Kontrollera ditt optimeringsresultat

Kom igång

Efter att du har loggat in på ditt Google Ads-konto bör du börja med att kontrollera ditt optimeringsresultat och följa stegen nedan för att tillämpa eller ignorera rekommendationer.

Använd rekommendationer

Steg 1 av 2

Välj Rekommendationer i menyn till vänster. Optimeringsresultatet för ditt konto och tillgängliga rekommendationer är indelade i följande avsnitt:

• Alla rekommendationer
  • Budgivning och budgetar
  • Annonser och tillgångar
  • Sökord och inriktning
  • Reparationer

Du kan filtrera rekommendationerna i en viss kategori genom att välja kategorinamnet.

Steg 2 av 2

Tillämpa en rekommendation genom att välja Visa rekommendation nedanför den och sedan Använd.

Om du vill tillämpa alla rekommendationer av en viss typ väljer du Använd alla på rekommendationskortet.

Kom ihåg! Vid varje rekommendation kan du se hur mycket optimeringsresultatet kan förbättras om du följer rekommendationen.

Avvisa rekommendationer

Steg 1 av 1

Du ignorerar en rekommendation genom att hålla muspekaren över det övre högra hörnet i rekommendationen och välja X.

Du kan ignorera alla rekommendationer av en viss typ genom att klicka på ikonen med tre punkter Ikon för trepunktersmenyn på rekommendationskortet och sedan välja Ignorera alla.

Vad du kan förvänta dig

När du exempelvis tillämpar alla rekommendationer av en typ som ger en resultatförbättring på sju procent förbättras kontots optimeringsresultat med sju procent och rekommendationen märks som genomförd.

Vanliga frågor

Vad är optimeringsresultatet?

Optimeringsresultatet är en uppskattning av hur bra det borde gå för ditt Google Ads-konto utifrån dess inställningar. Poängen anges som 0–100 %, där 100 % innebär att kontot har nått sin fulla potential.

Utöver resultatet visas en lista över rekommendationer som kan hjälpa dig att optimera varje kampanj. Varje rekommendation visar hur optimeringsresultatet påverkas (i procent) om du tillämpar den.

Obs! Optimeringsresultat är tillgängligt på kampanj-, konto- och förvaltarkontonivå. Optimeringsresultatet visas endast för aktiva sök-, display-, Discovery-, videoåtgärds-, app-, Performance Max- och Shopping-kampanjer.

Hur skiljer sig optimeringsresultatet från kvalitetsresultatet?

Optimeringsresultatet används inte för att beräkna ditt kvalitetsresultat. Kvalitetsresultatet är ett diagnostiskt verktyg som kan ge dig en uppfattning om din annonskvalitet jämfört med andra annonsörer. Båda resultaten är avsedda att ge konkret feedback som hjälper dig att förbättra effektiviteten i dina kampanjer, men optimeringsresultatet ger en mer övergripande bild av kontots status.

Hur beräknar Google optimeringsresultatet?

Optimeringsresultat beräknas i realtid och baseras på statistik, inställningar och status för ditt konto och dina kampanjer, relevant effekt av tillgängliga rekommendationer och din senaste rekommendationshistorik. När du tillämpar eller ignorerar rekommendationerna ändras det övergripande optimeringsresultatet för ditt konto.

Optimeringsresultatet och tillgängliga rekommendationer kan växla beroende på flera faktorer, som dina inställningar och aktuella trender i ekosystemet för annonsering. När sådana förändringar sker kan du se ett annat resultat och en ny uppsättning rekommendationer.