Ställa in innehållsuteslutningar för videokampanjer

Med inställningarna för innehållsuteslutning kan du välja att inte visa dina videokampanjer tillsammans med innehåll som kanske inte är lämpligt för ditt varumärke eller passar dina annonseringsmål.

I den här artikeln får du detaljerade anvisningar om hur du ställer in innehållsuteslutningar i ditt konto.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med innehållsuteslutning eller är osäker på vilka inställningar som passar dig kan du börja med att läsa Om innehållsuteslutningar för videokampanjer.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Ställa in innehållsuteslutningar för enskilda videokampanjer

Skapa en videokampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett eller flera mål för din kampanj, eller välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål om inget av målen passar dig.
Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen
  1. Välj Video vid Kampanjtyp. Ange all information som krävs för att skapa din kampanj.
  2. I panelen Innehållsuteslutningar:
    1. Klicka på Typ av annonsutrymme för att välja en typ av annonsutrymme för din videokampanj.
    2. Klicka på Uteslutet innehåll och välj vilka kategorier av känsligt innehåll du vill utesluta för videokampanjen.
      Obs! Från och med början av oktober 2018 är kategorier för känsligt innehåll under Uteslutet innehåll inte längre tillgängliga för videokampanjer.
    3. Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj vilka innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som du vill utesluta för videokampanjen.
  1. Skapa en annonsgrupp och en videoannons. (Du kan hoppa över de här stegen och slutföra dem senare.)
  2. Klicka på Spara och fortsätt.

Ändra en videokampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på namnet på den videokampanj du vill jobba med.
  4. Klicka på Inställningar i menyn till vänster och klicka sedan på Innehållsuteslutningar för att öppna panelen.
  5. I panelen Innehållsuteslutningar:
    1. Klicka på Typ av annonsutrymme för att välja en typ av annonsutrymme för din videokampanj.
    2. Klicka på Uteslutet innehåll och välj vilka kategorier av känsligt innehåll du vill utesluta för videokampanjen.
      Obs! Från och med början av oktober 2018 är kategorier för känsligt innehåll under Uteslutet innehåll inte längre tillgängliga för videokampanjer.
    3. Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj vilka innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som du vill utesluta för videokampanjen.
  1. Klicka på Spara.

Ange innehållsuteslutningar för videokampanjer på kontonivå

Du kan bara styra innehållsuteslutningar på kontonivå i den nya Google Ads-upplevelsen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. I navigeringsmenyn till vänster klickar du på Alla kampanjer.
  3. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på Kontoinställningar högst upp på sidan.
  5. I panelen Innehållsuteslutningar:
    1. Klicka på Typ av annonsutrymme och välj vilken typ av annonsutrymme du vill använda för alla videokampanjer i ditt konto.
      Obs! Även om du ställer in innehållsuteslutningar på kontonivå kan du välja att ställa in en mer begränsad innehållsuteslutning för enskilda videokampanjer och låta den mer begränsade inställningen gälla för dessa kampanjer. Du kan dock inte göra det motsatta och använda en mindre begränsad inställning för enskilda kampanjer än den du har angett på kontonivå.
    2. Klicka på Uteslutet innehåll och välj vilka kategorier av känsligt innehåll du vill utesluta för dina kampanjer.
      Obs! Från och med början av oktober 2018 är kategorier för känsligt innehåll under Uteslutet innehåll inte längre tillgängliga för videokampanjer.
    3. Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj vilka innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som du vill utesluta för alla dina kampanjer, däribland videokampanjer.
  6. Klicka på Spara.