Om optimeringsresultat

Optimization score focus [UI screen]

Innehåll

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Vad är optimeringsresultatet?

Optimeringsresultatet är en uppskattning av hur bra det borde gå för ditt Google Ads-konto utifrån dess inställningar. Poängen anges som 0–100 %, där 100 % innebär att kontot har nått sin fulla potential.

Utöver resultatet visas en lista över rekommendationer som kan hjälpa dig att optimera varje kampanj. Varje rekommendation visar hur optimeringsresultatet påverkas (i procent) om du tillämpar den.

Obs! Optimeringsresultat är tillgängligt på kampanj-, konto- och förvaltarkontonivå. Optimeringsresultatet visas endast för aktiva sök-, display-, videoåtgärds-, app-, Performance Max-, Demand Gen- och Shopping-kampanjer.

Snabbstart

Kontrollera ditt optimeringsresultat för att utvärdera rekommendationerna.

Hur beräknas optimeringsresultatet i Google Ads?

Optimeringsresultat beräknas i realtid och baseras på statistik, inställningar och status för ditt konto och dina kampanjer, relevant effekt av tillgängliga rekommendationer och din senaste rekommendationshistorik. När du tillämpar eller ignorerar rekommendationerna ändras det övergripande optimeringsresultatet för ditt konto.

Optimeringsresultatet och tillgängliga rekommendationer kan växla beroende på flera faktorer, som dina inställningar och aktuella trender i ekosystemet för annonsering. När sådana förändringar sker kan du se ett annat resultat och en ny uppsättning rekommendationer.

Uppgifter om ditt optimeringsresultat

Högst upp på sidan ser du uppgifter om ditt optimeringsresultat:

1. optimeringsresultatets fokus, som kan vara konverteringar, exponeringsandel, klick och annat

2. fokusets grund: antingen en budstrategi som du anger eller en rekommendation från Google Ads

3. statusikoner som illustreras nedan:

Funktionen Rekommendationer | Grön bockmarkering

Green checkmark

Google Ads understands your bid strategy, and has focused on a goal based on that bid strategy.

Funktionen Rekommendationer | Gult frågetecken

Yellow question mark

Google Ads does not understand your bid strategy and your focus is based on recommendation.

Funktionen Rekommendationer | Röd felsymbol

Red minus

Your optimization score has defaulted to a conversion focus, which can be remedied by setting a new bid strategy.

Optimeringsresultatets fokus

Optimeringsresultatet och rekommendationerna fokuserar på dina verksamhetsmål, till exempel att maximera antalet konverteringar eller konverteringsvärdet. Rekommendationerna utgår från din unika kampanjdata och Googles prognosmodeller och gäller bara ett visst konto eller en viss kampanj om de bidrar till det aktuella verksamhetsmålet.

Optimeringsresultatet gör det möjligt för oss att avgöra ditt kampanjmål via budstrategin. Om din kampanj använder den optimala helautomatiska Smart Bidding-budstrategin anges målet specifikt. Om kampanjen inte använder en sådan strategi härleds kampanjmålet från den rekommenderade Smart Bidding-budstrategin, som baseras på din konto- och kampanjdata.

Exempel 1

Om din kampanjbudstrategi är Mål-ROAS syftar rekommendationerna för optimeringsresultat till att öka konverteringsvärdet med en liknande ROAS, till exempel genom att utöka inriktningen och se till att budgeten inte begränsar ytterligare konverteringar med högt värde.

Exempel 2

Om du använder budstrategin Maximera klick för din kampanj och rapporterar konverteringar kan du se en rekommendation om att använda en resultatinriktad Smart Bidding-budstrategi som Mål-CPA för att få fler konverteringar.

Du kan ställa in konverteringsspårning som är lämplig för dina mål och använda de mest optimala Smart Bidding-budstrategierna för att nå önskade resultat. Läs mer om hur du ställer in konverteringsspårning.

Anpassa ditt optimeringsresultat

Du kan styra ditt resultatmål genom att välja Maximera konverteringar, Maximera konverteringsvärde, Mål-CPA, Mål-ROAS eller Målexponeringsandel. Med andra ord kan du åsidosätta systemets härledda strategi. Du kan justera vilka konverteringar som ska användas för optimering så att de passar dina verksamhetsmål med inställningen Visa i Konverteringar.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag förbättra optimeringsresultatet?

Med optimeringsresultatet följer rekommendationer om hur du kan förbättra ditt kampanjresultat. Rekommendationerna baseras på tidigare resultat, kampanjinställningar och Googles sökvolym och trender.

Varje rekommendation visas med en beräknad resultatförbättring mellan <0,1 och 100 %. Resultatförbättringen speglar rekommendationens uppskattade effekt på övergripande kampanjmätvärden när detta är möjligt.

Det kan hända att det övergripande optimeringsresultatet uppgår till mer än 100 om alla enskilda rekommendationspoäng läggs ihop. Det beror på att vissa rekommendationer, om de tillämpas, gör andra rekommendationer ogiltiga.

Om du till exempel tillämpar en rekommendation som ger en resultatförbättring på fem procent förbättras kontots optimeringsresultat med fem procent. Kontot kan nå ett optimeringsresultat på 100 % om du tillämpar eller avvisar alla rekommendationer.

Hur tillämpar jag rekommendationer?

Rekommendationer kan hjälpa dig att få ut mer av din budget genom att förbättra din budgivning och dina sökord och annonser, vilket i sin tur kan förbättra kampanjernas övergripande resultat och effektivitet.

Du kan tillämpa en rekommendation på sidan Rekommendationer i ditt Google Ads-konto. Välj Visa vid rekommendationen du vill använda och välj Använd. Du kan tillämpa alla rekommendationer av en viss typ genom att välja Använd alla i rekommendationen.

Hur ignorerar jag rekommendationer?

Om en viss rekommendation inte verkar relevant för din annonskampanj kan du ignorera den. Ignorera en rekommendation genom att hålla muspekaren över det övre högra hörnet i rekommendationen och välja X.

Du kan ignorera alla rekommendationer av en viss typ genom att klicka på ikonen med tre punkter Ikon för trepunktersmenyn på rekommendationskortet och välja Ta bort alla. Du kan se totalpoängen för de ignorerade rekommendationerna. En ignorerad rekommendation kan visas igen vid ett senare tillfälle om den blir relevant.

Vad är skillnaden mellan optimeringsresultat och kvalitetsresultat?

Optimeringsresultatet visas endast för aktiva sök-, display-, videoåtgärds-, app-, Performance Max-, Demand Gen- och Shopping-kampanjer. Optimeringsresultatet används inte för att beräkna ditt kvalitetsresultat. Kvalitetsresultatet är ett diagnostiskt verktyg som kan ge dig en uppfattning om din annonskvalitet jämfört med andra annonsörer.

Båda resultaten är avsedda att ge konkret feedback som hjälper dig att förbättra effektiviteten i dina kampanjer, men optimeringsresultatet ger en mer övergripande bild av kontots status.