Angi innholdsekskluderinger for videokampanjer

Ved hjelp av innholdsekskluderinger kan du angi at videokampanjene dine ikke skal vises i forbindelse med visse typer innhold som ikke passer for merkevaren din eller ikke er i tråd med annonseringsmålene dine.

I denne artikkelen får du trinnvis veiledning i hvordan du angir innholdsekskluderinger i kontoen din.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med innholdsekskluderinger eller er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese Om innholdsekskluderinger for videokampanjer.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Angi innholdsekskluderinger for enkelte videokampanjer

Når du oppretter en videokampanje

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , velg deretter Ny kampanje.
  4. Velg ett eller flere mål for kampanjen din, eller hvis ingen av målene passer til det du leter etter, velger du Opprett en kampanje uten noe spesielt mål
Hvis dette trinnet ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, velger du først en kampanjetype og deretter et mål. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads
  1. Velg Video som «Kampanjetype». Fyll ut den nødvendige informasjonen for å opprette en kampanje.
  2. I Innholdsekskluderinger-panelet gjør du følgende:
    1. Klikk på Beholdningstype for å velge en beholdningstype for videokampanjen din.
    2. Klikk på Ekskludert innhold for å velge sensitive innholdskategorier som skal ekskluderes fra videokampanjen din.
      Merk: Fra begynnelsen av oktober 2018 blir sensitive innholdskategorier under Ekskludert innhold ikke lenger tilgjengelige for videokampanjer.
    3. Klikk på Ekskluderte typer og etiketter for å velge innholdstyper og etiketter for digitalt innhold og ekskludere disse fra videokampanjen din.
  1. Opprett en annonsegruppe og en videoannonse. (Du kan hoppe over dette og fullføre dem senere.)
  2. Klikk på Lagre og fortsett.

Når du endrer en videokampanje

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på navnet på videokampanjen du vil jobbe med.
  4. Klikk på Innstillinger i menyen til venstre, og klikk deretter på Innholdsekskludering for å åpne panelet.
  5. I Innholdsekskluderinger-panelet gjør du følgende:
    1. Klikk på Beholdningstype for å velge en beholdningstype for videokampanjen din.
    2. Klikk på Ekskludert innhold for å velge sensitive innholdskategorier som skal ekskluderes fra videokampanjen din.
      Merk: Fra begynnelsen av oktober 2018 blir sensitive innholdskategorier under Ekskludert innhold ikke lenger tilgjengelige for videokampanjer.
    3. Klikk på Ekskluderte typer og etiketter for å velge innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjen din.
  1. Klikk på Lagre.

Angi innholdsekskluderinger på kontonivå for videokampanjer

Innholdsekskluderinger på kontonivå er bare tilgjengelig i den nye utgaven av Google Ads.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  5. I Innholdsekskluderinger-panelet gjør du følgende:
    1. Klikk på Beholdningstype, og velg beholdningstypen du vil ta i bruk for alle videokampanjene i kontoen din.
      Merk: Selv om du angir innholdsekskluderinger på kontonivå, har du muligheten til å angi enda mer restriktiv innholdsekskludering for hver enkelt videokampanje. Denne mer restriktive innstillingen kan overstyre de generelle innstillingene for disse kampanjene. Du kan imidlertid ikke gjøre det motsatte, dvs. å angi en mindre restriktiv innstilling for enkeltkampanjer enn på kontonivå.
    2. Klikk på Ekskludert innhold, og velg sensitive innholdskategorier du vil ekskludere fra kampanjene dine.
      Merk: Fra begynnelsen av oktober 2018 blir sensitive innholdskategorier under Ekskludert innhold ikke lenger tilgjengelige for videokampanjer.
    3. Klikk på Ekskluderte typer og etiketter for å velge innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjene dine.
  6. Klikk på Lagre.