Contentuitsluitingen instellen voor videocampagnes

Met instellingen voor contentuitsluiting kunt u aangeven dat uw videocampagnes niet mogen worden weergegeven naast content die mogelijk niet geschikt is voor uw merk of advertentiedoelen.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies waarmee u contentuitsluitingen kunt instellen in uw account.

Voordat u begint

Als u niet vertrouwd bent met contentuitsluitingen of niet zeker weet welke instellingen geschikt voor u zijn, leest u eerst Over contentuitsluitingen voor videocampagnes.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Contentuitsluitingen voor afzonderlijke videocampagnes instellen

Een videocampagne maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen past bij wat u zoekt, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads
  1. Kies Video als campagnetype. Geef de benodigde gegevens op om uw campagne te maken.
  2. In het venster Contentuitsluitingen:
    1. Klik op Voorraadtype om een voorraadtype voor uw videocampagne te selecteren.
    2. Klik op Uitgesloten content om gevoelige contentcategorieën te selecteren die u van uw videocampagne wilt uitsluiten.
      Opmerking: Vanaf begin oktober 2018 zijn gevoelige contentcategorieën onder Uitgesloten content niet meer beschikbaar voor videocampagnes.
    3. Klik op Uitgesloten typen en labels om contenttypen en digitale contentlabels te selecteren die u wilt uitsluiten van uw videocampagne.
  1. Maak een advertentiegroep en een videoadvertentie. (U kunt deze stappen overslaan en later voltooien.)
  2. Klik op Opslaan en doorgaan.

Een videocampagne aanpassen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de videocampagne waarmee u wilt werken.
  4. Klik op Instellingen in het linkermenu en klik vervolgens op Contentuitsluitingen om het venster te openen.
  5. In het venster Contentuitsluitingen:
    1. Klik op Voorraadtype om een voorraadtype voor uw videocampagne te selecteren.
    2. Klik op Uitgesloten content om gevoelige contentcategorieën te selecteren die u van uw videocampagne wilt uitsluiten.
      Opmerking: Vanaf begin oktober 2018 zijn gevoelige contentcategorieën onder Uitgesloten content niet meer beschikbaar voor videocampagnes.
    3. Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en digitale contentlabels die u van uw videocampagne wilt uitsluiten.
  1. Klik op Opslaan.

Contentuitsluitingen op accountniveau instellen voor videocampagnes

Beheer van contentuitsluitingen op accountniveau is alleen mogelijk in het nieuwe, verbeterde Google Ads.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  5. In het venster Contentuitsluitingen:
    1. Klik op Voorraadtype en selecteer het voorraadtype dat u wilt toepassen op alle videocampagnes in uw account.
      Opmerking: Zelfs als u contentuitsluitingen op accountniveau instelt, kunt u een nog beperktere contentuitsluiting instellen voor uw afzonderlijke videocampagnes en die beperktere instelling laten toepassen op die campagnes. Het omgekeerde is niet mogelijk: u kunt voor afzonderlijke campagnes geen minder beperkende instelling instellen dan u op accountniveau heeft gedaan.
    2. Klik op Uitgesloten content en selecteer gevoelige contentcategorieën die u van uw campagnes wilt uitsluiten.
      Opmerking: Vanaf begin oktober 2018 zijn gevoelige contentcategorieën onder Uitgesloten content niet meer beschikbaar voor videocampagnes.
    3. Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en digitale contentlabels die u van al uw campagnes wilt uitsluiten, waaronder uw videocampagnes.
  6. Klik op Opslaan.