Verbeterde attributie voor TrueView for Action-advertenties

12 oktober 2018

Vaak voeren mensen geen actie uit in videoadvertenties op het moment dat ze deze bekijken. In plaats daarvan converteren ze een paar dagen na hun kijksessie. Stel dat u overweegt om uw huis een beetje slimmer te maken, zodat het efficiënter is en u minder aan elektriciteit betaalt. U ziet op YouTube een videoadvertentie voor de slimme Nest-thermostaat die uw interesse wekt, maar u bent er nog niet helemaal klaar voor om de thermostaat op dat moment te kopen. U besluit om meer onderzoek te doen voordat u het product uiteindelijk een paar dagen later online koopt. De video die u op YouTube zag, genereerde niet de aankoopklik, maar bracht u wel op het idee. Online video's hebben een enorme invloed op het hedendaagse klanttraject, van het moment waarop het idee ontstaat tot het moment waarop de uiteindelijke beslissing wordt genomen.  Ruim negentig procent van de consumenten zegt nieuwe producten en merken op YouTube te hebben ontdekt en de weergavetijd van YouTube-video's die consumenten helpen een aankoopbeslissing te nemen, is het afgelopen jaar verdubbeld.

Als u inzicht wilt in hoe video werkt tijdens het aankooptraject, is het belangrijk dat uw attributie nauwkeurig is. Op basis van het verband tussen videoadvertentiebereik en conversies hebben we vastgesteld dat de standaard attributieperiode voor TrueView for Action-advertenties moet worden gewijzigd. We willen u helpen de impact van uw videoadvertenties nauwkeuriger te beoordelen. Daarom passen we de standaard attributieperiode voor TrueView for Action-advertenties aan tot tien seconden met een standaard conversieperiode van drie dagen (eerst was dat dertig seconden met een conversieperiode van dertig dagen).

Er verandert het volgende:

• Ons systeem telt nu een engagement wanneer een gebruiker tien seconden of meer bekijkt van uw TrueView for Action-advertentie die gebruikmaakt van 'Aantal conversies maximaliseren' of doel-CPA-biedingen. Een engagement wordt ook geteld wanneer een gebruiker op deze advertentie klikt.
  • Een conversie wordt standaard geteld wanneer een gebruiker een actie in uw advertentie uitvoert binnen drie dagen na een engagement. U kunt uw Google-team vragen om deze periode aan te passen als u dat wilt.
  • Voor gebruikers die op uw advertentie klikken, schrijven we nog steeds conversies toe volgens de conversieperiode die u heeft ingesteld (de standaardinstelling is dertig dagen).

We zijn tot deze wijziging overgegaan na grootschalige experimenten om het incrementele conversievolume te analyseren dat wordt gegenereerd door TrueView for Action-advertenties in een breed scala aan advertentiebranches en conversietypen. Als gevolg hiervan kunnen adverteerders nu hun voordeel doen met het volgende:

• Nauwkeurigere conversietellingen
  • Snellere opstarttijden voor doel-CPA-campagnes
  • Actuelere rapportage dankzij verminderde conversievertraging

Adverteerders hoeven geen actie te ondernemen voor deze voordelen. U kunt hier meer informatie lezen over meting van videoadvertenties.

Gepost door Nicky Rettke, Group Product Manager, YouTube