Parallelle tracking gebruiken voor korte laadtijden en een optimale gebruikerservaring

22 oktober 2018

Snelheid telt. Want wist u dat 53% van de gebruikers een mobiele site verlaat als het langer dan 3 seconden duurt voordat deze is geladen? Wilt u het maximale uit uw Google-advertenties halen, dan moet u er dus voor zorgen dat uw site zo snel mogelijk wordt geladen. Helaas kunnen traditionele methoden voor het bijhouden van klikken de laadsnelheid nadelig beïnvloeden en ligt uitval op de loer.

Met parallelle tracking worden gebruikers rechtstreeks naar uw bestemmingspagina geleid, terwijl de trackingprocessen op de achtergrond worden uitgevoerd. Dit resulteert in veel kortere laadtijden. Sites die gebruikmaken van parallelle tracking, worden tot vijf seconden sneller geladen.1 Ook AMP-bestemmingspagina's komen bij deze methode optimaal tot hun recht, omdat de laadtijd tot vrijwel nul wordt gereduceerd.

Vanaf 30 oktober 2018 is parallelle tracking verplicht voor alle tools van externe Google Ads-partners. Als u software van een externe partij gebruikt om klikken op uw advertenties bij te houden, neemt u contact op met deze partij om te controleren of aan deze nieuwe vereiste wordt voldaan. Als dat niet het geval is, gaat u na welke wijzigingen u op uw site moet doorvoeren.

Parallelle tracking heeft als doel de gebruikerservaring op uw bestemmingspagina te verbeteren. Dit kan zich vertalen in een merkbare prestatietoename.

Despegar is het grootste online reisbureau in Latijns-Amerika. Bij het genereren van leads via de website zijn snelheid en een goede gebruikerservaring cruciale succesfactoren. Despegar is dan ook uitermate tevreden met de kortere laadtijden die sinds de implementatie van parallelle tracking worden gerealiseerd.

Despegar "Kortere laadtijden resulteren in een sterk verbeterde gebruikerservaring. Vooral gebruikers met een minder snelle internetverbinding gaan er flink op vooruit."
-Daniel Altman, Software Development Manager, Despegar

Heeft u nog geen contact opgenomen met de leverancier van de software waarmee u klikken op uw Google Ads-advertenties bijhoudt? Doe dit dan zo snel mogelijk. Met ingang van 30 oktober is parallelle tracking verplicht voor alle campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes.

Gepost door Jon Diorio, Group Product Manager, Google Ads

1Interne gegevens van Google, september 2018