Responsiiviset hakumainokset

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettuja tekstimainoksia.
  • Laajennetut tekstimainokset näkyvät jatkossakin, ja näet edelleen niiden tuloksia koskevia raportteja.
  • Voit myös edelleen keskeyttää tai jatkaa laajennettuja tekstimainoksia tai tarvittaessa poistaa ne.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää tästä laajennettuihin tekstimainoksiin tulevasta muutoksesta.

Responsiiviset hakumainokset ovat mainoksia, jotka mukautuvat tarvittaessa automaattisesti siten, että niissä näkyy osuvampia viestejä asiakkaillesi. Kun lisäät useita otsikoita ja kuvauksia responsiivista hakumainosta luodessasi, Google Ads testaa ajan myötä automaattisesti niiden eri yhdistelmiä ja selvittää, mitkä yhdistelmät toimivat parhaiten. Responsiivisten hakumainosten sisältö muuttuu niin, että se vastaa tarkemmin potentiaalisten asiakkaiden käyttämiä hakutermejä, mikä voi parantaa kampanjan tuloksia.

Vinkkejä
  • Elementit voivat näkyä missä tahansa järjestyksessä, joten kannattaa varmistaa, että ne toimivat sekä yksin että yhdessä. Muista noudattaa käytäntöjämme ja paikallisia lakeja.
  • Mainosryhmässä on hyvä olla yksi responsiivinen hakumainos, jonka vahvuus on vähintään hyvä tai erinomainen. Mainosryhmässä voi olla käytössä enintään kolme responsiivista hakumainosta.
  • Jos haluat tietyn tekstin näkyvän kaikissa mainoksissa, lisää se otsikon sijaintiin 1 tai 2 tai kuvauksen sijaintiin 1.
  • Hakuautomaation teknisessä oppaassa on lisätietoa siitä, mitä signaaleja Google käyttää, miten kyselyt yhdistetään avainsanoihin, miten automaatio tehostaa avainsanavastaavuuksien löytämistä ja mitä voit tehdä tulosten parantamiseksi.
  • Lue lisää tehokkaiden Hakumainosten luomisesta.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Edut

Responsiivisten hakumainosten avulla voit

• luoda joustavia mainoksia, jotka mukautuvat laitteen leveyteen ja antavat sinulle paremman mahdollisuuden jakaa viestisi potentiaalisille asiakkaille
  • säästää aikaa lisäämällä useita vaihtoehtoisia otsikoita ja kuvauksia, joista Google Ads voi valita asiakkaidesi hakua parhaiten vastaavat yhdistelmät
  • räätälöidä otsikot ja kuvaukset asiakkaiden sijainnin, tavallisen sijainnin tai heitä kiinnostavan sijainnin mukaan
  • tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita useilla vaihtoehtoisilla otsikoilla ja kuvauksilla, joiden ansiosta mainoksesi voivat kilpailla useammissa huutokaupoissa ja vastata useampia hakulausekkeita
  • parantaa mainosryhmän tuloksia tavoittelemalla sellaisia klikkauksia ja konversioita, joita et saa nykyisillä tekstimainoksillasi, sillä responsiiviset hakumainokset voivat kilpailla useammissa huutokaupoissa.

Näin se toimii

Mitä useampia otsikoita ja kuvauksia lisäät, sitä enemmän mahdollisuuksia Google Adsilla on yhdistellä niistä mainoksia, jotka vastaavat potentiaalisten asiakkaiden hakulausekkeita. Tämä voi parantaa mainonnan tuloksia.

Kun lisäät otsikoita ja kuvauksia, Google Ads kokoaa tekstistä useita eri mainosyhdistelmiä välttäen tarpeetonta toistoa. Laajennettuihin tekstimainoksiin verrattuna voit lisätä yhteen responsiiviseen hakumainokseen jopa 15 otsikkoa ja 4 kuvausta.

Jokaiseen mainokseen valitaan kolme otsikkoa ja kaksi kuvausta, jotka näkyvät eri yhdistelminä ja eri järjestyksessä. Osa mainostekstistäsi voi näkyä automaattisesti lihavoituna, kun se vastaa käyttäjän hakulauseketta täysin tai melkein. Google Ads testaa ajan kuluessa lupaavimpia mainosyhdistelmiä ja oppii, mitkä niistä vastaavat eri hakulausekkeita parhaiten.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ohjeet

Responsiivisen hakumainoksen luominen

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  2. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Responsiivinen hakumainos.
  3. Lisää lopullinen URL-osoite ja näkyvän URL-osoitteen polun teksti. Kun kirjoitat, mainoksesi esikatselu näkyy oikealla.
    • Huom. Esikatselusta näet sisältösi pohjalta luodut potentiaaliset mainokset. Kaikki yhdistelmät eivät näy, ja joissakin muodoissa teksti voi näkyä lyhennettynä.
  4. Lisää otsikot. Lisää vähintään 3 mutta enintään 15 vaihtoehtoa.
  5. Lisää kuvaukset. Voit lisätä 2–4 kuvausta.
  6. Klikkaa Tallenna.
Vinkkejä otsikoiden laatimiseen
  • Muista, että otsikot ja kuvaukset voivat näkyä missä tahansa järjestyksessä.
  • Muotoile ensimmäiset kolme otsikkoa kuin ne näkyisivät mainoksessasi samaan aikaan.
  • Sisällytä otsikkoihisi ainakin yksi avainsana ja luo otsikkoja, jotka liittyvät kohdistuksessa käytettyihin avainsanoihin.
  • Luo mahdollisimman monta erilaista otsikkoa. Kun otsikoita on useampia, Google Adsilla on enemmän mahdollisuuksia koota niiden pohjalta osuvia mainoksia, jolloin voit saada parempia tuloksia.
    • Korosta tuotteen tai palvelun tarjoamaa hyötyä ja, sitä, miten se ratkaisee tietyn ongelman sekä toimitus- ja palautustietoja. Lue lisää tehokkaiden hakumainosten luomisesta.
    • Voit lisätä vielä enemmän otsikoita luomalla muunnelmia aiemmin kirjoittamistasi otsikoista. Kokeile esimerkiksi toisenlaista toimintakehotusta.

Responsiivisen hakumainoksen muokkaaminen

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  2. Klikkaa tulostaulukon yläpuolella olevaa palkkia ja lisää suodatin.
  3. Klikkaa näkyviin tulevasta avattavasta valikosta Attribuutit ja sitten Mainostyyppi.
  4. Valitse Responsiivinen hakumainos ‑kohdan valintaruutu.
  5. Vie hiiri tulostaulukossa sen mainoksen päälle, jota haluat muokata, ja klikkaa muokkauskuvaketta Muokkaa.
  6. Valitse Muokkaa.
  7. Tee haluamasi muutokset mainoksen URL-osoitteeseen, lopulliseen URL-osoitteeseen, otsikoihin, kuvauksiin tai URL-valintoihin.
  8. Klikkaa Tallenna.
    • Huom. Otsikoiden tai kuvausten poistaminen tai muokkaaminen voi saada aikaan muutoksia asiakkaille näkyvissä mainoksissa ja vaikuttaa mainonnan tuloksiin.

Otsikoiden ja kuvausten kiinnittäminen sijainteihin

Kun luot responsiivisen hakumainoksen, otsikot ja kuvaukset voivat oletusarvoisesti näkyä missä tahansa järjestyksessä. Voit vaikuttaa siihen, missä kohtaa mainostasi yksittäiset otsikot ja kuvaukset näkyvät, kiinnittämällä niitä tiettyihin sijainteihin.

Jos esimerkiksi haluat jokaiseen mainokseen vastuuvapauslausekkeen, voit lisätä sen responsiivisen hakumainoksen kuvaukseen ja kiinnittää sen kuvauksen sijaintiin 1. Näin kaikki asiakkaille näkyvät mainokset sisältävät vastuuvapauslausekkeen kuvauksen ensimmäisessä osassa.

1. Luo responsiivinen hakumainos tai muokkaa sitä (katso yllä olevat ohjeet).
  2. Klikkaa kiinnitettävän otsikon tai kuvauksen oikealta puolelta kiinnityskuvaketta Pin ja valitse sitten sijainti, johon haluat kiinnittää otsikon tai kuvauksen.
  3. Jos haluat kiinnittää otsikon tai kuvauksen, jota ei ole kiinnitetty, klikkaa kiinnityskuvaketta Pin ja valitse sitten sijainti, johon haluat kiinnittää otsikon tai kuvauksen.
  4. Klikkaa Tallenna.
    • Huom. Otsikoiden tai kuvausten poistaminen tai muokkaaminen voi saada aikaan muutoksia asiakkaille näkyvissä mainoksissa ja vaikuttaa mainonnan tuloksiin.

Vinkkejä

• Jos kiinnität otsikon tai kuvauksen, se näkyy vain kyseisessä kohdassa eikä sen tilalla voi näkyä muita otsikoita tai kuvauksia. Kiinnittäminen vähentää niiden otsikoiden tai kuvausten kokonaismäärää, jotka voivat näkyä potentiaalisen asiakkaan haun yhteydessä, joten kiinnityksiä ei suositella useimmille mainostajille. Kiinnitykset voivat myös vaikuttaa mainoksen vahvuuteen.
  • Kokeile kiinnittää kaksi tai kolme otsikkoa tai kuvausta kuhunkin sijaintiin, jolloin mikä tahansa niistä voi näkyä kyseisessä sijainnissa. Näin voit joustavammin selvittää, mitkä otsikot ja kuvaukset toimivat paremmin.
    • Esimerkki: Jos kiinnität otsikon "Virallinen sivusto" otsikon sijaintiin 1, kaikissa mainoksissa näkyy ensimmäisenä otsikkona "Virallinen sivusto". Jos kuitenkin kiinnität otsikon sijaintiin 1 toisenkin otsikon, esimerkiksi "Viralliset sivut", kaikissa mainoksissa on ensimmäisenä otsikkona joko "Virallinen sivusto" tai "Viralliset sivut".
  • Jos olet kiinnittänyt otsikoita tai kuvauksia kaikkiin vapaana oleviin sijainteihin, muita kuin kiinnitettyjä otsikoita tai kuvauksia ei näy.
  • Otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1 kiinnitetyt otsikot ja kuvaukset näkyvät aina. Otsikon sijaintiin 3 ja kuvauksen sijaintiin 2 kiinnitetty sisältö ei välttämättä näy jokaisessa mainoksessa. Jos haluat tekstin näkyvän kaikissa mainoksissasi, kiinnitä se otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1.

Responsiivisten hakumainosten tulosraportit

Mainokset ja elementit ‐sivulta näet jokaisesta responsiivisesta hakumainoksesta samat tulosmittarit kuin muista tekstimainoksistasi. Tilastotaulukosta näet kaikkien sellaisten mainosyhdistelmien kokonaismäärät, joissa on käytetty kullekin responsiiviselle hakumainokselle lisäämiäsi otsikoita ja kuvauksia.

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  2. Klikkaa tulostaulukon yläpuolella olevaa palkkia ja lisää suodatin.
  3. Klikkaa näkyviin tulevasta avattavasta valikosta Attribuutit ja sitten Mainostyyppi.
  4. Valitse Responsiivinen hakumainos ‑kohdan ruutu.
    • Valinnainen: Jos haluat muokata raportissa näkyviä sarakkeita ja dataa, klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita. Valitse sarakkeet, jotka haluat sisällyttää raporttiin. Lue lisää tilastotaulukon sarakkeista.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Klikkaa latauskuvaketta Kuva Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen latauskuvakkeesta.
  7. Valitse raportin muoto (esim. .csv tai .pdf).

Voit myös katsoa yksittäisiä sisältökohteita ja sisältöyhdistelmiä koskevia raportteja.