Test dine AMP-kampagner

Hurtigere landingssider fører typisk til flere konverteringer, og AMP (Accelerated Mobile Pages) giver dig mulighed for at oprette landingssider, der indlæses lynhurtigt (i mange tilfælde på under et sekund). Takket være den hurtigere og mere "strømlinede" indlæsning giver AMP-landingssider typisk de besøgende en meget bedre landingssideoplevelse, og det er en vigtig faktor, når kvalitetsresultatet skal beregnes.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan teste, om dine AMP-landingssider sikrer dig flere konverteringer. Med en A/B-test kan du sammenligne to forskellige versioner af en variabel (i dette konkrete tilfælde din annonce) for at finde ud af, hvilken version der er mest effektiv.

Metoder til A/B-test af dine AMP-kampagner

Du kan udføre en A/B-test af dine AMP-kampagner på to forskellige måder. Hvilken metode du bør vælge, afhænger af, hvor nøjagtig og detaljeret A/B-testen skal være.

Metode Fordele Vigtige oplysninger
Kladder og eksperimenter
  • Denne metode giver dig mulighed for at teste AMP-sider i en enkelt kampagne.
  • Da det kun er muligt at starte et eksperiment for én kampagne ad gangen, bør du bruge denne metode til kampagner, der genererer meget mobiltrafik.
  • Når du starter eksperimentet, skal du sikre dig, at eventuelle ændringer i den oprindelige kampagne også er foretaget i eksperimentkampagnen (eller omvendt).
  • Oversigten til effektivitetssammenligning giver dig ikke mulighed for at sammenligne afvisningsprocenten.
Annoncevarianter
  • Denne metode giver dig mulighed for at teste AMP-sider i forskellige kampagner.
  • Ændringer i den oprindelige kampagne afspejles automatisk i eksperimenterne.
  • Dette kan være en hurtigere metode til at opnå statistisk signifikante resultater, da du kan køre samme test på flere kampagner (og dermed på mere kliktrafik).
  • Der skal angives en variant af webadressestrengen i feltet Mobilwebadresse. Der skal desuden være et ensartet mønster for webadresserne med henblik på strengudskiftning (f.eks. m.eksempel.dk/amp.eksempel.dk).

Før du begynder

Tjek, at dine AMP-landingssider og traditionelle landingssider ser helt ens ud (eller minder så meget om hinanden som muligt), så testresultaterne bliver så nøjagtige som muligt. Vær opmærksom på forskelle med hensyn til følgende:

• Tekst (størrelse, indhold og formatering)
  • Billeder (størrelse og indhold)
  • Indsendelsesfelter (antal felter, forhåndsudfyldt tekst og datovælgere)

Hvis der ikke er overensstemmelse mellem disse elementer på AMP-siden og den traditionelle side, kan det føre til misvisende testresultater, så du får et forkert billede af AMP-effektiviteten.

Sådan udfører du en A/B-test af dine AMP-kampagner ved hjælp af kladder og eksperimenter

1. Vælg en kampagne, der skal testes.
    • Ideelt set bør den oprindelige kampagne, der bruges til oprettelse af eksperimentet, kun være målrettet mod mobilenheder.
    • Du kan ikke segmentere eksperimentoversigter efter enhed. Du kan dog segmentere eksperimentkampagnens resultater efter enhed, men det giver ikke mulighed for rapportering af statistisk signifikans. Hvis du ikke har kampagner, der kun er målrettet mod mobilenheder, skal du (når eksperimentet er slut) segmentere eksperimentkampagnens resultater efter enhed for at se AMP-sidernes specifikke indvirkning på mobileffektiviteten.
  2. Tjek, at du har oprettet AMP-versioner af samtlige landingssider i kampagnen.
  3. Klik på Kladder og eksperimenter på sidemenuen til venstre.
  4. Opret en kladde af kampagnen.
  5. Opdater kampagnekladdens mobilwebadresser. Følg denne fremgangsmåde:
    1. Find alle de annoncer og søgeord, der er defineret en endelig webadresse for.
    2. Angiv den korrekte AMP-webadresse som annoncens eller søgeordets mobilwebadresse.
    3. Lad den oprindelige kampagnes webadresser forblive uændrede.
    4. Sørg for, at mobilwebadressen fører til AMP-siden på dit domæne (f.eks. https://eksempel.dk/side_amp.html) i stedet for Googles AMP-cache (f.eks. https://www.google.dk/amp/s/eksempel.dk eller https://cdn.ampproject.org/c/s/eksempel.dk).
  6. Start et eksperiment ud fra din nyoprettede kladde. Vi anbefaler, at du følger disse råd:
    • Angiv en budgetfordeling på 50/50, så eksperimentversionen af din kampagne vises 50 % af tiden, da det burde udmønte sig i resultater ret hurtigt. Bemærk! Du kan ikke ændre budgetfordelingen, når eksperimentet kører.
    • Brug cookiebaserede fordelinger. Derved får brugerne kun vist én version af din kampagne, uanset hvor mange gange de søger. Det kan være med til at sikre, at andre faktorer ikke indvirker på dine resultater, og at du får mere præcise data.
    • Sørg for, at en eventuel målgruppeliste indeholder mindst 10.000 brugere, så der er nok analysedata.

Tips!

• Jo flere mobilklik din kampagne genererer, desto hurtigere giver din test et signifikant resultat.
  • Når du opretter en kampagnekladde, skal du kun ændre den endelige webadresse til mobilenheder og intet andet. Det er vigtigt for at opnå de bedst mulige resultater.
  • Hvis du foretager ændringer i den oprindelige kampagne, afspejles disse ikke i eksperimentkampagnen (og omvendt). Lad os eksempelvis sige, at du vil ændre dine bud. Du skal i så fald ændre dem både i den oprindelige kampagne og eksperimentkampagnen, og det skal gøres begge steder samtidig for at undgå misvisende eksperimentresultater.
  • Navngiv dine kampagner klart og tydeligt (f.eks. "Kampagnenavn_AMP" for kladden), så du nemt kan finde dem senere.
  • Vi anbefaler, at du kun bruger kladder og eksperimenter, hvis du opdaterer samtlige endelige webadresser til mobilenheder i eksperimentkampagnen. Hvis du kun ændrer webadresserne i en enkelt annoncegruppe, anbefaler vi, at du flytter den pågældende annoncegruppe til en ny kampagne, sætter annoncegruppen i den oprindelige kampagne på pause og derefter kører et eksperiment på den nye kampagne.

Sådan udfører du en A/B-test af dine AMP-kampagner ved hjælp af annoncevarianter

Når du kører en AMP-test med annoncevarianter, kan du segmentere testresultaterne efter enhed for at isolere effektivitets-metrics for mobilenheder.

1. Klik på Kladder og eksperimenter på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på Annoncevarianter.
  3. Vælg den kampagne, der skal vises annoncevarianter i. Husk! Du kan ikke oprette flere annoncevarianter til samme kampagne inden for samme datointerval.
  4. Klik på plusknappen for at oprette en ny annoncevariant.
  5. Klik på Filtrér annoncer, hvis du vil indsnævre dit valg.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Klik på rullemenuen under "Vælg den type variant, som du vil anvende på dine annoncer", og vælg Søg og erstat
  8. Angiv den mobilwebadresse, der skal erstattes med den opdaterede AMP-webadresse, i feltet "Angiv den tekst, der skal søges efter".
  9. Klik på rullefeltet til højre for den webadresse, du lige har angivet, og vælg I endelig webadresse til mobilenheder.
  10. Angiv den opdaterede AMP-webadresse i feltet "Angiv den tekst, der skal indsættes".
  11. Klik på Fortsæt.
  12. Navngiv varianten.
  13. Vælg en startdato og en slutdato for testen.
  14. Vælg en trafikfordeling. Vi anbefaler, at du vælger en fordeling på 50/50, så varianten og den oprindelige annonce kommer til at deltage i lige mange auktioner.
  15. Klik på knappen Segmentér Segment på menulinjen, når slutdatoen for visning af annoncevarianten er nået, og klik derefter på Enhed på rullemenuen Segmentér.