Kontrollera ditt optimeringsresultat

Optimeringsresultatet är en uppskattning av hur bra det borde gå för ditt Google Ads-konto utifrån dess inställningar. Ett enkelt sätt att dra fördel av Google Ads-kontots fulla potential är att ta reda på optimeringsresultatet och följa rekommendationerna som bidrar till dina verksamhetsmål.

Nedan kan du läsa om hur du kontrollerar ditt optimeringsresultat och använder eller ignorerar en rekommendation. Läs mer om optimeringsresultat

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Rekommendationer i sidmenyn till vänster.
    Obs! Optimeringsresultatet för ditt konto och tillgängliga rekommendationer är indelade i följande avsnitt: Alla rekommendationer, Budgivning och budget, Annonser och tillägg, Sökord och inriktning samt Reparationer.
  3. Du kan filtrera rekommendationer i en viss kategori genom att klicka på kategorinamnet.
  4. Använd en rekommendation genom att klicka på Visa rekommendation under den och sedan på Använd.
    Obs! Vid varje rekommendation visas hur mycket resultatet kan förbättras om du följer rekommendationen.
  5. Om du vill tillämpa alla rekommendationer av en viss typ klickar du på Använd alla på rekommendationskortet.
    Exempel:När du tillämpar alla rekommendationer av en typ som ger en resultatförbättring på sju procent förbättras kontots optimeringsresultat med sju procent och rekommendationen märks som genomförd.
  6. Om du vill ignorera en rekommendation håller du muspekaren över rekommendationens övre högra hörn och klickar på X.
  7. Du kan ignorera alla rekommendationer av en viss typ genom att klicka på ikonen med tre punkter 3 dot menu icon på rekommendationskortet och sedan väljaIgnorera alla.
Obs! Optimeringsresultatet visas endast för aktiva sök-, display-, video- och Shopping-kampanjer. Optimeringsresultatet används inte för att beräkna ditt kvalitetsresultat. Kvalitetsresultatet är ett diagnostiskt verktyg som kan ge dig en uppfattning om din annonskvalitet jämfört med andra annonsörer. Båda resultaten är avsedda att ge konkret feedback som hjälper dig att förbättra effektiviteten i dina kampanjer, men optimeringsresultatet ger en mer övergripande bild av kontots status.