Om kampanjespesifikke konverteringsmål

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan administrere kampanjespesifikke konverteringsmål i Google Ads-kampanjer.

Med innstillingen for kampanjespesifikke mål kan du overstyre standardmålene i kontoen og spesifisere hvilke mål du vil spore i konverteringsrapporteringen og bruke i budgivningen i en bestemt kampanje.

Slik fungerer det

Standardmålene i kontoen skal være relevante i de fleste av kampanjene dine, men i noen situasjoner ønsker du kanskje enda bedre kontroll over hvilke konverteringsmål som brukes til budgivning og rapportering i kampanjer.

Eksempel

Du selger sko på nettstedet ditt, og standardmålet i kontoen har to ulike konverteringshandlinger: en som sporer handlinger der produkter legges i handlekurven, og en annen som sporer skokjøp. I kampanjer som bare fokuserer på salg av sko, kan du vurdere å bruke den kampanjespesifikke konverteringsinnstillingen for å bare ta med skokjøp. På den måten kan kampanjen optimaliseres for bare den mest relevante konverteringshandlingen.

Merk: Hvis du har flere konverteringshandlinger med ulike verdier for bedriften, anbefaler vi at du ikke bruker konverteringsinnstillingen på kampanjenivå. I stedet bør du rapportere alle konverteringshandlingene på kontonivå, bruke en budstrategi basert på mål-ROAS eller maksimering av konverteringsverdien og tilordne ulike verdier til de ulike handlingene. Da kan du optimalisere effektivt uten å miste data.

Vi anbefaler også at du bruker alle mål på kontonivå, fordi endringer på kontonivå bare brukes i kampanjer som bare har mål på kontonivå.

Når du angir kampanjespesifikke mål, kan du bruke standardmålene fra Google, eller du kan opprette et egendefinert mål.

Standardmål

Du kan velge hvilke standard konverteringsmål du vil bruke i bestemte kampanjer. Du kan tilpasse hvilke standardmål som skal brukes i en bestemt kampanje, med innstillingen for kampanjespesifikke mål. Du kan for eksempel angi både «kjøp» og «legg i handlekurven» som standard kontomål, men i bestemte kampanjer ønsker du kanskje bare å måle kjøp.

Egendefinerte mål

Hvis ingen av standardmålene i kontoen oppfyller behovene du har, kan du opprette egendefinerte mål og bruke dem i en bestemt kampanje. Egendefinerte mål kan inkludere en hvilken som helst kombinasjon av primære og sekundære konverteringshandlinger. Det kan være lurt å bruke egendefinerte mål når du har uvanlige formål med annonseringen.

Hvis du vil, kan du også bruke en kombinasjon av standardmål og egendefinerte mål i kampanjer. Vær oppmerksom på at du bare kan bruke ett egendefinert mål per kampanje.

Som en generell regel er det best å bruke standardmål i kontoen i alle kampanjene, i stedet for å opprette kampanjespesifikke mål, siden da kan kampanjene lære fra tidligere kampanjer slik at budgivningen blir bedre.

Du kan for eksempel opprette et egendefinert mål med en primær konverteringshandling fra konverteringsmålet «Kjøp» og en sekundær konverteringshandling fra konverteringsmålet «Send inn skjema for potensielle salg». Når du bruker et egendefinert mål i en kampanje, blir kampanjen optimalisert for begge konverteringshandlingene.

Merk: Alle konverteringshandlinger som inngår i et egendefinert mål, brukes til rapportering og budgivning, uavhengig av om de er angitt som «primære» eller «sekundære» mål. Finn ut mer om primære og sekundære mål

Bruk konverteringsinnstillingen med smart budgivning

Med smart budgivning (inkludert budstrategiene mål-CPA og mål-ROAS) vurderes bare konverteringene som rapporteres i Konverteringer-kolonnen, ved optimalisering mot målet ditt. Budgivningsmodellene som er basert på AI-løsninger fra Google, trenger tid til å tilpasse seg eventuelle endringer du gjør i konfigurasjonen av konverteringer. Dette gjelder både på konto- og kampanjenivå. Hvis du bestemmer deg for å endre konverteringsmålene på kampanjenivå via innstillingen for konverteringer (søkekampanjer) eller innstillingen for konverteringsmål (Shopping-kampanjer), bør du derfor oppdatere målene gradvis over tid, etter hvert som budgivningsmodellene justerer seg etter nylig rapporterte konverteringsdata. Ellers kan du oppleve uønskede svingninger i forbruket. Vær oppmerksom på at Smart-kampanjer bare optimaliseres for et mindre sett med mål.

Butikkbesøk skiller seg fra andre konverteringer ved at den smarte budgivningen reagerer umiddelbart når målet for konvertering fra butikkbesøk blir lagt til eller fjernet. Du bør oppdatere målene så snart butikkbesøk er lagt til i eller fjernet fra Konverteringer-kolonnen.

Eksempel: På kontonivå har du kjøp med en historisk kostnad per handling (CPA-verdi) på NOK 1000 i Konverteringer-kolonnen. Du bestemmer deg for at du vil ha med registreringer (en vanligere brukerhandling som dermed har lavere CPA) i Konverteringer-kolonnen for en bestemt kampanje, i stedet for kjøp. Når du endrer konverteringsinnstillingen på kampanjenivå slik at bare registreringer tas med i Konverteringer-kolonnen, bør du ikke angi en mye lavere mål-CPA umiddelbart, men i stedet nedjustere mål-CPA-verdien gradvis, slik at kampanjeforbruket holdes relativt stabilt.

Opprett kampanjespesifikke konverteringsmål

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kan du bruke kampanjespesifikke konverteringsmål:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer, og velg kampanjen du vil legge til konverteringsmål i.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Klikk på Mål-rullegardinmenyen på Innstillinger-menyen.
  6. Klikk på Bruk kampanjespesifikke målinnstillinger.
  7. Velg konverteringsmålene du vil bruke.
  8. Klikk på Lagre.

Du kan også endre innstillingen for flere kampanjespesifikke konverteringer samtidig via Kampanjer-tabellen:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer og gå til Kampanjer-tabellen.
  4. Velg de kampanjene der du vil endre innstillingen for kampanjespesifikke konverteringer.
  5. Klikk på Rediger.
  6. Velg Oppdater konverteringsmålene fra rullegardinmenyen.

Hvis du vil ha rask tilgang til konverteringsmålene for alle kampanjene dine, kan du legge til Konverteringsmål-kolonnen i Kampanjer-tabellen:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på ikonet for kolonner Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  5. Klikk på Endre kolonner.
  6. Klikk på Attributter.
  7. Velg Konverteringsmål.
  8. Klikk på Bruk.

Slik kan du opprette egendefinerte mål:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Rull ned til nederst på siden med konverteringssammendraget, og klikk for å vise «Egendefinerte mål»-delen.
  5. Klikk på Legg til et egendefinert mål.

Linker til beslektet innhold