Contentuitsluitingen instellen voor videocampagnes

Met instellingen voor contentuitsluiting kunt u aangeven dat uw videocampagnes niet mogen worden weergegeven naast content die mogelijk niet geschikt is voor uw merk of advertentiedoelen.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies waarmee u contentuitsluitingen kunt instellen voor videocampagnes.

Voordat u begint

Als u niet vertrouwd bent met contentuitsluitingen of niet zeker weet welke instellingen geschikt voor u zijn, leest u eerst Over contentuitsluitingen voor videocampagnes.

Instructies

Contentuitsluitingen instellen als u een nieuwe videocampagne maakt

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen aansluit bij uw behoeften, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
  5. Kies Video als campagnetype. Geef de benodigde gegevens op om uw campagne te maken.
  6. In het venster 'Contentuitsluitingen':
    • Klik op Voorraadtype en selecteer een voorraadtype voor uw videocampagne.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en labels voor digitale content die u wilt uitsluiten van uw videocampagne.
  7. Maak een advertentiegroep en een videoadvertentie. (U kunt deze stappen overslaan en later voltooien.)
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.

Contentuitsluitingen instellen als u een videocampagne bewerkt

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Videocampagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik op de naam van de videocampagne die u wilt bewerken.
  5. In het venster 'Contentuitsluitingen':
    • Klik op Voorraadtype om een voorraadtype voor uw videocampagne te selecteren.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en labels voor digitale content die u wilt uitsluiten van uw videocampagne.
  6. Klik op Opslaan.

Contentuitsluitingen instellen voor alle videocampagnes

Beheer van contentuitsluitingen op accountniveau is alleen beschikbaar in het nieuwe Google Ads.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  5. In het deelvenster Contentuitsluitingen:
    • Klik op Voorraadtype en selecteer het voorraadtype dat u wilt toepassen op alle videocampagnes in uw account.
      Opmerking: Zelfs als u contentuitsluitingen op accountniveau instelt, heeft u de mogelijkheid een meer beperkte contentuitsluiting in te stellen voor uw afzonderlijke videocampagnes. Afzonderlijke videocampagnes mogen geen minder beperkte contentuitsluitingen bevatten dan de contentuitsluitingen die u heeft ingesteld in uw account.
    • Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en digitale contentlabels die u van al uw campagnes wilt uitsluiten, waaronder uw videocampagnes.
  6. Klik op Opslaan.