Videomainosten sarjakampanjan luominen

Luomalla Videomainosten sarjan voit lisätä tuotteesi tai palvelusi tunnettuutta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Videomainosten sarjakampanjan ja muokkaat sitä. Lue lisää Videomainosten sarjoista.

Ennen kuin aloitat

Videomainosten sarjakampanjoissa on joitakin vakio-ominaisuuksia ja oletuksia, jotka poikkeavat muista Videokampanjoista.

• Videomainosten sarjakampanjoissa voi sulkea demografisia tekijöitä pois vain kampanjatasolla. Tämän voi tehdä Poissuljetut-sivulla.
  • Sarjakampanjoita voidaan näyttää vain YouTube-videoverkostossa, ja niissä voidaan käyttää vain linkitettyjen YouTube-kanavien videoita.
  • Et voi käyttää kohdistuksessa avainsanoja, aiheita tai sijoitteluja, mutta voit sulkea pois avainsanoja, aiheita ja sijoitteluita kampanjatasolla.
  • Jos samaa videota käytetään toisessa kampanjassa, se näytetään osana sarjaa, jos kampanjoiden kohdistusasetukset ovat samat.
  • Videomainosten sarjojen näyttötiheyden rajoitus on oletuksena yksi sarja henkilöä kohden 30 päivän aikana. Voit muuttaa näyttötiheyden rajoitusta siten, että henkilölle voidaan näyttää yksi sarja 7 päivän aikana. Näyttötiheyden rajoitusta ei voi muuttaa kampanjan tallentamisen jälkeen.
  • Liikennearviot eivät ole käytettävissä Videomainosten sarjakampanjoissa.

Ohjeet

Luo Videomainosten sarjakampanja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat ja klikkaa pluspainiketta plus.
  3. Valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse jompikumpi saatavilla olevista kampanjan tavoitteista: Tuotteen ja brändin harkinta tai Brändin tunnettuus ja tavoittavuus. Jos et ole vielä päättänyt kampanjasi tavoitetta, voit myös valita Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Video.
  6. Valitse kampanjan alatyypiksi Mainossarja.
  7. Valitse Jatka.
  8. Lisää kampanjalle nimi.
  9. Valitse hintatarjousstrategia:
    • Tuhannen näyttökerran hintatavoite: Määritä, kuinka paljon olet keskimäärin valmis maksamaan mainoksen tuhannesta näyttökerrasta. Jos haluat käyttää ohitettavien In-Stream-mainosten, ei-ohitettavien In-Stream-mainosten ja puskurimainosten yhdistelmää, valitse tämä hintatarjousstrategia.
    • Korkein katselukertakohtainen hinta (CPV): Määritä, kuinka paljon olet enimmillään valmis maksamaan mainoksesi katselukerrasta. Jos haluat käyttää pelkästään ohitettavia In-Stream-mainoksia, valitse tämä hintatarjousstrategia.
  10. Määritä kampanjallesi budjetti ja päättymispäivät.
  11. Valitse asiakkaidesi kohdekieli, poissuljetut sisällöt ja sijainnit, joihin haluat kohdistaa mainonnan.
  12. Valitse demografiset segmentit ja yleisöt, joille haluat kohdistaa mainonnan.
  13. (Valinnainen) Klikkaa Lisäasetukset ja määritä seuraavat asetukset:
    • Valikoiva optimointi: Valitse, mitä konversioita sisällytetään Konversiot-sarakkeeseen ja käytetään Smart Biddingissa.
    • Laitteet: Valitse, haluatko näyttää mainoksia kaikilla laitteilla vai määrittää kohdistuksen erikseen eri laitteille.
    • Näyttötiheyden rajoitustoiminto: Valitse 1 sarja käyttäjää ja 30:tä päivää kohden tai 1 sarja käyttäjää ja 7:ää päivää kohden.
    • Mainosten esitysaikataulu: Rajoita mainosten esitysaikataululla, milloin mainoksiasi voidaan näyttää.
  14. Luo sarjakampanjan ensimmäinen vaihe klikkaamalla Uusi vaihe.
  15. Lisää mainosryhmän nimi ja YouTube-videon URL-osoite sarjakampanjan ensimmäiselle vaiheelle ja luo sitten Videomainos.
  16. Määritä hintatarjous sarjan ensimmäiselle vaiheelle.
  17. Lisää vaihe sarjakampanjaan klikkaamalla Lisää sarjaan
  18. Luo sarjan seuraava vaihe klikkaamalla Uusi vaihe.
  19. Valitse, mikä edellisessä vaiheessa tehty toiminta siirtää käyttäjän tähän vaiheeseen. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Impressio: Mainos näytettiin käyttäjälle.
    • Katselukerta (saatavilla vain ohitettaville In-Stream-mainoksille): Käyttäjä reagoi mainokseen tai katsoi sitä vähintään 30 sekunnin ajan (tai katsoi koko mainoksen, jos se kestää alle 30 sekuntia).
    • Ohitus (saatavilla vain ohitettaville In-Stream-mainoksille): Katsoja ohitti mainoksen.
  20. Lisää mainosryhmän nimi ja YouTube-videon URL-osoite sarjan seuraavalle vaiheelle ja luo sitten Videomainos.
  21. Määritä hintatarjous sarjan seuraavalle vaiheelle.
  22. Lisää vaihe sarjakampanjaan klikkaamalla Lisää sarjaan.
  23. Lisää sarjaan vaiheita, kunnes olet lisännyt kaikki kampanjan vaiheet.
  24. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Sarjakampanjan muokkaaminen

Muokkaa Videomainosten sarjan vaiheita seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainosryhmät tai Mainokset ja laajennukset ja klikkaa kynäkuvaketta .
    • Videomainosten sarjaa voi muokata myös valitsemalla vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat ja klikkaamalla Asetukset. Klikkaa sitten Lisäasetukset-kohdasta Sarjan vaiheet ja Muokkaa sarjan vaiheita.
  3. Muokkaa videosarjaa ‑sivulta voit lisätä uuden vaiheen klikkaamalla Uusi vaihe tai muokata sarjan nykyisiä vaiheita.
  4. Kun olet tehnyt Videomainosten sarjaan haluamasi muokkaukset, klikkaa Tallenna sarjakampanja. Näet ponnahdusikkunan, jossa lukee "Muutetaanko sarjan vaiheiden järjestystä?"
  5. Vahvista klikkaamalla Kyllä, muuta järjestystä.

Videomainosten sarjakampanjan raporttien katsominen

Voit tutkia koko sarjakampanjan tai yksittäisten vaiheiden raportteja.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Valitse haluamasi Videomainosten sarjakampanja. Siirryt kyseisen kampanjan Mainosryhmät-välilehdelle. Tältä välilehdeltä näet kampanjan kunkin vaiheen tulokset. Jokaista vaihetta edustaa mainosryhmä, jonka kohdalta näet sitä koskevat mittarit, kuten impressiot tai katselukerrat.
  4. Sarjan reitti ‑sarakkeesta näet, missä kohdassa sarjaa vaihe sijaitsee.
    • Kun viet hiiren vaiheeseen liittyvän Sarjan reitti ‑kohdan päälle, näet vaiheet ja valinnat, joiden kautta käyttäjä on päätynyt kyseiseen vaiheeseen.

Vianetsintä

Videon muuttaminen, kun sarjan näyttäminen on jo aloitettu: Jos sarjaan kuuluvaa videota muutetaan sen jälkeen, kun sarjan näyttäminen on aloitettu, seurauksena on useita ongelmia:

• Osa käyttäjistä ei pysty enää katsomaan sarjaa, ja osalle se näytetään uudelleen muutetun järjestyksen mukaisesti.
  • Mainonnan vaikutuksen mittaus keskeytetään kampanjan osalta, mikä voi johtaa epätarkkuuksiin mainonnan vaikutuksesta kertovissa mittareissa.
  • Raportointiin saattaa tulla virheitä esimerkiksi sen takia, että osa käyttäjistä katsoo sarjan uudestaan tai ei näe kaikkia vaiheita.

Vaiheesta puuttuu mainos: Jos jostakin sarjan vaiheesta poistetaan mainos (joko niin, että se poistetaan itse kampanjasta, tai koska Videomainoksen YouTube-kanavan linkitys poistetaan), käyttäjille ei todennäköisesti näytetä sarjan seuraavia vaiheita. Jos käyttäjä kuitenkin näkee poistetun videon osana jotakin toista kampanjaa ja kuuluu sarjasi kohderyhmään, hän voi nähdä sarjan seuraavan vaiheen.

Sarjan vaiheen luominen ei onnistu: Et voi luoda sarjan vaihetta ennen kuin olet linkittänyt YouTube-kanavan. Jos olet jo aloittanut sarjakampanjan luomisen eikä YouTube-kanavaa ole linkitetty, tallenna kampanja ja siirry Linkitetyt tilit ‑kohtaan, jossa voit linkittää YouTube-kanavan. Tämän tehtyäsi voit lisätä kampanjaan vaiheita.

Joukkomuokkaukset: Et voi kopioida ja liittää tai poistaa Videomainosten sarjan mainosryhmää joukkomuokkauksilla. Jos yrität kopioida ja liittää mainosryhmän, tuloksena on uusi mainosryhmä, jossa ei ole yhtään mainosta. Jos poistat mainosryhmän joukkomuokkauksella, myös tällöin tuloksena on vaihe, joka ei sisällä Videomainosta. Molemmissa tapauksissa näet Muokkaa videosarjaa ‑sivulla seuraavan ilmoituksen: "Vaiheesta puuttuu mainos. Käyttäjät eivät todennäköisesti voi nähdä sarjan seuraavia vaiheita." Klikkaa "Muokkaa vaihetta", jotta voit korjata ongelman.