Sjekk optimaliseringsresultatet ditt

Optimaliseringsresultatet ditt sier noe om hvor gode resultater du er forventet å oppnå med Google Ads-kontoen din. Du kan enkelt dra nytte av Google Ads-kontoens maksimale potensiale ved å sjekke optimaliseringsresultatet og følge de anbefalingene som er i tråd med forretningsmålene dine.

Følg veiledningen nedenfor for å finne ut hvordan du sjekker optimaliseringsresultatet ditt og hvordan du følger eller avviser anbefalinger. Finn ut mer om optimaliseringsresultatet

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Anbefalinger på sidemenyen til venstre.
    Merk: På siden som vises, ser du kontoens poeng og tilgjengelige anbefalinger i disse delene: «Alle anbefalinger», «Budgivning og budsjetter», «Annonser og utvidelser», «Søkeord og målretting» og «Reparasjoner».
  3. Hvis du vil filtrere anbefalinger fra en bestemt kategori, klikker du på kategorinavnet.
  4. Hvis du vil bruke en anbefaling, klikker du på Vis anbefaling under den, og deretter klikker du på Bruk.
    Merk: Alle anbefalingene viser en poengsumøkning, som indikerer den mulige poengsumforbedringen du kan oppnå ved å følge anbefalingen.
  5. Du kan velge å følge alle anbefalingene av en bestemt type ved å klikke på Bruk alle på kortet med anbefalinger.
    Eksempel: Når du følger alle anbefalingene av en bestemt type som har en poengsumøkning på 7 %, øker kontoens optimaliseringsresultat med 7 %, og anbefalingen blir merket som fullført.
  6. For å avvise en anbefaling holder du markøren øverst til høyre over det aktuelle forslaget og klikker deretter på X for å avvise anbefalingen.
  7. For å avvise alle anbefalinger av en bestemt type klikker du på prikkeikonet 3 dot menu icon på kortet med anbefalinger og deretter på Avvis alle.
Merk: Optimaliseringsresultatet vises bare for aktive søke-, banner, video-, auksjons- og Shopping-kampanjer. Optimaliseringsresultatet teller ikke opp mot kvalitetspoengene dine. Hensikten med kvalitetspoeng – et diagnostisk verktøy – er at du skal få et bilde av hvor god annonsekvalitet du har sammenlignet med andre annonsører. Hensikten med begge poengsummene er å gi nyttige tilbakemeldinger for å gjøre kampanjene mer effektive, men optimaliseringsresultatet gir en mer helhetlig oversikt over kontoens tilstand.