Ställa in innehållsuteslutningar för videokampanjer

Med inställningarna för innehållsuteslutning kan du välja att inte visa dina videokampanjer tillsammans med innehåll som kanske inte är lämpligt för ditt varumärke eller som inte passar dina annonseringsmål. Om du lägger till flera uteslutningar (placeringar, ämnen och sökord) i din innehållsinriktning matchas inte dina annonser med något av det innehåll i annonsgruppen som du valt att utesluta.

I den här artikeln får du detaljerade anvisningar om hur du ställer in innehållsuteslutningar för videokampanjer.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med innehållsuteslutning eller är osäker på vilka inställningar som passar dig kan du börja med att läsa Om innehållsuteslutningar för videokampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ange innehållsuteslutningar när du skapar en ny videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj ett eller flera mål för din kampanj, eller välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål om inget av målen passar dig.
  6. Välj Video vid Kampanjtyp. Ange all information som krävs för att skapa din kampanj.
  7. På panelen Innehållsuteslutningar:
    • Klicka på Typ av annonsutrymme och välj en annonsutrymmestyp för videokampanjen.
    • Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som ska uteslutas från din videokampanj.
  8. Skapa en annonsgrupp och en videoannons. (Du kan hoppa över de här stegen och slutföra dem senare.)
  9. Klicka på Spara och fortsätt.

Ange innehållsuteslutningar när du redigerar en videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj Videokampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  5. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  6. Klicka på namnet på videokampanjen du vill redigera.
  7. På panelen Innehållsuteslutningar:
    • Klicka på Typ av annonsutrymme och välj en annonsutrymmestyp för videokampanjen.
    • Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som ska uteslutas från din videokampanj.
  8. Klicka på Spara.

Ange inställningar för innehållets lämplighet för alla videokampanjer

Du kan bara styra innehållsuteslutningar på kontonivå i den nya Google Ads-upplevelsen.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Innehåll.
  4. Klicka på Inställningar på flikarna högst upp.
  5. Klicka på Kontoinställningar högst upp på sidan.
  6. På panelen Innehållsuteslutningar:
    • Klicka på Typ av annonsutrymme och välj vilken typ av annonsutrymme du vill använda för alla videokampanjer i ditt konto.
      Obs! Det går inte längre att lägga till innehållsuteslutningar i nya kampanjer. De är bara tillgängliga på kontonivå. Kampanjer som har skapats före 2022 har fortfarande åtkomst till innehållsuteslutningar under Innehållets lämplighet.
    • Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj vilka innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som du vill utesluta för alla dina kampanjer, däribland videokampanjer.
  7. Klicka på Spara.

Läs mer om innehållets lämplighet.