Konfigureringsguide för dynamisk remarketing för appar

3. Ställ in konverteringshändelser i appen

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Konverteringshändelser i appen används för att spåra användarnas åtgärder, som att fylla i ett intresseformulär eller slutföra ett köp i appen.

Om du spårar andra händelser utöver nedladdningar i dina analysverktyg kan det vara bra att dela händelserna med Google Ads som konverteringar. När Google Ads får information om konverteringar kan vi samla in mer data, optimera dina kampanjer bättre och visa dig när användare slutför konverteringarna efter att ha klickat på en annons.

Du kan spåra konverteringsvärden med konverteringsspårning för appar i Google Ads. Se till att din implementation av konverteringsspårning i appar är konfigurerad för att skicka med konverteringsvärden till Google Ads. Då kan Google Ads aktivera automatiska budgivningsmetoder (som Google Ads Smart Bidding) och maximera kampanjresultatet baserat på konverteringsvärdet.

Konverteringsspårning med tredje parts SDK

Google Ads samarbetar med externa appanalysleverantörer för att kunna integrera konverteringsspårning i appar med Google Ads.

Om du använder appanalysleverantörer från tredje part (inklusive Googles appattributionspartner) för att spåra och mäta dina appkonverteringar kan du samarbeta med appanalysleverantören för att konfigurera deras SDK.

Konverteringsspårning med server-till-server

Läs guiden till API för konverteringsspårning och remarketing för appar på Google Developer-webbplatsen.