Provar les campanyes AMP

Les pàgines de destinació que es carreguen amb més rapidesa solen generar més conversions, i les pàgines AMP (Accelerated Mobile Pages) us permeten crear pàgines de destinació que es carreguen molt ràpidament; moltes, en menys d'un segon. Gràcies a una combinació de velocitat i càrrega més àgil, les pàgines de destinació AMP sovint milloren l'experiència a la pàgina de destinació, un factor de pes a l'hora de determinar el nivell de qualitat.

En aquest article s'explica com podeu provar si les pàgines de destinació AMP us estan generant més conversions. Les proves A/B permeten comparar dues versions d'una sola variable (en aquest cas, la vostra pàgina de destinació) per esbrinar quina és més efectiva.

Com es fan les proves A/B a les campanyes AMP

Hi ha dues maneres diferents de fer proves A/B a les campanyes AMP. El mètode de prova que trieu dependrà del nivell de detall i de l'estructura de les vostres campanyes.

Mètode Avantatges Aspectes que cal tenir en compte
Esborranys i experiments
(recomanats)
  • Permeten provar diversos canvis en una sola campanya.
  • Són compatibles amb Google Ads Editor perquè els usuaris puguin crear experiments i editar-los amb canvis massius.
  • Com que només podeu executar els experiments campanya a campanya, aquest mètode us convé per a les campanyes amb un trànsit en mòbils elevat.
  • Un cop executat l'experiment, us heu d'assegurar que qualsevol canvi fet a la campanya original es faci també a la campanya d'experiment (o viceversa).
Variacions d'anunci
  • Permeten provar pàgines AMP en diverses campanyes.
  • S'executen en diverses campanyes amb un sol clic.
  • Actualitzen les campanyes originals i les modificades quan feu un canvi a l'original.
  • No cal crear campanyes duplicades per provar-les.
  • Cal emplenar el camp URL per a dispositius mòbils amb una variació de la cadena de l'URL. A més, l'URL ha de seguir un patró coherent de substitució de cadenes (per exemple, "m.example.com" i "amp.example.com").
  • No permeten canvis en les ofertes; només permeten canvis en creativitats i URL.

Abans de començar

A continuació trobareu alguns consells que us ajudaran a crear campanyes de prova d'AMP que funcionin sense problemes:

Què heu de fer: utilitzeu https://search.google.com/test/amp per assegurar-vos que la pàgina AMP sigui vàlida durant el període de prova.
Què no heu de fer: no inicieu una prova d'esborranys i experiments just després d'haver publicat la pàgina de destinació AMP. Espereu dos dies per assegurar-vos que la pàgina AMP es publiqui des de la memòria cau abans d'iniciar la prova.

Què heu de fer: executeu experiments en campanyes orientades al trànsit en mòbils.
Què no heu de fer: no executeu experiments en campanyes que tinguin enllaços de lloc, ja que actualment no són compatibles amb la memòria cau AMP.

Què heu de fer: utilitzeu divisions basades en galetes per assegurar-vos que els usuaris només vegin pàgines AMP o no AMP, per més vegades que facin una cerca. Com que les pàgines AMP només es publiquen des de la memòria cau en aquest format, utilitzeu-les només per a les campanyes de cerca basades en anuncis de text.
Què no heu de fer: no col·loqueu paràmetres que s'utilitzen exclusivament amb finalitats de seguiment abans del paràmetre {ignore} de l'URL final per a mòbils. Aquests paràmetres han d'anar després del paràmetre {ignore}.

Què heu de fer: programeu i executeu la prova durant dues setmanes com a mínim o bé fins que el mètode d'esborranys i experiments torni resultats estadísticament significatius.
Què no heu de fer: no utilitzeu campanyes que tinguin menys de 250 clics diaris.

Què heu de fer: centreu les proves només en una variable cada vegada. Si voleu examinar els efectes de més d'un canvi, utilitzeu proves separades.
Què no heu de fer: no feu canvis a les campanyes mentre s'està executant la prova. Si heu de fer canvis a la pàgina AMP, repliqueu-los també a les campanyes de prova al més aviat possible.

Què heu de fer: treballeu amb campanyes d'anuncis de text de cerca, ja que les pàgines AMP només es publiquen des de la memòria cau en aquest format.
Què no heu de fer: no oblideu que les creativitats a les campanyes d'experiment se sotmeten al procés d'aprovació dels anuncis, tal com passa amb la resta de campanyes. És un procés que pot tardar aproximadament un dia, de manera que tingueu-ho present en configurar la data d'inici de l'experiment. De manera anàloga, si decidiu afegir les creativitats de l'experiment a la campanya original, també caldrà sotmetre-les a revisió.

Si teniu intenció d'executar qualsevol tipus d'experiment amb una campanya que faci servir ofertes automàtiques de Google, deixeu passar almenys una setmana perquè tant la campanya original com la de l'experiment es tornin a calibrar amb els nous nivells de trànsit abans d'avaluar els resultats.

Per aconseguir uns resultats tan precisos com sigui possible, assegureu-vos que l'aspecte de les pàgines de destinació AMP i no AMP sigui idèntic (o al més semblant possible). Mireu de detectar diferències als elements següents:

• text (mida, contingut i format)
  • imatges (mida i contingut)
  • camps d'enviament (nombre de camps, text emplenat prèviament i selectors de dates)

Qualsevol diferència entre aquests elements a les pàgines AMP i no AMP podria esbiaixar els resultats de la prova i oferir una imatge imprecisa del rendiment de les pàgines AMP.

No podeu crear experiments en campanyes que tinguin pressupostos compartits ni provar pàgines AMP amb anuncis dinàmics de cerca (DSA).

Executar un experiment quan s'utilitzen les ofertes automàtiques de Google

Si teniu intenció d'executar qualsevol tipus d'experiment amb una campanya que faci servir ofertes automàtiques de Google, deixeu passar almenys una setmana perquè tant la campanya original com la de l'experiment es tornin a calibrar amb els nous nivells de trànsit abans d'avaluar els resultats.

Executar proves amb Search Ads 360

No podeu crear esborranys ni experiments des de Search Ads 360. Si creeu un esborrany a Google Ads, els canvis que hi feu no es mostraran a Search Ads 360 fins que no apliqueu l'esborrany i sincronitzeu el canvi.

Si creeu un experiment a Google Ads i sincronitzeu el vostre compte amb Search Ads 360, l'experiment es mostrarà a Search Ads 360 com a campanya nova.

Informació important:
  • A Search Ads 360, els experiments tenen el mateix aspecte que les campanyes normals.
  • Si heu aplicat una estratègia d'oferta de Search Ads 360 a la campanya original, també s'aplicarà a l'experiment de manera predeterminada.
  • La campanya original i l'experiment utilitzen un pressupost compartit. Si s'aplica una estratègia d'oferta de pressupost a la campanya original, haureu de treure l'estratègia abans de crear l'experiment, ja que les estratègies d'oferta de pressupost no poden gestionar la despesa quan es comparteix el pressupost.

Com es poden fer proves A/B a les campanyes AMP mitjançant esborranys i experiments

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Trieu la campanya que voleu provar.
    • El més recomanable és que la campanya original que feu servir per crear l'experiment sigui només per a mòbils.
    • Els quadres de resum de l'experiment no es poden segmentar per dispositiu. Sí que podeu, en canvi, segmentar els resultats de la campanya de l'experiment per dispositiu, però no obtindreu informes estadísticament significatius. Si no disposeu de campanyes només per a mòbils, haureu de segmentar (quan acabi l'experiment) els resultats de la campanya experimental per dispositiu a fi de veure de quina manera AMP ha influït específicament en el rendiment en dispositius mòbils.
  2. Comproveu que hàgiu creat versions AMP de totes les pàgines de destinació de la campanya.
  3. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  4. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  5. Creeu un esborrany de la campanya.
  6. Actualitzeu els URL per a mòbils de l'esborrany de campanya. Assegureu-vos de fer el següent:
    1. Localitzeu tots els anuncis i totes les paraules clau que tinguin un URL final definit.
    2. Seleccioneu "Utilitza un URL final diferent per a mòbils" i, tot seguit, enganxeu l'URL de la campanya AMP.
    3. Assegureu-vos que l'URL per a mòbils dirigeixi a la pàgina AMP del vostre domini (per exemple, https://example.com/pàgina_amp.html) i no a la memòria cau AMP de Google (per exemple, https://www.google.com/amp/s/example.com o https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com).
    4. Deixeu sense canvis l'URL de la campanya base.
  7. Executeu un experiment des de l'esborrany que acabeu de crear. Us recomanem que feu el següent:
    • Definiu un pressupost dividit al 50/50%, de manera que la versió de l'experiment de la campanya sigui apta el 50% del temps, amb la qual cosa hauríeu d'obtenir resultats al més aviat possible. Nota: la divisió del pressupost no es pot modificar un cop s'estigui executant l'experiment.
    • Feu servir divisions basades en galetes. Així, un mateix usuari només veurà una versió de la campanya, per més cerques que faci. D'aquesta manera podeu garantir que els resultats no es vegin afectats per altres factors i podeu obtenir dades més precises.
    • Si utilitzeu una llista de públics, comproveu que tingui almenys 10.000 usuaris a fi de disposar de prou dades per a l'anàlisi.
    • Seleccioneu una data d'inici i de finalització adequades per assegurar una durada adequada i augmentar la probabilitat de detectar resultats significatius.

Consells

• Com més clics rebi la campanya des de dispositius mòbils, abans aconseguirà la prova resultats significatius.
  • En crear l'esborrany de campanya, només heu de canviar l'URL final per a mòbils; no feu cap més canvi si voleu obtenir els millors resultats.
  • Si feu canvis a la campanya original, la campanya experimental no els reflectirà (i viceversa). Suposem, per exemple, que voleu canviar les ofertes; ho haureu de fer a la campanya original i a la de l'experiment, i ho haureu de fer alhora, si no voleu esbiaixar els resultats de l'experiment.
  • Poseu noms clars a les campanyes (per exemple, "Nom campanya_AMP" per a l'esborrany) a fi de facilitar-ne la identificació posterior.
  • Us recomanem que feu servir esborranys i experiments només si heu d'actualitzar tots els URL finals per a mòbils de la campanya de l'experiment. Si només heu de canviar els URL d'un sol grup d'anuncis, és millor que mogueu el grup en qüestió a una campanya nova, que poseu en pausa el grup d'anuncis a la campanya original i que executeu un experiment a la campanya nova.

Com es poden fer proves A/B a les campanyes AMP mitjançant variacions d'anunci

En executar una prova amb una variació d'anunci AMP, podeu segmentar-ne els resultats per dispositiu a fi d'aïllar les mètriques de rendiment per a mòbils.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Experiments.
  4. Feu clic a Variacions d'anunci.
  5. Seleccioneu la campanya per a la qual voleu publicar variacions d'anunci. Tingueu present que no es poden crear diverses variacions d'anunci per a la mateixa campanya i el mateix interval de dates.
  6. Per crear una variació d'anunci, feu clic al botó del signe més .
  7. Feu clic a Filtra els anuncis si voleu acotar més la selecció.
  8. Feu clic a Continua.
  9. Feu clic al menú desplegable "Trieu el tipus de variació que vulgueu aplicar als anuncis" i seleccioneu Cerca i substitueix.
  10. Al camp "Introduïu el text que voleu cercar", introduïu l'URL per a mòbils que vulgueu substituir amb l'URL d'AMP actualitzat.
  11. Feu clic al quadre desplegable que hi ha a la dreta de l'URL que acabeu d'introduir i seleccioneu A l'URL final per a mòbils.
  12. Al camp "Introduïu el text per substituir", introduïu l'URL d'AMP actualitzat.
  13. Feu clic a Continua.
  14. Introduïu un nom per a la variació.
  15. Seleccioneu les dates d'inici i finalització de la prova.
  16. Trieu una divisió del trànsit. Us recomanem que utilitzeu una divisió 50/50 perquè la variació i l'anunci original entrin al mateix nombre de subhastes.
  17. Un cop finalitzada la variació d'anunci, feu clic al botó Segment Segment de la barra de menú i, tot seguit, a l'opció Dispositiu que hi ha al menú desplegable de segment.