Bereikplanner gebruiken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met behulp van Bereikplanner een schatting kunt maken van het bereik van uw advertentiecampagnes bij doelgroepen op YouTube, en op sites en in apps van videopartners in het Google Display Netwerk.

Instructies

1. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google Ads-account.
    1. Als u bent ingelogd op een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum), navigeert u naar een onderliggend account.
  2. Klik op het pictogram Extra rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer Planning > Bereikplanner.
  4. Definieer uw doelgroep in de balk Doelgroep.
  5. Definieer uw plan in de balk 'Instellingen voor mediaplan'.
  6. Pas uw budget of doelbereik aan met de bereikcurve in het midden van het venster.
    1. Als u het budget wijzigt, wordt het verwachte bereik van uw doelgroep weergegeven.
    2. Als u het bereikpercentage wijzigt, wordt het budget dat voor dat bereik nodig is, aangepast.
  7. Klik op het potloodpictogram Bewerken om producten aan uw plan toe te voegen.
    1. Bevestig het totale budget voor uw plan. In het betreffende veld verschijnt nu automatisch de waarde uit het gedeelte Bereikcurve.
    2. Geef aan of u wel of geen outstream- en bumperadvertenties wilt opnemen.
    3. Kies advertentietypemixen die passen bij uw doelen.
    4. De mixen laten zien hoe uw budget wordt verdeeld over de verschillende producten.
    5. Klik op de knop Gereed boven in het venster.
    6. De bereikcurve wordt geüpdatet en geeft het verwachte bereik weer op basis van de door u geselecteerde advertentietypemixen.

Opmerking: Neem contact op met uw Google-contactpersoon als u Bereikplanner wilt gebruiken voor alle accounts die onder uw Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) vallen.

Een mediaplan maken

Als u goede resultaten wilt behalen met Bereikplanner, heeft u een effectief mediaplan nodig. Hiermee kunt u de mensen targeten die u wilt bereiken, met de advertenties die u ze wilt laten zien, op het moment dat u ze wilt bereiken. Een goed mediaplan begint met de volgende drie instellingen:

Doelgroep: Gebruik deze instelling om de groep mensen aan wie u uw advertentie wilt laten zien, duidelijk te omschrijven. Houd er rekening mee dat als u te veel lagen doelgroepen aan uw mediaplan toevoegt, dit het bereik juist kan beperken.

• Locatie. Het mediaplan is standaard ingesteld op het land en de valuta van uw account.
  • Leeftijd en geslacht
  • Affiniteiten
  • Marktsegmenten
  • Consumententrends
  • Levensgebeurtenissen
  • Ouderlijke status

Instellingen voor mediaplan: Gebruik deze instelling om uw advertentieweergave aan te passen. Bepaal bijvoorbeeld hoelang en op welke apparaten uw advertenties worden weergegeven.

Standaard zijn 28 dagen in de komende maand geselecteerd, zonder frequentielimiet, en alle apparaten en netwerken.

• Periode: kies een bereik van 1 tot en met 90 dagen
  • Frequentielimiet: limiteer het aantal keren dat een gebruiker uw advertentie te zien krijgt, per regelitem, per dag, week, maand, of helemaal niet
  • Apparaattype: desktop, tablet, mobiel
  • Netwerken: YouTube en Google-videopartners of alleen YouTube

Advertentie-indelingen en -producten: Kies uit verschillende advertentie-indelingen om uw doelgroep beter te bereiken.
De meest voorkomende indeling, TrueView InStream, is standaard geselecteerd. Andere opties zijn:

• TrueView-discovery
  • Bumperadvertenties
  • Outstream
  • Google Preferred
  • Google Preferred-bumperadvertenties
  • Standaardreservering 15/20 sec.
  • Masthead
De advertentie-indelingen Google Preferred, Google Preferred-bumperadvertenties, Standaardreservering 15/20 en Masthead zijn alleen beschikbaar voor reservering. Neem contact op met uw accountvertegenwoordiger bij Google als u meer wilt weten over het gebruik van deze advertentie-indelingen.

Advertentietypemixen gebruiken

Advertentietypemixen worden aanbevolen om uw YouTube- en videoadvertenties te combineren voor specifieke mediadoelen.  Advertentietypemixen vindt u onder de bereikcurve en kunnen worden aangepast met de volgende doelen:

Bereik en bekendheid

• Met deze optie kunt u tot zeventig procent meer mensen bereiken dan met de meest gekochte mix, zonder uw uitgaven te verhogen.
  • Deze optie is ontwikkeld door landspecifieke prognoses te analyseren en te vergelijken met eerdere campagnes. Vervolgens wordt voor verschillende doelgroepen en budgetten het totale bereik berekend voor verschillende verhoudingen tussen outstream-, bumper- en TrueView InStream-advertenties.
    • Bij de standaardinstellingen zou bijvoorbeeld 65 procent van uw budget worden toegewezen aan bumperadvertenties - zes seconden lange video's die niet kunnen worden overgeslagen, ideaal om bekendheid te genereren - en 35 procent aan TrueView InStream-advertenties, die zijn bedoeld om weergaven en overweging te genereren.

Bereik via populaire content

• Met deze optie kunt u op YouTube uw doelgroep bereiken en uw merkbekendheid vergroten door de populairste en meest gekozen inhoud van YouTube te gebruiken.
  • Deze optie is ontwikkeld door Google Preferred en Google Preferred te combineren voor verschillende budgetten.

Weergaven en overweging

• Gebruik deze optie om tot vijftig procent meer weergaven te genereren dan met de meest gekochte mix, zonder uw uitgaven te verhogen.
  • Hiermee kunt u potentiële klanten aanmoedigen om onderzoek te doen naar en interactie te hebben met uw bedrijf, producten en diensten. En wanneer ze klaar zijn om een aankoop te doen, ligt uw merk nog vers in hun geheugen.

Deze optie, ontwikkeld door landspecifieke prognoses met TrueView InStream en TrueView-discovery te analyseren, laat zien wat de meest efficiënte manier is om uw doelgroep te bereiken.

Meest gekocht

• Deze instelling helpt u om uw campagne uit te breiden met behulp van de meest gekochte advertentietypemix in uw land.
  • Deze optie is ontwikkeld door historische landspecifieke plannen te analyseren voor verschillende budgetniveaus.

Aangepast

• Pas een bestaande mix aan door de toewijzing voor de verschillende indelingen aan te passen.

Gerelateerde links

Bereik en frequentie meten
Over Google-videopartners
Over videoadvertentie-indelingen