Sjekk optimaliseringsresultatet ditt

Kom i gang

Når du har logget på Google Ads-kontoen din, kan du begynne med å sjekke optimaliseringsresultatet ditt og følge fremgangsmåten nedenfor for å bruke eller avvise anbefalinger.

Bruk anbefalinger

Trinn 1 av 2

Velg Anbefalinger fra menyen til venstre. Nå åpnes en side der du kan se kontoens optimaliseringsresultat samt aktuelle anbefalinger i disse delene:

• «Alle anbefalinger»
  • «Budgivning og budsjetter»
  • «Annonser og elementer»
  • «Søkeord og målretting»
  • «Reparasjoner»

For å filtrere etter anbefalinger fra en bestemt kategori, velg det aktuelle kategorinavnet.

Trinn 2 av 2

For å bruke en anbefaling, velg Se anbefalingen under den aktuelle anbefalingen, og velg så Bruk.

Du kan velge å følge alle anbefalingene av en bestemt type ved å velge Bruk alle på kortet med anbefalinger.

Husk dette: I hver anbefaling vises det en potensiell økning i optimaliseringsresultatet, som altså er økningen du er forventet å oppnå ved å følge anbefalingen.

Avvis anbefalinger

Trinn 1 av 1

For å avvise en anbefaling, hold markøren øverst til høyre over det aktuelle forslaget, og klikk så på X for å avvise anbefalingen.

For å avvise alle anbefalinger av en bestemt type, klikk på prikkeikonet Ikon for menyen med tre prikker på kortet med anbefalinger og deretter på Avvis alle.

Dette kan du forvente deg

Hvis du for eksempel følger alle anbefalingene av en bestemt type der resultatet er angitt som å gå opp med 7 %, øker kontoens optimaliseringsresultat med 7 %, og anbefalingen blir merket som fulgt.

Vanlige spørsmål

Hva er et optimaliseringsresultat?

Optimaliseringsresultatet ditt sier noe om hvor gode resultater du kan forvente å oppnå med Google Ads-kontoen din. Resultatskalaen er 0–100 %, og 100 % indikerer at kontoens fulle potensial kan nås.

Sammen med resultatet ser du en liste over anbefalinger som kan være nyttige for optimalisering av hver kampanje. I alle anbefalingene ser du hvor mye optimaliseringsresultatet påvirkes (i prosent) hvis du følger den aktuelle anbefalingen.

Merk: Optimaliseringsresultatet er tilgjengelig på konto-, kampanje- og managerkontonivå. Det vises bare for aktive app-, søke-, banner-, Discovery-, Shopping-, Performance Max- og videohandlingskampanjer.

Hva er forskjellen mellom optimaliseringsresultatet og kvalitetspoengene?

Optimaliseringsresultatet teller ikke opp mot kvalitetspoengene dine. Hensikten med kvalitetspoeng – et diagnostisk verktøy – er at du skal få et bilde av hvor god annonsekvalitet du har sammenlignet med andre annonsører. Hovedpoenget med begge disse beregningene er at du skal få praktiske tilbakemeldinger for å gjøre kampanjene dine mer effektive, men optimaliseringsresultatet gir et mer helhetlig bilde av kontoens tilstand.

Hvordan beregner Google optimaliseringsresultatet?

Optimaliseringsresultatet beregnes i sanntid og er basert på statistikken og innstillingene i samt statusen til kontoen din og kampanjene dine, den relevante effekten av de tilgjengelige anbefalingene og loggen over de siste anbefalingene. Hvis du bruker eller avviser disse anbefalingene, endres kontoens samlede optimaliseringsresultat.

Optimaliseringsresultatet og de tilgjengelige anbefalingene kan endres basert på mange faktorer, alt fra innstillingene dine til trender i økosystemet for annonser. Du kan se et annet resultat og andre anbefalinger når disse endringene skjer.