Sobre els ajustos de conversió

El camí de conversió d'un client sol acabar quan fa una conversió, però no sempre és així. Els clients poden tornar articles que hagin comprat a la botiga, cancel·lar reserves o dur a terme accions que els facin més valuosos per a la vostra empresa. A fi que tots aquests canvis es tinguin en compte en el valor d'una conversió, podeu ajustar-lo un cop la conversió s'hagi registrat a Google Ads.

En aquest article s'explica com funcionen els ajustos de conversió i quan podeu utilitzar-los.

Quan cal utilitzar els ajustos de conversió

Els ajustos de conversió us poden resultar útils si necessiteu fer el següent:

• Anul·lar les conversions que s'han de deixar de comptabilitzar a les columnes de conversions, com ara les reserves cancel·lades o les devolucions d'articles.
  • Reduir (rectificar) el valor de determinades conversions quan rebeu una devolució parcial d'una comanda. Per exemple, si un client vol comprar sabates, pot ser que en compri de diferents números i després torni les que no li vagin bé, cosa que disminuiria el valor total d'aquesta compra.
  • Modificar el valor de determinades conversions segons el valor del temps de vida del client, és a dir, quan els clients (i, per tant, les conversions que han fet) esdevenen més valuosos o menys per a la vostra empresa en funció del seu historial de compres.

Com funcionen els ajustos de conversió

Hi ha dues maneres d'ajustar les conversions:

• Rectificació: aquesta opció permet modificar el valor de conversió, però no el recompte de conversions. Només afecta les columnes Valor de conv. i Valor de totes les conv. i les estratègies d'oferta ROAS (Retorn de la inversió en publicitat).
  • Anul·lació: aquesta opció permet treure permanentment una conversió, canviar el valor de conversió a 0,00 i treure'l del recompte de conversions. Afecta les columnes Conv., ,Valor de conv. i Valor de totes les conv. s'actualitzaran, i les estratègies d'oferta CPA iRetorn de la inversió en publicitat (ROAS).

Important: un cop s'hagi anul·lat la conversió (o rectificat amb un valor de 0), ja no es pot ajustar més. Qualsevol intent posterior d'ajustar la conversió s'ignorarà (sense missatges d'error).

Per desfer les anul·lacions de conversions, podeu tornar a penjar les mateixes dades de conversió amb marques de temps lleugerament diferents (per exemple, amb uns segons de diferència) perquè es comptabilitzin com a conversions noves. Obteniu més informació sobre com podeu ajustar les conversions.

Recordatori: només podeu ajustar les conversions en línia si heu utilitzat un identificador de transacció a les vostres transaccions. Google Ads utilitza la combinació d’identificador de transacció i nom d’acció de conversió que figura al full de càlcul per identificar la conversió que voleu ajustar. Com que també heu d'indicar el dia i l'hora de l'ajust de cada conversió, podeu segmentar les dades de conversió per veure quant de temps passa entre una conversió i l'ajust corresponent.

Per rectificar o anul·lar una conversió, heu d'introduir les dades de transacció en un full de càlcul i especificar quines conversions voleu ajustar als informes de Google Ads.

• En el cas de les conversions que vulgueu anul·lar, cal que proporcioneu l'identificador de comanda i el nom de l'acció de conversió associats a la conversió. A continuació, pengeu el full de càlcul tal com ho feu per importar conversions fora de línia a Google Ads.
  • En el cas de les conversions que vulgueu rectificar, cal que en proporcioneu un valor nou. També haureu de proporcionar l'identificador de comanda i el nom de l'acció de conversió associats a la conversió. A continuació, pengeu el full de càlcul tal com ho feu per importar conversions fora de línia a Google Ads.
Nota: si la conversió fora de línia s'ha creat sense cap identificador de comanda, podeu utilitzar el GCLID i l'hora de la conversió corresponents per a l'ajust. Si el paràmetre proporcionat amb les conversions era GBRAID, només podeu utilitzar l'identificador de comanda.

Aquests canvis tarden a reflectir-se a les columnes Conversions, Totes les conversions, .Valor de conversió i Valor de totes les conv. pràcticament el mateix temps que el que les dades de conversió habituals tarden a mostrar-se als informes.

Consell

Com que a Google Ads no teniu cap manera de saber si una comanda s'ha atribuït a un clic de Google Ads, us recomanem que pengeu totes les comandes que vulgueu ajustar. Si aquesta comanda no s'ha atribuït a cap clic de Google Ads i, per tant, no consta als informes d'aquest producte, veureu un missatge d'error en què s'indica que no s'ha trobat la conversió.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now