Match de intentie van een zoekopdracht met sterk gelijkende varianten

6 september 2018

De manier waarop mensen zoeken, verandert voortdurend: ruwweg 15% van alle zoekopdrachten die we dagelijks zien, is nieuw.1 Met zo veel nieuwe zoekopdrachten is de kans groot dat mensen uw producten of services zoeken met termen die u nog niet heeft ontdekt.

Neem bijvoorbeeld deodorant. Vorig jaar zochten mensen op meer dan 150.000 unieke manieren naar deodorant.2 Dat zijn een heleboel verschillende manieren om hetzelfde te zeggen. Maar we vinden niet dat u een ellenlange lijst zoekwoorden zou moeten beheren om deze hygiënebewuste consumenten te bereiken.

Daarom nemen we in sterk gelijkende varianten van exacte zoekwoorden binnenkort varianten op met dezelfde betekenis als uw zoekwoord.3 Uit de eerste testen blijkt dat adverteerders die voornamelijk exacte zoekwoorden gebruiken gemiddeld 3% meer klikken voor exacte zoekwoorden en conversies ontvangen, hoofdzakelijk van zoekopdrachten die ze nog niet eerder bereikten.4

Extra Space Storage Merken als Extra Space Storage ontdekken nu al nieuwe mogelijkheden om meer klanten te bereiken. Steph Christensen, Senior Analyst for Paid Acquisition: "We waren bijzonder tevreden over de kwaliteit van de matches tijdens de pilot. We zijn altijd op zoek naar manieren om het volume te vergroten en deze nieuwe methode voor overeenkomende zoekwoorden helpt ons aan een groter bereik via zeer relevante nieuwe matches."

Bereik meer mensen met dezelfde zoekwoorden

Dankzij machine learning van Google komt 'exact zoekwoord' nu overeen met de intentie van een zoekopdracht in plaats van met alleen de specifieke woorden. Dit betekent dat uw exacte zoekwoorden advertenties kunnen weergeven bij zoekopdrachten die impliciete woorden, parafrasen en andere termen met dezelfde betekenis bevatten.

Stel dat u de marketing doet voor een reisbureau. Als u het exacte zoekwoord [yosemite camping] gebruikt, kunnen uw advertenties worden weergegeven voor andere termen, zoals 'yosemite campground', 'campsites in yosemite' of 'yosemite national park ca camping'.

In alle gevallen komt de intentie van de zoekopdracht overeen met het oorspronkelijke zoekwoord: to go camping in Yosemite National Park. Uw advertenties worden niet weergegeven voor termen als 'yosemite hotel' of 'best yosemite camping'. Beide zoekopdrachten verwijzen weliswaar naar een verblijf in het park, maar hebben niet dezelfde intentie. Deze termen komen overeen met de brede zoekwoordvariant van dit zoekwoord.

Zoekopdrachten met exacte zoekwoorden

Voorbeelden van nieuwe zoekopdrachten die mogelijk overeenkomen met 'yosemite camping'.

Maak zoekwoordbeheer eenvoudiger

Praktische tip Praktische tip: Gebruik Slim bieden om vorm te geven aan uw verkeer. Bekijk onze praktische tips voor zoekwoorden voor meer informatie over deze en andere strategieën die u kunnen helpen deze wijziging optimaal te benutten.

Als u in uw account al parafrasen en overeenkomstige termen gebruikt, geeft Google Ads nog altijd de voorkeur aan het gebruik van zoekwoorden die identiek zijn aan de zoekopdracht. Zoekwoordgroepen, brede zoekwoorden en zoekwoorden met een modifier voor breed zoeken zijn niet opgenomen in deze update.

Gepost door Miguel Villalobos, Product Manager, Search Keywords

1. Interne gegevens van Google, april 2017
2. Gegevens van Google, jan 2016 - juni 2017, VS
3. Deze wijziging wordt in oktober geleidelijk beschikbaar gesteld voor Engelse zoekwoorden. Meer talen volgen in de maanden daarna
4. Interne gegevens van Google, augustus 2018