Slik brukes Rekkeviddeplanleggeren

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke Rekkeviddeplanleggeren til å anslå hvilken rekkevidde annonsekampanjene dine har overfor målgrupper på YouTube og på nettstedene og i appene til videopartnere i Google Displaynettverk.

Veiledning

1. Sørg for at du er logget på riktig Google Ads-konto.
    1. Hvis du er logget på en Google Ads-managerkonto (MCC), må du navigere til en underordnet konto.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg Planlegging > Rekkeviddeplanleggeren.
  4. Definer målgruppen din på «Målgruppe»-linjen.
  5. Definer planen din på «Innstillinger for medieplanen»-linjen.
  6. Tilpass budsjett- eller rekkeviddemålet ditt ved hjelp av rekkeviddekurven midt i vinduet.
    1. Hvis du endrer budsjettet, ser du den forventede rekkevidden for målgruppen din.
    2. Hvis du endrer rekkeviddeprosenten, oppdateres budsjettet som er nødvendig for den aktuelle rekkevidden.
  7. Klikk på Endre-ikonet (blyant) for å legge til produkter i planen din.
    1. Bekreft et «Totalbudsjett for planen». Da settes verdien fra Rekkeviddekurve-delen inn automatisk.
    2. Ta med eller utelat out-stream-annonser og bumperannonser.
    3. Velg en produktkombinasjon som samsvarer med målene dine.
    4. I blandingen ser du en oversikt over hvor mye av budsjettet som tildeles ulike produkter.
    5. Klikk på Ferdig-knappen øverst i vinduet.
    6. Rekkeviddekurven oppdateres slik at du ser den forventede rekkevidden din basert på produktblandingen du har valgt.

Merk: Henvend deg til Google-kontakten din hvis du ønsker å bruke Rekkeviddeplanleggeren i alle kontoene i Google Ads-managerkontoen din (MCC).

Lag en medieplan

Du trenger en effektiv medieplan for å lykkes med Rekkeviddeplanleggeren. Da blir det enklere å målrette mot brukerne du ønsker å nå ut til, med annonsene du ønsker å vise dem, på det tidspunktet du ønsker å nå ut til dem. Når du skal lage en solid medieplan, må du først definere tre viktige opplysninger:

Målgruppe: Bruk denne innstillingen for å angi hvilke personer du ønsker at skal se annonsen din. Hvis du legger til mange lag med målgrupper i medieplanen din, kan rekkevidden bli begrenset.

• Sted. Landet og valutaen som er oppført i kontoen din, blir som standard valgt for medieplanen.
  • Aldersgruppe og kjønn
  • Interesser
  • Markedsaktuelt
  • Forbrukermønstre
  • Livsbegivenheter
  • Foreldrestatus

Innstillinger for medieplanen: Bruk denne innstillingen for å tilpasse annonseleveringen, for eksempel hvor lenge annonsene dine skal kjøre, og hvilke enheter de skal vises på.

Som standard velges de neste 28 dagene, uten frekvenstak, alle enheter og nettverk

• Datoperiode: Velg en periode på mellom 1 og 90 dager.
  • Frekvenstak: Bestem hvor mange ganger en bruker får se annonsen din, per ordrelinje, per dag, uke, måned eller uten frekvenstak.
  • Enhetstype: Alternativene er datamaskiner, nettbrett og mobilenheter.
  • Nettverk: YouTube og Google-videopartnere eller bare YouTube

Annonseformater og produkter: Velg mellom en rekke annonseformater for å nå ut til målgruppen din på en mer effektiv måte.
Det vanligste formatet er TrueView in-stream, og det er valgt som standard. Andre alternativer er

• TrueView discovery
  • Bumperannonser
  • Out-stream
  • Google Preferred
  • Google Preferred-bumperannonser
  • Standardreservert 15/20 sek
  • Toppannonse
Google Preferred-, Google Preferred-bumperannonse-, standardreservert 15/20- og toppannonseformatene kan bare brukes ved å reservere dem. Hvis du ønsker å finne ut mer om hvordan disse annonseformatene brukes, kan du kontakte kontorepresentanten din hos Google.

Bruk produktkombinasjoner

Vi anbefaler å bruke produktkombinasjoner for å kombinere YouTube- og videoannonsene dine sammen for å nå bestemte mediemål.  Du finner produktkombinasjoner nedenfor rekkeviddekurven, og de kan tilpasses ved hjelp av disse målene:

Rekkevidde og bevissthet

• Med dette alternativet kan det bli enklere å nå ut til opptil 70 % flere personer – til samme pris – sammenlignet med den vanligste kombinasjonen.
  • Dette alternativet ble utviklet ved å analysere landsspesifikke prognoser som er sammenlignet med tidligere kampanjer, og deretter ved å beregne den totale rekkevidden med forskjellige forhold av out-stream-annonser, bumperannonser og TrueView in-stream-annonser blant forskjellige målgrupper og budsjetter.
    • Med standardinnstillingene tildeles for eksempel 65 % av budsjettet ditt til bumperannonser, en videoannonse på seks sekunder som ikke kan hoppes over, som er ideell for å øke bevisstheten, og 35 % tildeles til TrueView in-stream-annonser, som er utformet for at du skal oppnå flere visninger og kjøpsvurderinger.

Rekkevidde for populært innhold

• Med dette alternativet kan du nå ut til målgruppen din og bygge opp merkevaren din på YouTube ved å bruke det mest populære og utvalgte innholdet på YouTube.
  • Den er utviklet ved å kombinere Google Preferred-annonser og Google Preferred-annonser med ulike budsjetter.

Visninger og vurderinger

• Bruk dette alternativet for å oppnå opptil 50 prosent flere visninger – til samme pris – sammenlignet med den vanligste kombinasjonen.
  • Dette alternativet brukes for å oppmuntre potensielle kunder til å utforske og ha interaksjon med bedriften din samt produktene og tjenestene du tilbyr. På denne måten kan du sørge for at kundene har merket ditt i bakhodet når de er klare til å kjøpe.

Dette alternativet ble utviklet ved å analysere landsspesifikke prognoser med TrueView in-stream og TrueView discovery for å få innsikt i hva som var den mest effektive måten å nå ut til målgruppen på.

Kjøpes ofte

• Med denne innstillingen blir det enklere å bygge opp kampanjen din ved å bruke den mest kjøpte produktkombinasjonen i landet ditt.
  • Den ble utviklet ved å analysere tidligere landsspesifikke planer for forskjellige budsjettnivåer.

Tilpass

• Tilpass eksisterende kombinasjoner ved å endre fordelingen mellom formater.

Linker til beslektet innhold

Måling av rekkevidde og frekvens
Om Googles videopartnere
Om videoannonseformater