Over lokale campagnes

Met lokale campagnes kunnen bedrijven potentiële klanten de informatie bieden die ze nodig hebben om te beslissen wanneer en hoe ze winkels bezoeken. Met lokale campagnes kunt u het proces stroomlijnen, waardoor u uw winkels eenvoudiger kunt promoten via de meestgebruikte services van Google, zoals het zoeknetwerk van Google, Maps, YouTube en het Google Display Netwerk. Voeg een aantal regels tekst, een bod en een aantal items toe en de rest wordt geoptimaliseerd om klanten voor u te vinden.

Google Ads Tutorials: Grow offline sales with Local campaigns

Als u ondertiteling in uw taal wilt, zet u YouTube-ondertiteling aan. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Hoe het werkt

Wanneer u een lokale campagne maakt, hoeft u alleen de winkellocaties te definiëren die u wilt promoten. U doet dit door uw Google Mijn Bedrijf-account te koppelen of door partnerlocaties te selecteren.

Lokale campagnes zijn gericht op eenvoud en het behalen van uw offline doelen. U geeft de winkellocaties, het campagnebudget en de advertentie-items op. Aan de hand van deze informatie en bestanden optimaliseert de machine-learningtechnologie van Google automatisch biedingen, advertentieplaatsingen en itemcombinaties. De campagne probeert de waarde in de winkel te maximaliseren (met behulp van winkelbezoeken, oproepklikken en/of routeklikken) en uw locaties te promoten in Google-services en -netwerken.

Lokale campagnes gebruiken ook radiustargeting voor de locaties van Google Mijn Bedrijf en lokale extensies voor partners. De radius kan variëren, afhankelijk van de targetlocaties en de voorkeur van de gebruiker voor de reisafstand. Andere factoren die de getargete radius bepalen: branche, bevolkingsdichtheid en eventuele concurrenten.

Waar uw advertenties kunnen worden weergegeven

Uw advertenties komen in aanmerking voor weergave in Google-services, waaronder het zoeknetwerk van Google, Google Display Netwerk, Google Maps en YouTube. Hier ziet u enkele voorbeelden van plaatsen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven:

Google Maps

Een lokaal bedrijf dat wordt weergegeven op Google Maps Een Lokale diensten-advertentie voor een sieradenwinkel die wordt weergegeven op Google Maps en die de winkellocatie bevat. Een lokaal bedrijf dat wordt weergegeven op Google Maps, inclusief route

Met lokale campagnes kunt u klanten aanspreken terwijl ze plannen maken om verschillende bestemmingen te bezoeken. In het bovenstaande voorbeeld (de 3e afbeelding van links) wordt in route-advertenties informatie weergegeven die relevant is voor uw bedrijf, zoals dingen die ze nodig hebben, willen of interessant vinden.

Als klanten zoeken naar bedrijven of op Google Maps een gebied verkennen, vergelijkt Google deze acties met de locatie van uw bedrijf. Iedereen die zich in de buurt bevindt of interesse toont in uw locatie, kan uw advertentie mogelijk zien.

Zoeknetwerk van Google

Een Lokale diensten-advertentie voor kleding die wordt weergegeven op Google Maps

Google koppelt uw advertentie aan zoektermen die relevant zijn voor uw bedrijf en de locatie daarvan.

YouTube

Een Lokale diensten-advertentie die kan worden overgeslagen en die wordt afgespeeld op YouTube, inclusief het aanbod van producten Videoadvertentie voor een kledingwinkel die het advertentiegedeelte onder de video benadrukt. Een advertentie voor een lokaal bedrijf die op YouTube wordt afgespeeld

Google Ads kan uw advertenties op YouTube weergeven op plaatsen waar de kans het grootst is dat ze potentiële klanten voor de winkel bereiken.

Google Display Netwerk

Een advertentie voor een sieradenwinkel, inclusief winkellocatie Bedrijfsprofiel van een kledingwinkel met gemarkeerde kledingartikelen die te koop zijn Bedrijfsprofiel van een autodealer met verschillende auto

Uw advertenties kunnen in het Google Display Netwerk worden weergegeven op plaatsen waar ze het meest relevant zijn. Google Ads optimaliseert waar uw advertenties worden weergegeven, zodat uw winkels en producten de meeste aandacht krijgen.

Bedrijfsprofiel

Bedrijfsprofiel met aanbiedingen in de winkel en locatiekenmerken.

Met lokale campagnes kunt u de pagina Bedrijfsprofiel gebruiken om speciale aanbiedingen en producten in de winkel onder de aandacht van klanten te brengen. U kunt deze pagina ook gebruiken om locatiekenmerken te vermelden om gebruikers over te halen de winkel te bezoeken.

Gmail

Example of a Gmail local services ad

Met uw advertenties voor lokale campagnes kunt u gebruikers in Gmail bereiken op mobiele apparaten. Deze indeling is momenteel alleen beschikbaar voor lokale campagnes met lokale extensies.