Optimointipisteet

Optimization score focus [UI screen]

Sisällys:

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Mitä optimointipisteet ovat?

Optimointipisteet ovat arvio siitä, kuinka hyvin Google Ads ‑tilisi toimii. Optimointipisteet vaihtelevat 0–100 prosentin välillä. 100 % tarkoittaa, että tilisi voi tuottaa tulosta täysimääräisesti.

Pisteiden lisäksi näet suosituksia, joiden avulla voit optimoida kampanjasi. Jokaisen suosituksen yhteydessä kerrotaan, miten sen käyttöönotto vaikuttaa optimointipisteisiin (prosentteina).

Huom. Optimointipisteet ovat käytettävissä kampanja- ja tilitasolla sekä hallinnoijan tilin tasolla. Optimointipisteet näkyvät vain aktiivisille Haku-, Display-, Sovellus-, Maksimitulokset- Kysynnän kasvatus- ja Shopping-kampanjoille sekä Aktivoiville videokampanjoille.

Näin pääset nopeasti alkuun

Tarkista optimointipisteesi ja arvioi suositusten sopivuus.

Miten Google Ads laskee optimointipisteet?

Optimointipisteet lasketaan reaaliaikaisesti. Laskelma perustuu tilastoihin, asetuksiin, tilisi ja kampanjoidesi tilaan, saatavilla olevien suositusten olennaiseen vaikutukseen ja viimeaikaiseen suositushistoriaan. Suositusten käyttöönotto ja ohittaminen muuttavat tilisi yhteenlaskettuja optimointipisteitä.

Asetukset, mainosekosysteemin trendit ja monet muut eri tekijät voivat vaikuttaa optimointipisteisiin ja saatavilla oleviin suosituksiin. Tällaisten muutosten yhteydessä myös pisteesi voivat muuttua ja saatat nähdä uudenlaisia suosituksia.

Tietoja optimointipisteistäsi

Sivun yläosassa näkyy tietoja optimointipisteistäsi:

1. Optimointipisteidesi painopiste, joka voi olla esimerkiksi konversiot, klikkaukset tai osuus impressioista

2. Painopisteesi perusta, joka voi olla valitsemasi hintatarjousstrategia tai Google Adsin suositus

3. Jokin seuraavista tilakuvakkeista:

Suositukset-ominaisuus | Vihreä valintamerkki

Green checkmark

Google Ads understands your bid strategy, and has focused on a goal based on that bid strategy.

Suositukset-ominaisuus | Keltainen kysymysmerkki

Yellow question mark

Google Ads does not understand your bid strategy and your focus is based on recommendation.

Suositukset-ominaisuus | Punainen virhemerkki

Red minus

Your optimization score has defaulted to a conversion focus, which can be remedied by setting a new bid strategy.

Optimointipisteiden painopiste

Optimointipisteet ja suositukset keskittyvät liiketoimintatavoitteisiisi, esimerkiksi konversioiden tai konversioarvon maksimointiin. Suositukset räätälöidään kampanjadatasi ja Googlen ennustemallien perusteella, ja tietty suositus näkyy tietylle tilille tai kampanjalle vain siinä tapauksessa, että se edistää oikeaa liiketoimintatavoitetta.

Optimointipisteiden laskemiseen tarvittava kampanjatavoite käy ilmi hintatarjousstrategiasta. Jos kampanjassa on käytössä optimaalinen, täysin automatisoitu Smart Bidding ‑strategia, tavoite on selvä. Jos tällaista strategiaa ei ole käytössä, kampanjatavoite saadaan suositellusta Smart Bidding ‑strategiasta, joka perustuu tilin ja kampanjan dataan.

Esimerkki 1

Jos kampanjan hintatarjousstrategia on ROAS-tavoite, optimointipisteiden painopiste on konversioarvon nostaminen samantasoisella mainostuotolla, ja tähän voidaan pyrkiä esimerkiksi laajentamalla kohdistusta ja varmistamalla, ettei budjetti rajoita arvokkaiden lisäkonversioiden saamista.

Esimerkki 2

Jos strategiana on klikkausmäärän maksimointi ja kampanjasta saadaan konversioita, näet ehkä suosituksen siirtyä tulospainotteiseen Smart Bidding ‑strategiaan (esim. CPA-tavoitteeseen), jotta konversioita tulisi enemmän.

Voit valita tavoitteisiisi sopivat konversioseuranta-asetukset ja optimaalisimmat Smart Bidding ‑strategiat tavoitteidesi saavuttamiseksi. Lue lisää konversioseurannan käyttöönotosta.

Optimointipisteiden personointi

Voit vaikuttaa tulostavoitteeseen valitsemalla strategiaksi konversiomäärän tai konversioarvon maksimoinnin tai impressio-osuus-, CPA- tai ROAS-tavoitteen. Voit siis ohittaa järjestelmän päättelemän strategian. Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit muuttaa sitä, mitä konversioita optimoinnissa käytetään liiketoimintatavoitteidesi saavuttamiseksi.

Usein kysyttyä

Miten paljon voin parantaa optimointipisteitäni?

Optimointipisteiden yhteydessä näkyy suosituksia, joiden avulla voit parantaa kampanjasi tuloksia. Suositukset perustuvat tuloshistoriaan, kampanja-asetuksiin sekä Google-hakujen määrään ja trendeihin.

Kunkin suosituksen yhteydessä näkyy pisteiden parannusarvo, joka on 0,1–100 %. Se on arvio siitä, miten suositus voi vaikuttaa kaikkiin kampanjan mittareihin.

Kun kaikkien yksittäisten suositusten parannusarvot lasketaan yhteen, tulos voi joissain tilanteissa olla yli 100 %. Tämä johtuu siitä, että tiettyjen suositusten käyttöönotto mitätöi muutamia muita suosituksia.

Jos esimerkiksi otat tilisi Suositukset-sivulla käyttöön suosituksen, joka parantaa pisteitä 5 %, tilisi optimointipisteet kasvavat 5 %. Tilisi optimointipisteet voivat nousta 100 prosenttiin, kun otat kaikki suositukset käyttöön tai hylkäät ne.

Miten suositukset saa käyttöön?

Suositusten käyttöönotto voi parantaa hintatarjouksia, avainsanoja ja mainoksia ja tehdä kampanjoista toimivampia ja budjetin hyödyntämisestä tehokkaampaa.

Jos haluat ottaa suosituksen käyttöön, siirry Google Ads ‐tilisi Suositukset-sivulle. Valitse haluamasi suosituksen kohdalta Näytä ja valitse sitten Käytä. Jos haluat ottaa käyttöön kaikki tietyntyyppiset suositukset, valitse suosituksen kohdalta Käytä kaikkia.

Miten suositukset voi ohittaa?

Jos suositus ei vaikuta olennaiselta mainoskampanjasi kannalta, voit ohittaa sen. Jos haluat ohittaa suosituksen, vie hiiri suosituksen oikean yläkulman päälle ja klikkaa X-merkkiä.

Jos haluat ohittaa kaikki tietyntyyppiset suositukset, klikkaa suosituskortista kolmen pisteen kuvaketta Kolmen pisteen valikkokuvake ja valitse Ohita kaikki. Tämän jälkeen näet ohittamiesi suositusten kokonaispisteet. Ohittamasi suositus voi näkyä tietyn ajan kuluttua uudelleen, jos siitä voi myöhemmin olla hyötyä.

Mitä eroa on optimointipisteillä ja laatupisteillä?

Optimointipisteet näkyvät vain aktiivisille Haku-, Display-, Sovellus-, Maksimitulokset- Kysynnän kasvatus- ja Shopping-kampanjoille sekä Aktivoiville videokampanjoille. Optimointipisteet eivät vaikuta laatupisteisiin. Laatupisteet on diagnostiikkatyökalu, josta saat käsityksen siitä, miten laadukkaita mainoksesi ovat muiden mainostajien mainoksiin verrattuna.

Molempien pisteiden tarkoituksena on tarjota hyödynnettävissä olevaa palautetta, jonka avulla voit tehostaa kampanjoitasi, mutta optimointipisteet antavat kattavamman kuvan tilisi toimivuudesta.