Evaluer landingssidene dine med «Landingssider»-rapporten

«Landingssider»-rapporten er laget for å hjelpe annonsører med å identifisere hvilke landingssider som kan gi en utilstrekkelig brukeropplevelse. Det er viktig å evaluere sidene dine, fordi en landingsside som gir en dårlig brukeropplevelse, gjør det ikke bare vanskelig for deg å konvertere besøkende, men den kan påvirke hvilke resultater du oppnår med annonsen din, ettersom opplevelsen av landingssiden er en viktig faktor i prissettingsmodellene våre for auksjoner.

Rapporten inneholder nettadresser for landingssider for alle søkekampanjer, bannerkampanjer og videokampanjer.

Rapporten gir deg vanlige resultatberegninger, inkludert konverteringsstatistikk.  I tillegg har den tre beregninger som kan hjelpe deg med å identifisere hvilke landingssider som kan gi en bedre opplevelse på mobilenheter:

• Resultat for mobilhastighet: En poengsum mellom 1 og 10 som viser hvor raskt sidene dine lastes inn for brukere på mobilenheter.
  • Klikkfrekvens for mobilvennlige sider: Denne vurderingen viser hvor mobilvennlige sidene dine er, basert på Googles test for mobilvennlighet.
  • Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider: Hvis sidene dine støtter AMP-standarden (Accelerated Mobile Pages), angir denne vurderingen hvor ofte sidene dine lastes som gyldige AMP-sider når folk klikker på annonsene dine. Denne vurderingen er basert på valideringstesten for AMP-sider.

Forstå betydningen av fart

En av de beste og enkleste måtene å få bedre resultater fra mobilannonsene dine på er å forbedre hastigheten på landingssidene dine.  For hvert sekund det tar å laste inn nettstedet til en nettbutikk på mobilenheter, kan antall mobilkonverteringer reduseres med opptil 20 %.

Det kan imidlertid være vanskelig å måle hva lastetidene for landingssiden faktisk er, eller hvordan de påvirker resultatene dine.  Som et resultat av dette bruker noen annonsører mye tid på å optimalisere søkeordene og annonsene sine, når det egentlig er landingssidenes trege innlastingstid som fører til at mange besøkende forlater nettstedet før de en gang har muligheten til å konvertere.

Vi utformet funksjonen for måling av mobilhastighet for å diagnostisere hvilke sider som gir en ugunstig brukeropplevelse på mobilenheter. Poengsummen er basert på reelle data om brukeropplevelse, og den tar hensyn til en rekke faktorer, inkludert forholdet mellom sidehastighet og potensiell konverteringsfrekvens.

Vær oppmerksom på at vi krever et minste antall data for å generere hastighetspoengene.  Derfor er det ikke sikkert at sider med mindre besøk har en poengsum.  Hvis du ikke ser hastighetspoeng for en gitt nettadresse, kan du prøve å utvide rapportens datoperiode.

Slik forbedrer du mobilhastigheten

Hvis du ser at sidene dine generelt scorer lavt på mobilhastighet, kan du kontakte nettredaktøren din for å finne ut hva som kan gjøres for å forbedre innlastingstiden av mobilsider. Fjern alle unødvendige viderekoblinger mellom brukeren og landingssiden (f.eks. viderekoblinger for mobilsider på tjenersiden eller ytterligere viderekoblinger fra den endelige nettadressen som er angitt i Google Ads).

Du kan også vurdere å bruke AMP-sider i forbindelse med Google Ads-kampanjene dine. AMP-landingssider lastes inn umiddelbart.  I tillegg er det innebygd støtte for AMP i Google Ads, og det er en kraftig og enkel måte å forbedre hastigheten på mobilnettstedet ditt på.