Om optimeringsresultatet

Optimization score focus [UI screen]

I denne artikel kan du læse om følgende:

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Hvad er optimeringsresultatet?

Optimeringsresultatet er et estimat af, hvor effektive dine Google Ads-kontoindstillinger er. Resultatet kan være inden for intervallet 0-100 %, hvor 100 % betyder, at din konto så effektiv, som den kan være.

Sammen med resultatet får du vist en liste med anbefalinger, du kan bruge som en hjælp til optimering af hver enkelt kampagne. For hver anbefaling kan du se, hvor stor en indvirkning det vil have på optimeringsresultatet (i procent), hvis du anvender den aktuelle anbefaling.

Bemærk! Optimeringsresultatet er tilgængeligt på kampagne-, konto- og managerkontoniveau. Optimeringsresultatet vises kun for aktive søgekampagner, displaykampagner, videokampagner med handling, appkampagner, Performance Max-kampagner, Demand Gen-kampagner og Shopping-kampagner.

Hurtig start

Tjek dit optimeringsresultat, og vurder eventuelle anbefalinger.

Hvordan beregnes optimeringsresultatet i Google Ads?

Optimeringsresultatet beregnes i realtid baseret på statistikker, indstillinger og status for din konto og dine kampagner, effekten af tilgængelige relevante anbefalinger og den seneste anbefalingshistorik. Anvendelse eller afvisning af disse anbefalinger ændrer det samlede optimeringsresultat for din konto.

Optimeringsresultatet og tilgængelige anbefalinger kan ændres på baggrund af mange faktorer, lige fra dine indstillinger til tendenser i annonceøkosystemet. Der vises muligvis et andet resultat og et nyt sæt anbefalinger, hvis disse ting bliver ændret.

Nærmere oplysninger om dit optimeringsresultat

Øverst på siden kan du se nærmere oplysninger om dit optimeringsresultat:

1. Det aktuelle fokus for dit optimeringsresultat, f.eks. konverteringer, eksponeringsandel eller klik.

2. Grundlaget for det aktuelle fokus – enten en budstrategi, du har angivet, eller en anbefaling fra Google Ads.

3. Statusikoner, som du kan se en beskrivelse af her:

Funktionen Anbefalinger | Grønt flueben

Green checkmark

Google Ads understands your bid strategy, and has focused on a goal based on that bid strategy.

Funktionen Anbefalinger | Gult spørgsmålstegn

Yellow question mark

Google Ads does not understand your bid strategy and your focus is based on recommendation.

Funktionen Anbefalinger | Rødt udråbstegn

Red minus

Your optimization score has defaulted to a conversion focus, which can be remedied by setting a new bid strategy.

Fokus for optimeringsresultatet

Optimeringsresultatet og anbefalingerne fokuserer på dine virksomhedsmål, f.eks. maksimering af antallet af konverteringer eller konverteringsværdien. Anbefalingerne er skræddersyet til dine unikke kampagnedata og Googles prognosemodeller, og der vises kun en anbefaling for en konkret konto eller kampagne, hvis anbefalingen er relevant i forhold til det aktuelle virksomhedsmål.

Optimeringsresultatet kan fastslå målet for din kampagne ud fra din budstrategi. Hvis din kampagne indgår i den optimale, fuldautomatiske Smart Bidding-strategi, er dit mål helt tydeligt. Hvis din kampagne ikke indgår i en sådan strategi, udledes dit kampagnemål ud fra den anbefalede Smart Bidding-strategi, som er udvalgt ud fra dine konto- og kampagnedata.

Eksempel 1

Hvis budstrategien for din kampagne er mål-ROAS, er anbefalingerne vedrørende optimeringsresultatet udvalgt med henblik på at opnå større konverteringsværdi med et tilsvarende ROAS, f.eks. ved at udvide målretningen og sikre, at budgettet ikke er for lille til, at der kan opnås flere værdifulde konverteringer.

Eksempel 2

Hvis du har valgt budstrategien "Maksimér antal klik" til din kampagne og får rapporteret konverteringer, får du muligvis vist en anbefaling om at bruge en Smart Bidding-strategi med fokus på effektivitet, f.eks. mål-CPA, så du kan opnå flere konverteringer.

Du kan konfigurere konverteringssporing i henhold til dine mål og bruge de optimale Smart Bidding-strategier til at nå disse mål. Få flere oplysninger om konfiguration af konverteringssporing.

Tilpas dit optimeringsresultat

Du kan tilsidesætte systemets udledte strategi og selv styre dit effektivitetsmål ved at vælge enten "Maksimér antal konverteringer", "Maksimér konverteringsværdi", mål-CPA, mål-ROAS eller mål-IS. Du kan justere, hvilke konverteringer der bruges til optimering, så de matcher dine virksomhedsmål, ved hjælp af indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'".

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan jeg forbedre mit optimeringsresultat?

Optimeringsresultatet vises sammen med anbefalinger til, hvordan du kan gøre din kampagne mere effektiv. Disse anbefalinger er baseret på din effektivitetshistorik, dine kampagneindstillinger og søgevolumen og -tendenser på Google.

Hver anbefaling indeholder en resultatstigning med en værdi fra <0,1 % til 100 %. Resultatstigningen afspejler om muligt anbefalingens estimerede effekt på de samlede kampagnemetrics.

Hvis alle anbefalingsresultaterne lægges sammen, kan det samlede resultat være over 100. Årsagen til dette er, at anvendelse af visse anbefalinger medfører, at nogle af de øvrige anbefalinger bliver ugyldige.

Når du f.eks. er på siden Anbefalinger for din konto og bruger en anbefaling, der har en resultatstigning på 5 %, øges optimeringsresultatet for din konto med 5 %. Du kan opnå et optimeringsresultat på 100 % for din konto ved at anvende eller afvise alle anbefalinger.

Hvordan anvender jeg anbefalinger?

Anbefalinger kan hjælpe dig med at få mere ud af dit budget ved at forbedre din budgivning, dine søgeord og dine annoncer med henblik på at øge din kontos og dine kampagners samlede effektivitet.

Du kan anvende en anbefaling ved at gå til siden Anbefalinger på din Google Ads-konto. Vælg Vis for den anbefaling, du vil anvende, og vælg derefter Anvend. Hvis du vil anvende alle anbefalinger af en bestemt type, skal du vælge Anvend alle i anbefalingen.

Hvordan afviser jeg anbefalinger?

Hvis en anbefaling ikke ser ud til at være relevant i forhold til din annoncekampagne, kan du afvise den. Hvis du vil afvise en anbefaling, skal du holde markøren over anbefalingens øverste højre hjørne og klikke på X.

Hvis du vil afvise alle anbefalinger af en bestemt type, skal du vælge ikonet med tre prikker Ikon for prikmenu på anbefalingskortet og derefter vælge Afvis alle. Du kan se det samlede resultat, som afviste anbefalinger er blevet tilskrevet. En afvist anbefaling kan blive vist igen senere, hvis den bliver relevant.

Hvad er forskellen på optimeringsresultatet og kvalitetsresultatet?

Optimeringsresultatet vises kun for aktive søgekampagner, displaykampagner, videokampagner med handling, appkampagner, Performance Max-kampagner, Demand Gen-kampagner og Shopping-kampagner. Optimeringsresultatet bruges ikke til dit kvalitetsresultat. Kvalitetsresultatet er et diagnosticeringsværktøj, der har til formål at give dig en fornemmelse af dine annoncers kvalitet i forhold til andre annoncørers.

Begge resultater er beregnet til at give handlingsrettet feedback for at hjælpe med at forbedre effektiviteten af kampagner, men optimeringsresultatet giver et mere holistisk billede af din kontos tilstand.