Sådan bruger du Planlægningsværktøj for rækkevidde

Denne artikel forklarer, hvordan Planlægningsværktøj for rækkevidde bruges til at estimere, hvordan dine annoncekampagner når ud til målgrupper på YouTube, videopartners websites og apps på tværs af Google Displaynetværket.

Vejledning

1. Sørg for, at du er logget ind på den rigtige Google Ads-konto.
    1. Hvis du er logget ind på en Google Ads-managerkonto (MCC), skal du navigere til en underordnet konto.
  2. Klik på værktøjsikonet  øverst til højre på skærmen.
  3. Vælg Planlægning > Planlægningsværktøj for rækkevidde.
  4. Definer dit publikum fra linjen "Målgruppe".
  5. Definer din plan via søjlen "Medieplanindstillinger".
  6. Tilpas dit budget eller nå målet med kurven for rækkevidde midt i vinduet.
    1. Ændring af budgettet viser en forventet rækkevidde for din målgruppe.
    2. Ændring af rækkevidde vil opdatere det budget, der er nødvendigt for den pågældende rækkevidde.
  7. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at føje produkter til din plan.
    1. Bekræft "Samlet budget for planen". Dette udfyldes automatisk med værdien fra sektionen Kurve for rækkevidde.
    2. Inkluder eller udelad outstream-annonce og bumperannoncer.
    3. Vælg produktmiks, der matcher dine mål.
    4. Dit miks viser en oversigt over, hvor meget af dit budget der tildeles forskellige produkter.
    5. Klik på knappen Udført øverst på siden.
    6. Kurve for rækkevidde opdateres for at vise din forventede rækkevidde baseret på det valgte produktmiks.

Bemærk! Kontakt din Google-kontaktperson, hvis du vil bruge Planlægningsværktøj for rækkevidde på alle konti under din Google Ads-managerkonto (MCC).

Lav en medieplan

For at få succes med Planlægningsværktøj for rækkevidde skal du have en effektiv medieplan. Det hjælper dig med at målrette mod de personer, du ønsker at nå ud til, med de annoncer, du vil vise dem, og på det tidspunkt, du vil nå ud til dem. En solid medieplan starter med definitionen af 3 ting:

Målgruppe: Brug denne indstilling til at angive den gruppe mennesker, der skal se din annonce. Hvis du tilføjer for mange kriterier for målgrupper til din medieplan, kan det medføre en begrænset rækkevidde.

• Sted. Medieplanen er som standard indstillet til det land og den valuta, der er angivet på din konto.
  • Alder og køn
  • Interessebaserede målgrupper
  • Segmenter på markedet
  • Forbrugermønstre
  • Livsbegivenheder
  • Forældrestatus

Medieplanindstillinger: Brug denne indstilling til at tilpasse din annoncelevering, som f.eks. hvor lang tid dine annoncer kører, og hvilke enheder de skal vises på.

Som standard vælges 28 dage i en kommende måned uden frekvensgrænse med mulighed for tilvalg af samtlige enheder og netværk.

• Datointerval: Vælg et interval fra 1 til 90 dage.
  • Frekvensgrænse: Angiv en grænse for, hvor mange gange en bruger får vist din annonce, pr. linjepost, pr. dag, uge, måned eller slet ingen.
  • Enhedstype: Computer, tablet, mobil.
  • Netværk: YouTube og Google-videopartnere eller kun YouTube.

Annonceformater og produkter: Vælg mellem forskellige annonceformater for bedre at nå din målgruppe.
Det mest almindelige format, TrueView In-stream, er valgt som standard. Andre muligheder er:

• TrueView-discovery
  • Bumperannoncer
  • Outstream
  • Google Preferred
  • Google Preferred-bumperannoncer
  • Standardbeholdningsannonce med en varighed på 15-20 sek.
  • Masthead
Annonceformaterne Google Preferred, Google Preferred-bumperannoncer, Standardbeholdningsannonce med en varighed på 15-20 sek. og Masthead er kun tilgængelige til reservation. Hvis du er interesseret i at få flere oplysninger om, hvordan du bruger dem, skal du kontakte din kontorepræsentant hos Google.

Brug produktmiks

Produktmiks er anbefalinger til, hvordan du kan parre dine YouTube- og videoannoncer til bestemte medierelaterede mål.  Produktmiks findes under kurven for rækkevidde og kan tilpasses med følgende mål:

Rækkevidde og opmærksomhed

• Denne indstilling kan hjælpe dig med at nå ud til op til 70 % flere personer end med den hyppigst købte kombination uden at bruge flere penge.
  • Dette blev udviklet ved at analysere landespecifikke prognoser, holde dem op imod tidligere kampagner og derefter beregne den samlede rækkevidde ved forskellige forhold af outstream-annoncer, bumpers og TrueView In-stream-annoncer på tværs af forskellige målgrupper og budgetter.
    • For eksempel vil standardindstillingerne tildele 65 % af dit budget til bumperannoncer – en seks sekunders video, der ikke kan springes over, og som er ideel til at øge bevidstheden – og 35 % til TrueView In-stream-annoncer, der er designet til at øge antallet af visninger og få kunderne til at overveje at købe produktet.

Rækkevidde for populært indhold

• Denne indstilling giver dig mulighed for at nå ud til din målgruppe og opbygge dit brand på YouTube ved hjælp af YouTubes mest populære og organiserede indhold.
  • Den er udviklet ved at kombinere Google Preferred og Google Preferred på tværs af forskellige budgetter.

Visninger og overvejelse

• Brug denne indstilling for at få op til 50 % flere visninger end med den hyppigst købte kombination uden at bruge flere penge.
  • Den bruges til at tilskynde potentielle kunder til at undersøge og interagere med din virksomhed, dine produkter og dine tjenester. Den hjælper med at fastholde brugerne bevidsthed omkring dit brand, når de er klar til at købe.

Dette blev udviklet ved at analysere landespecifikke prognoser med TrueView In-stream-annoncer og TrueView-discovery for at finde frem til den mest effektive metode til at nå ud til din målgruppe.

Købes ofte

• Denne indstilling hjælper dig med at opbygge din kampagne med udgangspunkt i det oftest købte produktmiks i dit land.
  • Den er udviklet ved at analysere historiske landespecifikke planer for forskellige budgetniveauer.

Tilpas

• Tilpas et eksisterende miks ved at ændre fordelingen mellem de forskellige formater.

Relaterede links

Måling af rækkevidde og frekvens
Om Google-videopartnere
Om videoannonceformater