Om tillatelser og tilknytningstyper i betalingsprofiler for kunder som bruker månedlig fakturering

Hvis du har en managerkonto og en av kundekontoene dine søker om månedlig fakturering, må du knytte managerkontoen sammen med en betalingsprofil. Når du knytter managerkontoen sammen med en betalingsprofil, kan du utføre visse handlinger knyttet til fakturering og betalinger. Samtidig kan du sikre deg mot uautoriserte faktureringsendringer i kontoen din.

Se listen over betalingsprofiler som er knyttet sammen med managerkontoen din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Merk: Du må ha lesetilgang eller høyere tilgang til kontoen for betalingsadministratoren eller en overordnet managerkonto for å kunne se listen over betalingsprofiler.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Overføring av fakturamottaker.
  3. Klikk på Betalingsprofil.

Velg en betalingsprofil i tabellen for å se det tilhørende informasjonskortet og listen over alle de tilknyttede managerkontoene. Hvis du skal se listen over managerkontoer knyttet til den aktuelle betalingsprofilen, må managerkontoen din ha tillatelse til å administrere tilknytninger.

Tilknytningstyper for managerkontoer og betalingsprofiler

Det finnes Google-administrerte tilknytninger (merket «Google-administrert: ja») og brukeradministrerte tilknytninger (merket «Google-administrert: nei») til betalingsprofiler. For Google-administrerte tilknytninger er det bare Google-brukerstøttespesialister som kan konfigurere fakturering i Google Ads-kontoer underordnet den aktuelle managerkontoen. For brukeradministrerte tilknytninger kan fakturering konfigureres av brukere med standard administratortilgang eller faktureringstilgang til managerkontoen som er knyttet sammen med betalingsprofilen, eller en overordnet managerkonto.

Google fastslår tilknytningstypen basert på strukturen i kontoen din, de juridiske avtalene du har inngått med Google, eller den geografiske posisjonen din.

Tillatte handlinger for ulike tilknytningstyper

I tabellen nedenfor oppsummerer vi handlingene som kan utføres via Google Ads-managerkontoer med administratortilgang, standard tilgang eller kun faktureringstilgang, alt etter om kontoene er knyttet sammen med en betalingsprofil eller ikke, og typen tilknytning:

Handling Ikke tilknyttet noen betalingsprofil Google-administrert tilknytning Brukeradministrert tilknytning
Kan se fakturaoppsettet eller faktureringsoppsettet
Kan se budsjettet
Kan se alle betalingsprofilene som er knyttet sammen med managerkontoer i hierarkiet
Kan se alle faktureringsoppsettene og budsjettene i hierarkiet
Kan se fakturaene i hierarkiet *
Kan opprette og endre kontobudsjettet
Kan endre betalingsprofilen som betaler for den aktuelle Google Ads-kontoen
Kan endre fakturaoppsettet i Google Ads-kontoen
Kan konfigurere fakturering/fakturaer, inkludert samlet fakturering

* Hvis en tilknytning er blitt fjernet, er eventuelle faktureringsoppsett som ble opprettet da tilknytningen fantes, fortsatt synlige etter at tilknytningen fjernes.

Tillatelse til å administrere tilknytninger

Tillatelse til å administrere tilknytninger kan bare gis til én managerkonto per betalingsprofil. Samtidig kan én managerkonto ha tillatelse til å administrere tilknytninger til flere profiler. Med denne tillatelsen (indikert med «Ja» i kolonnen «Tillatelse til å administrere tilknytninger» i Betalingsprofil-tabellen) får du bedre oversikt. I tillegg kan brukere av Google Ads-managerkontoen administrere tilknytninger til betalingsprofiler på egen hånd.

Brukere som har administratortilgang til denne Google Ads-managerkontoen og tillatelse til å administrere tilknytninger, kan gjøre følgende relatert til betalingsprofilen de administrerer:

• De kan se managerkontoene (i eller utenfor kontohierarkiet) som er knyttet sammen med betalingsprofilen.
  • De kan godkjenne eller avvise forespørsler om tilknytning til betalingsprofilen fra andre managerkontoer.
  • De kan knytte en hvilken som helst managerkonto (i eller utenfor kontohierarkiet) sammen med betalingsprofilen.
  • De kan fjerne tilknytningen mellom en hvilken som helst managerkonto og betalingsprofilen, forutsatt at betalingsprofilen ikke brukes i noen Google Ads-kontoer.

Hvis en administratorbruker i managerkontoen som har tillatelse til å administrere tilknytninger, inviterer en annen managerkonto til å bli knyttet sammen med betalingsprofilen, må en administratorbruker i den inviterte managerkontoen godta tilknytningen innen 30 dager for at den skal aktiveres. Hvis brukeren av managerkontoen som har tillatelse til å administrere tilknytninger, også er administratorbruker i den inviterte managerkontoen, blir tilknytningen automatisk godkjent og aktivert.

Merk: Du kan be om tillatelse til å administrere tilknytninger via kontaktskjemaet, ved å velge «Knytt managerkontoen din sammen med en betalingsprofil og/eller gi tillatelse til å administrere tilknytninger», og ved å fylle ut den nødvendige informasjonen.

Hvilken managerkonto bør ha tillatelse til å administrere tilknytninger?

Merk: Dette er generelle retningslinjer, men du kan gi tillatelse til å administrere tilknytninger til en hvilken som helst managerkonto.

Denne tillatelsen kan imidlertid bare gis til én managerkonto per betalingsprofil. Vurder disse generelle retningslinjene:

• Velg den øverste managerkontoen som er knyttet sammen med den aktuelle betalingsprofilen.
  • Hvis flere enn én managerkonto på samme nivå er knyttet sammen med profilen, bør du velge den managerkontoen med det høyeste antallet underordnede kontoer som er betalt via den aktuelle profilen.
  • Hvis strukturen i managerkontoen din er organisert etter land og de underordnede kontoene betales av forskjellige datterselskaper i hvert land, kan du vurdere å gi tillatelsen til å administrere tilknytninger til den «landbaserte» managerkontoen for den tilknyttede «landbaserte» betalingsprofilen.

Tillatelse til å administrere tilknytninger gitt automatisk til managerkontoen din

Før du kan kontrollere om managerkontoen din har fått tillatelse til å administrere tilknytninger, må du logge på managerkontoen. Se på «Tillatelse til å administrere tilknytninger»-kolonnen i tabellen over betalingsprofiler i managerkontoen. Hvis du ser «Ja» med en etikett med teksten «Gitt automatisk», har managerkontoen automatisk fått tillatelse til å administrere tilknytninger til en betalingsprofil. Google gir tillatelse til å administrere tilknytninger ut fra disse kriteriene:

• Betalingsprofilen skal bare være tilknyttet managerkontoen din eller en managerkonto i det samme hierarkiet.
  • Bare managerkontoen din og andre managerkontoer i det samme hierarkiet kan administrere alle kontoer som betalingsprofilen ovenfor betaler for.

Hvis du vil endre managerkontoen som har tillatelse til å administrere betalingsprofilen din, kan du kontakte brukerstøtteteamet.

Knytt sammen eller fjern tilknytningen mellom managerkontoer og betalingsprofilen din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Knytt managerkontoer sammen med betalingsprofilen din

1. Logg på Google Ads-managerkontoen som administratorbruker med tillatelse til å administrere tilknytninger.
  2. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon og så på Overføring av fakturamottaker.
  3. Klikk på Betalingsprofil.
  4. Klikk på betalingsprofilen der managerkontoen din har tillatelse til å administrere tilknytninger (angitt med «Ja» i kolonnen «Tillatelse til å administrere tilknytninger» i tabellen med betalingsprofiler).
  5. Klikk på -knappen, skriv inn den 10-sifrede ID-en for managerkontoen du vil tilknytte, og klikk på Send invitasjon.
    • Av sikkerhetshensyn må administratorbrukeren som sender invitasjonen, ha lesetilgang eller høyere tilgang til den inviterte managerkontoen eller managerkontoen som er overordnet den inviterte managerkontoen.
    • Hvis administratorbrukeren som sender invitasjonen, også er administratorbruker i den inviterte managerkontoen, blir tilknytningen automatisk godkjent og aktivert.
    • Hvis administratorbrukeren som sendte invitasjonen, har tilgang til, men ikke er administratorbruker i, den inviterte managerkontoen, må en administratorbruker i den inviterte managerkontoen få tilgang til tabellen med betalingsprofiler og godta forespørselen om tilknytning innen 30 dager for å aktivere den.

Fjern tilknytningen mellom managerkontoer og betalingsprofilen din

1. Logg på Google Ads-managerkontoen som administratorbruker med tillatelse til å administrere tilknytninger.
  2. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon og så på Overføring av fakturamottaker.
  3. Klikk på Betalingsprofil.
  4. Klikk på betalingsprofilen der managerkontoen din har tillatelse til å administrere tilknytninger (angitt med «Ja» i kolonnen «Tillatelse til å administrere tilknytninger» i tabellen med betalingsprofiler).
  5. Klikk på Fjern i raden for managerkontoen som du vil fjerne tilknytningen til.
    • Du kan bare fjerne managerkontoer som ikke har noen underordnede kontoer som bruker betalingsprofilen.

Knytt sammen eller fjern tilknytningen mellom betalingsprofiler og Google Ads-managerkontoer

Logg på Google Ads-managerkontoen for å sjekke om det allerede finnes en Google Ads-managerkonto med tillatelse til å administrere tilknytninger i den aktuelle betalingsprofilen.

Knytt betalingsprofiler sammen med Google Ads-managerkontoer og gi tillatelse til å administrere tilknytninger

Hvis det finnes en managerkonto med tillatelse til å administrere tilknytninger, som allerede er knyttet sammen med betalingsprofilen, har administratorbrukere i denne managerkontoen eller den overordnede managerkontoen tillatelse til å knytte andre managerkontoer sammen med betalingsprofilen. Hvis ingen managerkontoer har tillatelse til å administrere tilknytninger, må du gi en Google-brukerstøttespesialist tillatelse til å knytte sammen betalingsprofilen og managerkontoen. Da kan du også be om at den tilknyttede managerkontoen får tillatelse til å administrere tilknytninger.

Hvis du vil gi Google tillatelse til å knytte en betalingsprofil sammen med en managerkonto og/eller administrere tilknytninger, må hovedkontakten i betalingsprofilen – eller noen tilknyttet det samme bedriftsdomenet som hovedkontakten eller bedriftsdomenet til en hvilken som helst bruker som er lagt til i betalingsprofilen (f.eks. brukernavn@bedriftsdomene.no) – sende en e-post til den aktuelle Google-brukerstøttespesialisten og oppgi denne informasjonen:

Med denne e-posten bekrefter jeg at managerkontoen med ID-en xxx-xxx-xxxx skal knyttes sammen med [skriv inn navnet på OG ID-en for betalingsprofilen] {VALGFRITT: «med tillatelse til å administrere tilknytninger»}.

Google fastslår tilknytningstypen basert på strukturen i kontoen din, de juridiske avtalene du har inngått med Google, eller den geografiske posisjonen din.

Fjern tilknytningen mellom betalingsprofiler og Google Ads-managerkontoer

Administratorbrukere i en managerkonto eller overordnet managerkonto kan selv fjerne tilknytningen mellom managerkontoen og en betalingsprofil hvis begge disse betingelsene er oppfylt:

• Managerkontoen har tillatelse til å administrere tilknytninger til betalingsprofilen.
  • Ingen Google Ads-kontoer bruker denne betalingsprofilen.

Du må gi en Google-brukerstøttespesialist tillatelse til å fjerne tilknytningen mellom en betalingsprofil og en Google Ads-managerkonto i disse tilfellene:

• Ingen managerkonto har tillatelse til å administrere tilknytninger til betalingsprofilen.
  • Det finnes Google Ads-kontoer som bruker betalingsprofilen.

Hvis du vil gi Google tillatelse til å fjerne tilknytningen mellom en betalingsprofil og en managerkonto, må hovedkontakten i betalingsprofilen – eller noen tilknyttet det samme bedriftsdomenet som hovedkontakten eller bedriftsdomenet til en hvilken som helst bruker som er lagt til i betalingsprofilen (f.eks. brukernavn@bedriftsdomene.no) – sende en e-post til den aktuelle Google-brukerstøttespesialisten og oppgi denne informasjonen:

Med denne e-posten bekrefter jeg at tilknytningen skal fjernes mellom managerkontoen med ID-en xxx-xxx-xxxx og [skriv inn navnet på OG ID-en for betalingsprofilen]. Jeg er innforstått med at det ikke kan vises annonser fra noen av Google Ads-kontoene der kostnadene inntil nå har vært dekket via denne betalingsprofilen.

Vær oppmerksom på at når du fjerner tilknytningen mellom en Google Ads-konto og en betalingsprofil, blir det ikke lenger vist annonser fra den aktuelle kontoen, siden faktureringsoppsettene som er tilknyttet denne betalingsprofilen, blir deaktivert. Det kreves et nytt faktureringsoppsett før denne Ads-kontoen kan fortsette å vise annonser. Brukere av managerkontoen som ikke lenger er tilknyttet, kan fortsatt se alle fakturaer, men de kan ikke lenger administrere faktureringsoppsett via denne betalingsprofilen.

Endre hvilken managerkonto som har tillatelse til å administrere tilknytninger

Hvis du vil gi Google tillatelse til å endre hvilken managerkonto som skal ha tillatelse til å administrere tilknytninger til betalingsprofilen, må hovedkontakten i betalingsprofilen – eller noen tilknyttet det samme bedriftsdomenet som hovedkontakten eller bedriftsdomenet til en hvilken som helst bruker som er lagt til i betalingsprofilen (f.eks. brukernavn@bedriftsdomene.no) – sende en e-post til den aktuelle Google-brukerstøttespesialisten og oppgi denne informasjonen:

Med denne e-posten bekrefter jeg at tillatelsen til å administrere tilknytninger til [skriv inn navnet på OG ID-en for betalingsprofilen] skal fjernes fra managerkontoen med ID-en xxx-xxx-xxxx og i stedet gis til managerkontoen med ID-en xxx-xxx-xxxx.

Merk: Kontakt oss hvis du vil tilknytte managerkontoen din til en betalingsprofil med sekvensielt ansvar eller som omfattes av Loi Sapin eller erstatningsansvar i Mexico.