Kontrollera ditt optimeringsresultat

Ditt optimeringsresultat är en uppskattning av hur bra det borde gå för ditt Google Ads-konto utifrån dess inställningar. Ett sätt att utnyttja ditt Google Ads-kontos fulla potential är att kolla ditt optimeringsresultat och följa de angivna rekommendationer som uppfyller dina verksamhetsmål.

Följ anvisningarna nedan om du vill veta hur du kontrollerar ditt optimeringsresultat och hur du tillämpar eller avvisar en rekommendation. Läs mer om optimeringsresultat.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Rekommendationer på sidmenyn till vänster.
    Obs! På sidan som visas ser du kontots resultat och tillgängliga rekommendationer i dessa avsnitt: Alla rekommendationer, Bud och budget, Annonser och tillägg, Sökord och inriktning samt Reparationer.
  3. Om du vill filtrera rekommendationer från en viss kategori klickar du på kategorinamnet.
  4. När du vill använda en rekommendation klickar du på Visa rekommendation under den och sedan på Använd.
    Obs! Varje rekommendation visar en resultathöjning, vilket indikerar den möjliga resultatförbättringen om du följer rekommendationen.
  5. Om du vill använda alla rekommendationer av en viss typ klickar du på Använd alla på rekommendationskortet.
    Exempel: När du tillämpar alla rekommendationer av en typ som har en resultathöjning på 7 % så ökar kontots optimeringsresultat med 7 % och rekommendationen markeras som genomförd.
  6. Om du vill avvisa en rekommendation håller du muspekaren över rekommendationens övre, högra hörn och klickar sedan på X.
  7. För att avvisa alla rekommendationer av en viss typ, klicka på ikonen med 3 punkter 3 dot menu icon i rekommendationskortet och klicka sedan på Dismiss all .
Obs! Optimeringsresultat visas endast för aktiva sökkampanjer. Optimeringsresultatet används inte av ditt kvalitetsresultat eller annonsrankning.