toimimaan, tai käyttäjä on katsonut mainosta vähintään 30 sekuntia (tai koko mainoksen, jos se kestää alle 30 sekuntia). Käytettävissä vain kampanjoissa, joiden hintatarjousstrategiaksi on valittu tuhannen impression hintatavoite ja mainosmuodoksi ohitettavat In-Stream-mainokset.
    • Ohitus: Katsoja on ohittanut mainoksen. Käytettävissä vain kampanjoissa, joiden hintatarjousstrategiaksi on valittu tuhannen impression hintatavoite ja mainosmuodoksi ohitettavat In-Stream-mainokset.
  19. Lisää sarjaan vaiheita, kunnes olet lisännyt kaikki kampanjan vaiheet.
  20. Klikkaa Luo kampanja.

Videomainosten sarjakampanjan muokkaaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät tai Mainokset.
    1. Siirry elementteihin klikkaamalla Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
    2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
    3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
    • Vaihtoehtoisesti voit valita vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat ja klikata Asetukset. Klikkaa sitten Lisäasetukset-kohdasta Sarjan vaiheet ja Muokkaa sarjan vaiheita.
  5. Jos haluat lisätä sarjaan uuden vaiheen tai muokata aiemmin lisättyjä vaiheita, klikkaa "Muokkaa videosarjaa" ‑sivulta Uusi vaihe.
  6. Kun olet tehnyt Videomainosten sarjaan haluamasi muokkaukset, klikkaa Tallenna sarjakampanja.
  7. Vahvista muutokset klikkaamalla Kyllä, muuta järjestystä.

Videomainosten sarjakampanjan raporttien katsominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse haluamasi videosarjakampanja. Siirryt kyseisen kampanjan Mainosryhmät-välilehdelle. Tältä välilehdeltä löydät kampanjan kunkin vaiheen tulokset. Jokaista vaihetta edustaa mainosryhmä, jonka kohdalta löydät sitä koskevat mittarit, kuten impressiot tai katselukerrat.
  5. Sarjan reitti ‑sarakkeesta voit tarkistaa, missä kohdassa sarjaa vaihe sijaitsee.
    • Kun viet hiiren vaiheeseen liittyvän Sarjan reitti ‑kohdan päälle, voit tarkistaa vaiheet ja valinnat, joiden kautta käyttäjä on päätynyt kyseiseen vaiheeseen.

Videosarjakampanjan ongelmien korjaaminen

Laajenna kaikki

Videon muuttaminen sen jälkeen, kun sarja on jo alkanut näkyä

Jos muutat sarjaan kuuluvaa videota sen jälkeen, kun sarja on jo alkanut näkyä, siitä voi aiheutua seuraavia ongelmia:

• Osa käyttäjistä ei voi enää löytää sarjaa, ja osalle se toistetaan uudelleen muutetun järjestyksen mukaisesti.
  • Brändimainonnan vaikutuksen mittaus keskeytetään kampanjan osalta, mikä voi johtaa epätarkkuuksiin brändimainonnan vaikutuksesta kertovissa mittareissa.
  • Raportointiin saattaa tulla virheitä esimerkiksi sen takia, että osa käyttäjistä katsoo sarjan uudestaan tai ei näe kaikkia vaiheita.

Jollakin sarjan vaiheella on enemmän impressioita kuin edellisellä vaiheella

Videomainosten sarjan raportoinnista näet jokaisen kampanjaan kuuluvan videon impressiot. Jos jokin Videosarjan videoista on esimerkiksi käytössä myös muissa Google Ads ‑kampanjoissa ja katsoja näkee videon osana toista kampanjaa, hän voi nähdä myös sarjan myöhemmät vaiheet. Tämän vuoksi sarjan myöhemmillä vaiheilla voi olla enemmän impressioita kuin aiemmilla vaiheilla.

Sarjan vaiheesta puuttuu mainos

Jos jostakin sarjan vaiheesta poistetaan mainos (joko poistamalla mainos itse kampanjasta tai poistamalla YouTube-kanavan ja mainoksen linkitys), ihmiset eivät voi todennäköisesti edetä sarjan seuraaviin vaiheisiin. Jos poistettu video tavoittaa henkilön osana jotakin toista kampanjaa ja video vastaa sarjan kohdistusta, hän voi edetä sarjan seuraavaan vaiheeseen.

Sarjan vaiheen luominen ei onnistu

Et voi luoda sarjan vaihetta ennen YouTube-kanavan linkittämistä. Jos olet jo aloittanut sarjakampanjan luomisen eikä YouTube-kanavaa ole linkitetty, tallenna kampanja ja siirry Linkitetyt tilit ‑kohtaan, jossa voit linkittää YouTube-kanavan. Tämän tehtyäsi voit lisätä kampanjaan vaiheita.

Haluat tehdä joukkomuokkauksia

Et voi käyttää joukkomuokkauksia, kun haluat kopioida ja liittää Videomainosten sarjan mainosryhmän tai poistaa sen. Jos yrität kopioida ja liittää mainosryhmän, tuloksena on uusi mainosryhmä, jossa ei ole yhtään mainosta. Jos poistat mainosryhmän joukkomuokkauksella, myös tällöin tuloksena on vaihe, joka ei sisällä Videomainosta. Molemmissa tapauksissa näet Muokkaa videosarjaa ‑sivulla seuraavan ilmoituksen: "Vaiheesta puuttuu mainos. Käyttäjät eivät todennäköisesti voi edetä sarjan seuraaviin vaiheisiin." Klikkaa Muokkaa vaihetta, jotta voit korjata ongelman.

Aiheeseen liittyvä linkki