Uw optimalisatiescore checken

Aan de slag

Nadat u bent ingelogd op uw Google Ads-account, checkt u eerst de optimalisatiescore en volgt u daarna de onderstaande stappen om aanbevelingen toe te passen of af te wijzen.

Aanbevelingen toepassen

Stap 1 van 2

Klik in het linkermenu op Aanbevelingen. Op de pagina die wordt geopend, kunt u de score van uw account bekijken en de beschikbare aanbevelingen in deze categorieën:

• Alle aanbevelingen
  • Bieden en budgetten
  • Advertenties en componenten
  • Zoekwoorden en targeting
  • Reparaties

Als u wilt filteren op aanbevelingen uit een specifieke categorie, klikt u op de categorienaam.

Stap 2 van 2

Als u een aanbeveling wilt toepassen, klikt u onder de aanbeveling op Aanbeveling bekijken en daarna op Toepassen.

Als u alle aanbevelingen van een bepaald type wilt toepassen, klikt u op de aanbevelingskaart op Alles toepassen.

Houd rekening met het volgende: Bij elke aanbeveling ziet u met hoeveel procent de optimalisatiescore kan toenemen als u de aanbeveling toepast.

Aanbevelingen afwijzen

Stap 1 van 1

Als u een aanbeveling wilt afwijzen, plaatst u de muisaanwijzer rechtsboven op een aanbeveling en klikt u op het kruisje (X).

Als u alle aanbevelingen van een bepaald type wilt afwijzen, klikt u op de aanbevelingskaart op het icoon met 3 stippen Menu-icoon met 3 stippen en daarna op Alles afwijzen.

Wat u kunt verwachten

Als u bijvoorbeeld een aanbevelingstype toepast dat resulteert in een scoretoename van 7%, stijgt de optimalisatiescore van uw account met 7% en wordt de aanbeveling gemarkeerd als afgerond.

Veelgestelde vragen

Wat is de optimalisatiescore?

De optimalisatiescore is een schatting van hoe goed uw Google Ads-account kan presteren. De score wordt uitgedrukt op een schaal van 0% tot 100%, waarbij 100% betekent dat uw account optimaal kan presteren.

Naast de score ziet u een lijst met aanbevelingen om uw campagnes te optimaliseren. Bij elke aanbeveling wordt (in procenten) aangegeven hoeveel uw optimalisatiescore verandert als u de betreffende aanbeveling toepast.

Opmerking: De optimalisatiescore is beschikbaar op campagne-, account- en manageraccountniveau. U ziet alleen een optimalisatiescore voor actieve campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Discovery-campagnes, video-actiecampagnes, app-campagnes, Performance Max-campagnes en Shopping-campagnes.

Wat is het verschil tussen de optimalisatiescore en de kwaliteitsscore?

De optimalisatiescore heeft geen invloed op de kwaliteitsscore. De kwaliteitsscore is een diagnostische tool die aangeeft hoe de kwaliteit van uw advertenties zich verhoudt tot die van andere adverteerders. Hoewel beide scores zijn bedoeld om actiegerichte feedback te bieden en zo de effectiviteit van campagnes te verbeteren, geeft de optimalisatiescore een breder beeld van hoe uw account ervoor staat.

Hoe berekent Google de optimalisatiescore?

De optimalisatiescore wordt in realtime berekend op basis van de statistieken, de instellingen en de status van uw account en campagnes, de relevante impact van beschikbare aanbevelingen en de geschiedenis van recente aanbevelingen. Als u deze aanbevelingen toepast of afwijst, heeft dit dus invloed op de algemene optimalisatiescore van uw account.

De optimalisatiescore en de beschikbare aanbevelingen worden beïnvloed door een groot aantal factoren, variërend van uw instellingen tot trends in het advertentie-ecosysteem. Nadat zich een relevante verandering heeft voorgedaan, ziet u mogelijk een andere score en een nieuwe reeks aanbevelingen.