Angi innholdsekskluderinger for videokampanjer

Ved hjelp av innholdsekskluderinger kan du angi at videokampanjene dine ikke skal vises i forbindelse med visse typer innhold som ikke passer for merkevaren din eller ikke er i tråd med annonseringsmålene dine.

I denne artikkelen får du trinnvis veiledning i hvordan du angir innholdsekskluderinger i kontoen din.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med innholdsekskluderinger eller er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese Om innholdsekskluderinger for videokampanjer.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Angi innholdsekskluderinger for enkelte videokampanjer

Når du oppretter en kampanje

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Fyll ut den nødvendige informasjonen for å opprette en videokampanje.
  4. Klikk på Annonselevering under «Avanserte innstillinger».
  5. Velg en innholdsekskludering du ønsker å bruke på annonsene dine, ved siden av «Innholdsekskluderinger».

Når du endrer en kampanje

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen og deretter på navnet på videokampanjen du ønsker å jobbe med.
  3. Klikk på Innstillinger-fanen.
  4. Klikk på «Annonselevering» under «Avanserte innstillinger». Klikk på Endre ved siden av «Innholdsekskluderinger».
  5. Velg innholdsekskluderingen du ønsker å bruke på annonsene dine, i vinduet som åpnes.
  6. Klikk på Lagre.

Alternativ fremgangsmåte:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen og deretter på navnet på videokampanjen du ønsker å jobbe med.
  3. Klikk på Videomålretting-fanen, og rull ned til bunnen av siden.
  4. Klikk på +Ekskludering under «Innholdsekskluderinger».
  5. Velg innholdet du ønsker å ekskludere, i panelet som åpnes. Merk: Innhold for voksne og umerket innhold ekskluderes som standard fra alle kampanjer.
  6. Klikk på Lagre.

Angi innholdsekskluderinger på kontonivå for videokampanjer

Innholdsekskluderinger på kontonivå er bare tilgjengelig i den nye utgaven av Google Ads.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  5. I Innholdsekskluderinger-panelet gjør du følgende:
    1. Klikk på Beholdningstype, og velg beholdningstypen du vil ta i bruk for alle videokampanjene i kontoen din.
      Merk: Selv om du angir innholdsekskluderinger på kontonivå, har du muligheten til å angi enda mer restriktiv innholdsekskludering for hver enkelt videokampanje. Denne mer restriktive innstillingen kan overstyre de generelle innstillingene for disse kampanjene. Du kan imidlertid ikke gjøre det motsatte, dvs. å angi en mindre restriktiv innstilling for enkeltkampanjer enn på kontonivå.
    2. Klikk på Ekskludert innhold, og velg sensitive innholdskategorier du vil ekskludere fra kampanjene dine.
      Merk: Fra begynnelsen av oktober 2018 blir sensitive innholdskategorier under Ekskludert innhold ikke lenger tilgjengelige for videokampanjer.
    3. Klikk på Ekskluderte typer og etiketter for å velge innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjene dine.
  6. Klikk på Lagre.