Om kampanjspecifika konverteringsmål

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar kampanjspecifika konverteringsmål i dina Google Ads-kampanjer.

Med inställningen för kampanjspecifika mål kan du åsidosätta standardmålen för kontot och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna samt använda för budgivning i en specifik kampanj.

Så fungerar det

De standardmål du anger för kontot bör gälla de flesta kampanjer, men det kan finnas specifika situationer då du vill ha detaljerad kontroll över vilka konverteringsmål som används för budgivning och rapportering i en kampanj.

Exempel

Du säljer skor på din webbplats och har två olika konverteringsåtgärder i standardmålet för ditt konto: en som spårar när en användare lägger till något i kundvagnen och en som spårar köp av skor. För den kampanj vars fokus är att enbart sälja skor kan du överväga att använda den kampanjspecifika inställningen för konverteringar som bara omfattar köp av skor. På så sätt kan kampanjen optimeras för den mest relevanta konverteringsåtgärden.

Obs! Om du har flera olika konverteringsåtgärder som är värdefulla för ditt företag på olika sätt kan du rapportera alla konverteringsåtgärder på kontonivå och använda någon av budstrategierna Mål-ROAS och Maximera konverteringsvärde med olika värden för de olika åtgärderna. Det ger en effektiv optimering utan dataförlust, till skillnad från konverteringsinställningen på kampanjnivå.

Vi rekommenderar också att du använder alla mål på kontonivå, eftersom ändringar som görs för mål på kontonivå inte tillämpas på de kampanjer som inte strikt använder mål på kontonivå.

När du tillämpar kampanjspecifika mål kan du antingen använda standardmålen från Google eller skapa ett helt anpassat mål.

Standardmål

Du kan välja vilka standardkonverteringsmål som ska gälla för en viss kampanj. Du kan anpassa vilka standardmål som ska gälla för en specifik kampanj med kampanjspecifika inställningar för mål. Anta till exempel att du har angett både ”köp” och ”lägg i kundvagnen” som standardmål på kontonivå, men att du i en av dina kampanjer endast vill mäta målet ”köp”.

Anpassade mål

Om inget av standardmålen i kontot uppfyller de exakta behoven kan du skapa ett anpassat mål som gäller för en viss kampanj. Anpassade mål kan innehålla en valfri kombination av primära och sekundära konverteringsåtgärder. I situationer då du har andra annonseringsmål än standardmålen kan du i stället använda anpassade mål.

Du kan använda en kombination av anpassade mål och standardmål i din kampanj. Observera att du bara kan använda ett anpassat mål per kampanj.

I allmänhet är det bäst att använda kontots standardmål i alla kampanjer och inte skapa kampanjspecifika mål, eftersom kampanjerna då kan lära sig av varandra och på så sätt förbättra budgivningen.

Du kan till exempel skapa ett anpassat mål med en primär konverteringsåtgärd från konverteringsmålet Köp och en sekundär konverteringsåtgärd från konverteringsmålet Skicka in formulär för potentiella kunder. När du använder ditt anpassade mål för i kampanj optimeras kampanjen för båda konverteringsåtgärderna.

Obs! Alla konverteringsåtgärder som ingår i ett anpassat mål används för rapportering och budgivning, oavsett om de angavs som primära eller sekundära mål. Läs mer om primära och sekundära mål

Använda konverteringsinställningen med Smart Bidding

Smart Bidding (inklusive budstrategierna Mål-CPA och Mål-ROAS) tar endast med konverteringar som rapporteras i kolumnen Konverteringar vid optimering mot ditt mål. Budgivningsmodeller som bygger på Googles AI behöver tid för att anpassa sig när du gör ändringar i konverteringsinställningarna. Detta gäller både på kontonivå och kampanjnivå. Om du bestämmer dig för att ändra dina konverteringsmål på kampanjnivå via inställningen Konverteringar (Sök) eller Konverteringsmål (Shopping) bör du uppdatera målen gradvis över tid i takt med att budgivningsmodellerna anpassar sig till nyligen rapporterad konverteringsdata. Annars kan du se oönskade variationer i utgifterna. Tänk på att smarta kampanjer bara optimerar för ett mindre antal mål.

Butiksbesök skiljer sig från andra konverteringar eftersom Smart Bidding omedelbart anpassas när du lägger till eller tar bort konverteringsmålet för butiksbesök. Du bör uppdatera dina mål så snart butiksbesök läggs till eller tas bort från kolumnen Konverteringar.

Exempel: På kontonivå har du inkluderat köp i kolumnen Konverteringar som har en tidigare kostnad per åtgärd (CPA) på 1 000 kronor. Du bestämmer dig för att ta med registreringar (som är en vanligare användaråtgärd och därmed har lägre CPA) i kolumnen Konverteringar för en specifik kampanj i stället för köp. När du ändrar konverteringsinställningen på kampanjnivå så att den bara omfattar registreringar i kolumnen Konverteringar bör du sänka mål-CPA gradvis i stället för att ställa in en lägre mål-CPA direkt. Detta håller kampanjutgifterna relativt stabila.

Skapa kampanjspecifika konverteringsmål

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här tillämpar du kampanjspecifika konverteringsmål:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer.
  3. Klicka på Kampanjer och välj kampanjen där du vill lägga till konverteringsmål.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Mål i inställningsmenyn.
  6. Klicka på Använd kampanjspecifika målinställningar.
  7. Välj önskade konverteringsmål.
  8. Klicka på Spara.

Du kan också redigera flera konverteringsinställningar samtidigt i tabellen Kampanjer:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer.
  3. Klicka på Kampanjer och gå till tabellen Kampanjer.
  4. Välj kampanjerna där du vill redigera den kampanjspecifika konverteringsinställningen.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Välj Uppdatera konverteringsmål i rullgardinsmenyn.

För att snabbt kunna se konverteringsmålen för alla dina kampanjer kan du lägga till kolumnen Konverteringsmål i tabellen Kampanjer:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  5. Klicka på Ändra kolumner.
  6. Klicka på Attribut.
  7. Välj Konverteringsmål.
  8. Klicka på Använd.

Så här skapar du ett anpassat mål:

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Scrolla längst ned på sidan med konverteringsöversikten och klicka för att utöka avsnittet Anpassade mål.
  5. Klicka på Lägg till anpassat mål.