Kampanjakohtaiset konversiotavoitteet

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää kampanjakohtaisia konversiotavoitteita Google Ads ‐kampanjoissa.

Kampanjakohtaisella tavoiteasetuksella voit ohittaa tilin oletustavoitteet ja valita, mitä tavoitteita haluat seurata kampanjan konversioraporteissa ja käyttää hintatarjousten tekemisessä.

Näin se toimii

Tilin oletustavoitteiden pitäisi sopia useimpiin kampanjoihisi, mutta joissain tilanteissa haluat ehkä vaikuttaa tarkemmin siihen, mitä konversiotavoitteita kampanjan hintatarjousten tekemisessä ja raportoinnissa käytetään.

Esimerkki

Myyt verkkosivustollasi kenkiä, ja tilisi oletustavoite sisältää kaksi konversiotapahtumaa: toisella seuraat ostoskoritapahtumia ja toisella kenkäostoksia. Jos sinulla on pelkästään kenkämyyntiin keskittyvä kampanja, sinun kannattaa ehkä käyttää kampanjakohtaista konversioasetusta, joka kattaa vain kenkäostokset. Näin kampanja voidaan optimoida tärkeimmälle konversiotapahtumalle.

Huom. Jos sinulla on useita konversiotapahtumia, jotka tuottavat yrityksellesi erilaista arvoa, älä valitse kampanjatason konversioasetusta. Käytä sen sijaan kaikille konversiotapahtumille tilitason raportointia ja valitse hintatarjousstrategiaksi ROAS-tavoite tai konversioarvon maksimointi, joissa jokaiselle tapahtumalle on asetettu eri arvo. Näin voit optimoida kampanjan tehokkaasti menettämättä dataa.

Suosittelemme myös valitsemaan kaikki tilitason tavoitteet, koska niihin tehdyt muutokset eivät tule voimaan kampanjoissa, joissa kaikki tilitason tavoitteet eivät ole käytössä.

Jos päätät käyttää kampanjakohtaisia tavoitteita, voit valita joko Googlen määrittämiä vakiotavoitteita tai luoda täysin oman tavoitteen.

Vakiotavoitteet

Voit valita kampanjakohtaisten tavoiteasetusten avulla, mitkä vakiokonversiotavoitteet otetaan käyttöön tietyssä kampanjassa. Olet esimerkiksi saattanut valita tilin oletustavoitteiksi "Ostos" ja "Ostoskoriin lisääminen", mutta haluatkin mitata yhdessä kampanjassa vain ostostavoitteen toteutumista.

Omat tavoitteet

Jos mikään vakiotavoitteista ei vastaa tarpeitasi, voit luoda oman tavoitteen ja ottaa sen käyttöön haluamassasi kampanjassa. Oma tavoite voi sisältää minkä tahansa ensisijaisten ja toissijaisten konversiotapahtumien yhdistelmän. Omat tavoitteet sopivat käytettäviksi silloin, kun sinulla on vakiotavoitteista poikkeava mainontatavoite.

Voit halutessasi yhdistellä kampanjassa sekä omia tavoitteita että vakiotavoitteita. Huomaa, että omia tavoitteita voi olla vain yksi kampanjaa kohti.

Yleensä on suositeltavaa käyttää kaikissa kampanjoissa tilin oletustavoitteita kampanjakohtaisten tavoitteiden sijaan. Näin kampanjat oppivat toisiltaan, mistä on hyötyä hintatarjousten tekemisessä.

Esimerkki: Voit luoda oman tavoitteen, jonka ensisijainen konversiotapahtuma kuuluu Ostos-konversiotavoitteen alle ja toissijainen konversiotapahtuma Liidilomakkeen lähettäminen ‑konversiotavoitteen alle. Kun otat oman tavoitteen käyttöön, kampanja optimoidaan molemmille konversiotapahtumille.

Huom. Kaikkia omaan tavoitteeseen sisältyviä konversiotapahtumia käytetään raportoinnissa ja hintatarjousten tekemisessä riippumatta siitä, onko ne valittu ensisijaisiksi vai toissijaisiksi tavoitteiksi. Lue lisää ensisijaisista ja toissijaisista tavoitteista.

Konversioasetuksen käyttäminen Smart Biddingin kanssa

Smart Bidding (mukaan lukien CPA-tavoite- ja Tavoiteltu mainostuotto ‑hintatarjousstrategiat) huomioi vain Konversiot-sarakkeessa raportoidut konversiot optimoidessaan kampanjaa tavoitteesi mukaisesti. Jos teet muutoksia konversioasetuksiisi, Googlen tekoälyyn perustuvilla hintatarjousmalleilla kestää jonkin aikaa sopeutua muutoksiin. Tämä koskee sekä tili- että kampanjatasoa. Jos päätät muuttaa konversiotavoitteita kampanjatasolla Konversiot-asetuksen avulla (Hakukampanja) tai Konversiotavoitteet-asetuksen avulla (Shopping-kampanja), päivitä tavoitteesi vähitellen, jotta hintatarjousmallit ehtivät sopeutua raportoitavaan konversiodataan. Muutoin kuluihisi saattaa tulla ei-toivottuja heilahteluita. Huomaa, että Älykkäät kampanjat optimoidaan pienemmälle määrälle tavoitteita.

Käynnit kaupassa eroavat muista konversioista siten, että Smart Bidding reagoi välittömästi tämän konversiotavoitteen lisäämiseen tai poistamiseen. Siksi tavoitesummat kannattaa päivittää heti, kun lisäät toimipistekäynnit Konversiot-sarakkeeseen tai poistat ne siitä.

Esimerkki: Sisällytät tilitasolla Konversiot-sarakkeeseen ostokset, joiden aiempi toimintakohtainen hinta (CPA) on 100 €. Haluat sisällyttää yhdessä kampanjassa rekisteröitymiset Konversiot-sarakkeeseen ostosten sijasta. Rekisteröitymiset ovat tavallisempia, joten niiden CPA on pienempi. Kun muutat kampanjatason konversioasetusta siten, että Konversiot-sarakkeeseen sisällytetään vain rekisteröitymiset, älä valitse heti selvästi pienempää CPA-tavoitetta vaan laske sitä vähitellen, jotta kampanjan kulut pysyvät suhteellisen tasaisina.

Kampanjakohtaisten konversiotavoitteiden luominen

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin otat käyttöön kampanjakohtaiset konversiotavoitteet:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-kuvaketta.
  3. Klikkaa Kampanjat ja valitse kampanja, johon haluat lisätä konversiotavoitteet.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa asetusvalikosta avattavaa Tavoitteet-valikkoa.
  6. Klikkaa Käytä kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia.
  7. Valitse haluamasi konversiotavoitteet.
  8. Klikkaa Tallenna.

Voit myös muokata useiden kampanjoiden konversioasetuksia kerralla seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-kuvaketta.
  3. Klikkaa Kampanjat ja siirry Kampanjat-taulukkoon.
  4. Valitse kampanjat, joiden kampanjakohtaisia konversioasetuksia haluat muokata.
  5. Klikkaa Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Päivitä konversiotavoitteet.

Jos haluat nähdä nopeasti kaikkien kampanjoidesi konversiotavoitteet, lisää Kampanjat-taulukkoon Konversiotavoitteet-sarake:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-kuvaketta.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  5. Klikkaa Muokkaa sarakkeita.
  6. Klikkaa Määritteet.
  7. Valitse Konversiotavoitteet.
  8. Klikkaa Käytä.

Jos haluat luoda oman tavoitteen, tee näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Vieritä yhteenvetoa alaspäin ja laajenna "Omat tavoitteet" ‑kohta klikkaamalla.
  5. Klikkaa Lisää oma tavoite.