Contentuitsluitingen instellen voor videocampagnes

Met instellingen voor contentuitsluiting kunt u aangeven dat u uw videocampagnes niet wilt weergeven naast content die mogelijk niet geschikt is voor uw merk of advertentiedoelen. Door meerdere uitsluitingen (plaatsingen, onderwerpen en zoekwoorden) toe te voegen aan uw contenttargeting, worden uw advertenties niet gematcht met de geselecteerde uitgesloten content in uw advertentiegroep.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies waarmee u contentuitsluitingen kunt instellen voor videocampagnes.

Voordat u begint

Als u niet vertrouwd bent met contentuitsluitingen of niet zeker weet welke instellingen geschikt voor u zijn, leest u eerst Over contentuitsluitingen voor videocampagnes.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Contentuitzonderingen instellen als u een nieuwe videocampagne maakt

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen aansluit bij uw behoeften, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
  6. Kies Video als campagnetype. Geef de vereiste gegevens op om uw campagne te maken.
  7. In het venster Contentuitzonderingen:
    • Klik op Voorraadtype en selecteer een voorraadtype voor uw videocampagne.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en labels voor digitale content die u wilt uitsluiten van uw videocampagne.
  8. Maak een advertentiegroep en een videoadvertentie. (U kunt deze stappen overslaan en later voltooien.)
  9. Klik op Opslaan en doorgaan.

Contentuitzonderingen instellen als u een videocampagne bewerkt

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer Videocampagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  5. Klik links in het paginamenu op Instellingen.
  6. Klik op de naam van de videocampagne die u wilt bewerken.
  7. In het venster Contentuitzonderingen:
    • Klik op Voorraadtype om een voorraadtype voor uw videocampagne te selecteren.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en labels voor digitale content die u wilt uitsluiten van uw videocampagne.
  8. Klik op Opslaan.

Geschiktheidsinstellingen voor content instellen voor alle videocampagnes

Beheer van contentuitzonderingen op accountniveau is alleen beschikbaar in het nieuwe Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content in het gedeelte Menu.
  3. Klik op Content.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Instellingen.
  5. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  6. In het deelvenster Contentuitsluitingen:
    • Klik op Voorraadtype en selecteer het voorraadtype dat u wilt toepassen op alle videocampagnes in uw account.
      Opmerking: Contentuitzonderingen kunnen niet meer worden toegevoegd aan nieuwe campagnes en zijn alleen beschikbaar op accountniveau. Campagnes die vóór 2022 zijn gemaakt, hebben nog steeds toegang tot contentuitsluitingen onder Geschiktheid van content.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en digitale contentlabels die u van al uw campagnes wilt uitsluiten, waaronder uw videocampagnes.
  7. Klik op Opslaan.

Ontdek meer informatie over de geschiktheid van content.