Uw responsieve display-advertenties beheren

Responsieve display-advertenties vervangen responsieve advertenties als het standaard advertentietype voor het Display Netwerk. Deze advertenties bevatten alle functies van responsieve advertenties, zijn geschikt voor meerdere componenten van elk type en bieden meer controle over uw advertenties. Als u responsieve advertenties heeft lopen, wordt u gevraagd ze op te slaan als responsieve display-advertenties.

Responsieve display-advertenties zijn een op componenten gebaseerd advertentietype. Dit betekent dat u ze kunt maken door uw componenten (afbeeldingen, koptekst, logo's en beschrijvingen) te uploaden, waarna Google advertenties genereert waarin deze componenten worden gecombineerd. Dit zorgt voor de beste gebruikerservaring op het moment van de vertoning.

In dit artikel bespreken we praktische tips voor het beheer van uw responsieve display-advertenties.

Uw componenten beheren

About responsive display ads

Afbeeldingen

De afbeelding is het belangrijkste onderdeel van uw advertentie. Hiermee krijgen mensen inzicht in uw bedrijf, product en merk. Gebruik alleen afbeeldingen van hoge kwaliteit en zorg ervoor dat uw bedrijf, product of merk centraal staat. U kunt maximaal 15 marketingafbeeldingen uploaden voor gebruik in uw responsieve display-advertenties. Vermijd het gebruik van het volgende:

• Vervaagde afbeeldingen
  • Scheve of vervormde afbeeldingen
  • Afbeeldingen met een spiegelbeeld
  • Verwassen kleuren, omgekeerde kleuren, overmatige filters
  • Afbeeldingen met randen
  • Collage-afbeeldingen
  • Afbeeldingen met digitaal samengestelde achtergronden
  • Afbeeldingen die door tekst worden overlapt (slechter leesbaar bij kleinere formaten)

Logo's

Logo's zijn optioneel en u kunt tot 5 verschillende logo's uploaden. Als u ervoor kiest geen logo op te geven, gebruikt Google een neutraal icoon, zoals een wereldbol, of de eerste letter van uw merknaam. Houd rekening met het volgende wanneer u een logo opgeeft:

• U kunt een logo uploaden met een beeldverhouding van 1:1 of 4:1. We raden u aan uw logo in beide beeldverhoudingen te uploaden.
  • Zorg ervoor dat uw logo gecentreerd is en zorgvuldig is bijgesneden.
  • Voeg geen kleine tekst of onnodige extra's toe aan het logo.
  • Witte achtergronden zijn acceptabel, maar een transparante achtergrond heeft de voorkeur.
  • Eventuele witruimte of opvulling mag niet meer dan een zestiende van de grootte van het logo beslaan. Als uw logo bijvoorbeeld 400 x 400 pixels groot is, mag de opvulling niet breder zijn dan 25 pixels.

Beschrijvingen

U kunt tot 5 beschrijvingen maken voor uw merk of product, elk van maximaal 90 tekens lang. De beschrijving hoort meestal bij een kop (hieronder beschreven) en moet worden geschreven als aanvulling op uw koppen. Gebruik de beschrijving voor extra details om uw waardepropositie duidelijker te maken.

Koppen

U kunt tot 5 verschillende koppen van elk 30 tekens uploaden voor uw responsieve display-advertenties. Voor optimale prestaties moet u ervoor zorgen dat de verschillende koppen elk een unieke boodschap hebben. Wees informatief en geef een duidelijk beeld van uw waardevoorstel.

Denk daarbij aan het volgende:

• Interpunctie aan het einde van de kop is niet nodig.
  • Dupliceer geen tekst uit uw beschrijving.
  • Gebruik uw bedrijfsnaam niet in de kop.

Lange kop

In de lange kop kunt u in 90 tekens uw merk of het waardevoorstel van uw product beschrijven. Probeer iets te bedenken dat interessant en nuttig is voor gebruikers. Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, kan de lange kop zonder de aanvullende beschrijvingstekst worden weergegeven. Zorg ervoor dat de lange kop op zichzelf staat en een unieke boodschap heeft.

Een feed toevoegen voor dynamische remarketing

Als u uw campagne aan een feed koppelt, levert dat doorgaans een betere gebruikerservaring op. De kwaliteit van de productinformatie die u verstrekt, kan helpen bepalen wie het meest geïnteresseerd is in uw advertenties. Daarnaast levert een uitgebreide feed van hoge kwaliteit relevantere advertenties op. Meer informatie over hoe u advertenties voor dynamische remarketing maakt

Over prestatielabels

De verschillende bestanden voor advertentiemateriaal die u voor uw campagnes uploadt, leveren wisselende resultaten op en na verloop van tijd kunt u die gegevens bekijken. Zodra de componenten lang genoeg zijn weergegeven om statistisch significante gegevens te verzamelen, ziet u hier een prestatielabel voor. Dit geeft in het componentenrapport de op gegevens gebaseerde prestatiescore voor elk van uw componenten (beschrijvingen, koppen en afbeeldingen) aan. Mogelijk ziet u de melding Slechte prestaties naast een van uw componenten staan als u uw advertentie bewerkt. In dat geval helpt de Google Ads-tool u aanpassingen door te voeren en een optimale reeks componenten te maken.

Effectiviteit van advertentie

De effectiviteit van een advertentie is een schatting van de relevantie, kwantiteit en diversiteit van uw advertentiecontent. Met relevante, unieke content kunt u de juiste advertentie aan potentiële klanten weergeven en de prestaties van uw advertentie verbeteren.

Dit is een algemene beoordeling en een indicatie van de voortgang voor de responsieve display-advertentie. Deze beoordeling is gebaseerd op de kwantiteit en diversiteit van componenten. Door een groter aantal unieke componenten toe te voegen, kunt u deze beoordeling verbeteren en de kans vergroten dat u het beste advertentiemateriaal genereert om aan uw klanten te presenteren. De effectiviteit van een advertentie wordt als een kolom weergegeven in uw advertentierapport in het nieuwe, verbeterde Google Ads. Meer informatie over Effectiviteit van advertentie

De effectiviteit van een advertentie kent daarnaast nog twee facetten:

1. Volgende stap: Een effectieve aanbeveling of volgende stap om de advertentie-instellingen te verbeteren.
  2. Componentenvoortgang: Voortgangsbeoordelingen voor elk van de drie belangrijkste typen componenten (afbeeldingen, korte koppen en beschrijvingen).