Om responsive søgeannoncer (beta)

Responsive søgeannoncer giver dig mulighed for at oprette en annonce, der tilpasser sig for at vise mere tekst og mere relevante meddelelser til dine kunder. Når du opretter en responsiv søgeannonce, skal du angive flere forskellige overskrifter og beskrivelser, hvorefter Google Ads automatisk tester forskellige kombinationer for at finde ud af, hvilke der er mest effektive. Responsive søgeannoncer kan øge din kampagnes effektivitet, i og med at annoncens indhold tilpasses, så det stemmer bedre overens med potentielle kunders søgetermer.

Vigtigt!
  • Responsive søgeannoncer findes i øjeblikket kun i en betaversion. Sørg for regelmæssigt at overvåge dine annoncers effektivitet og status.
  • Aktiverne kan vises i vilkårlig rækkefølge, så sørg for, at det enkelte aktiv giver god mening både for sig selv og sammen med andre aktiver, og at det ikke overtræder vores politikker eller lokal lovgivning.
  • Når du bruger betaversionen, skal du sørge for, at du har mindst to udvidede tekstannoncer i den samme annoncegruppe som din responsive søgeannonce.
  • Hvis der er tekst, som skal vises i alle dine annoncer, skal du føje denne tekst til enten overskriftsposition 1, overskriftsposition 2 eller beskrivelsesposition 1.
  • For at øge sandsynligheden for, at din annonce vises, skal du angive mindst 5 unikke overskrifter, der ikke gentager de samme eller lignende sætninger, og udnytte feedbacken fra Annoncekvalitet for at forbedre annoncens effektivitet. Hvis du angiver overflødige overskrifter, begrænser du systemets mulighed for at generere annoncekombinationer. Se eksempler.

Fordele

Med responsive søgeannoncer kan du gøre følgende:

• Oprette fleksible annoncer, som tilpasses den aktuelle enheds bredde, så du får mere plads til at få dit budskab ud til potentielle kunder.
  • Spare tid ved at angive flere overskrifter og beskrivelser og lade Google Ads vise den mest relevante kombination til dine kunder.
  • Nå ud til flere potentielle kunder med flere overskrifter og beskrivelser, så dine annoncer kan konkurrere på flere auktioner og matche flere forespørgsler.
  • Øge din annoncegruppes effektivitet ved at tiltrække flere klik og konverteringer, som dine eksisterende tekstannoncer ikke fanger, fordi responsive søgeannoncer hjælper dig med at konkurrere på flere auktioner.

Sådan fungerer det

Jo flere overskrifter og beskrivelser du angiver, desto flere muligheder har Google Ads for at vise annoncer, der matcher potentielle kunders søgeforespørgsler bedre, og det kan øge annonceeffektiviteten.

Når du har indtastet overskrifter og beskrivelser, samler Google Ads teksten i flere annoncekombinationer, som er forskellige fra udvidede tekstannoncer og på en måde, hvor du undgår overflødigt indhold. Du kan angive op til 15 overskrifter og fire beskrivelser til en enkelt responsiv søgeannonce. I en given annonce kombineres herefter maksimalt 3 overskrifter og 2 beskrivelser, på forskellige måder og i forskellig rækkefølge. Google Ads tester løbende de mest lovende annoncekombinationer og lærer dermed, hvilke kombinationer der er mest relevante i forbindelse med forskellige forespørgsler.

Vejledning

Opret en responsiv søgeannonce

1. Klik på Annoncer og udvidelser på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på plusknappen , og vælg Responsiv søgeannonce.
  3. Angiv den endelige webadresse og teksten til den viste sti. Når du indtaster, får du en forhåndsvisning af din annonce til højre.
    • Bemærk! Med forhåndsvisning kan du se udseendet af potentielle annoncer, der er oprettet ved hjælp af dine aktiver. Ikke alle kombinationer vises, og i visse formater afkortes teksten muligvis.
  4. Indtast dine overskrifter. Du skal indtaste mindst 3 overskrifter, men du kan indtaste op til 15.
  5. Indtast dine beskrivelser. Du skal indtaste mindst 2 beskrivelser, men du kan indtaste op til 4.
  6. Klik på Gem
Tips vedrørende angivelse af overskrifter

• Husk, at overskrifter og beskrivelser kan forekomme i vilkårlig rækkefølge.
  • Prøv at skrive de første tre overskrifter, som om de bliver vist sammen i din annonce.
  • Sørg for at medtage mindst ét af dine søgeord i dine overskrifter, og lav overskrifter, der er relevante for de søgeord, som du målretter mod.
  • Fokusér på at lave så mange unikke overskrifter som muligt. Jo flere overskrifter du angiver, desto flere muligheder har Google Ads for at kombinere de forskellige budskaber til relevante annoncer og dermed øge effektiviteten.
    • Prøv at fremhæve yderligere fordele ved dit produkt eller din tjeneste, et problem, som du er i stand til at løse, eller oplysninger om forsendelse og returnering. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter responsive søgeannoncer
    • Hvis der er mulighed for at angive endnu flere overskrifter, kan du prøve at oprette varianter af de overskrifter, som du allerede har angivet. Du kan f.eks. prøve at angive en alternativ opfordring til handling.

Rediger en responsiv søgeannonce

1. Klik på Annoncer og udvidelser på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på bjælken over tabellen med resultater for at tilføje et filter.
  3. I rullemenuen, der vises, skal du klikke på Attributter og derefter Annoncetype
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Responsiv søgeannonce".
  5. Hold markøren over den annonce, som du vil redigere, i tabellen med resultater, og klik derefter på redigeringsikonet Rediger.
  6. Vælg Rediger.
  7. Foretag de ønskede ændringer af annoncens webadresse, endelige webadresse, overskrifter, beskrivelser eller webadressemuligheder.
  8. Klik på Gem.
    • Bemærk! Hvis du fjerner eller redigerer overskrifter eller beskrivelser, kan det medføre ændringer med hensyn til, hvilke annoncer der bliver vist, og det kan gå ud over effektiviteten.

Fastgør overskrifter og beskrivelser til bestemte positioner

Når du opretter en responsiv søgeannonce, kan overskrifter og beskrivelser som standard blive vist i en hvilken som helst rækkefølge. Du kan styre, hvor individuelle overskrifter og beskrivelser bliver vist i din annonce, ved at fastgøre dem til bestemte positioner.

Hvis der f.eks. skal vises en ansvarsfraskrivelse i samtlige annoncer, kan du angive den som en beskrivelse til den responsive søgeannonce og fastgøre den til beskrivelsesposition 1. Derved sikrer du dig, at alle annoncer, der bliver vist for potentielle kunder, indeholder ansvarsfraskrivelsen i første del af beskrivelsen.

1. Opret eller rediger en responsiv søgeannonce (se fremgangsmåden ovenfor).
  2. Klik på fastgørelsesikonet til højre for en overskrift eller beskrivelse, der skal fastgøres, og vælg derefter den position, som overskriften eller beskrivelsen skal fastgøres til.
  3. Klik på fastgørelsesikonet og vælg Ingen, hvis du vil frigøre alle overskrifter eller beskrivelser.
  4. Klik på Gem.
    • Bemærk! Hvis du fjerner eller redigerer overskrifter eller beskrivelser, kan det medføre ændringer med hensyn til, hvilke annoncer der bliver vist, og det kan gå ud over effektiviteten.

Tips!

• Hvis du fastgør én overskrift eller beskrivelse til en bestemt position, bliver den kun vist på den pågældende position, og du forhindrer derved, at andre overskrifter eller beskrivelser bliver vist der. Vi fraråder de fleste annoncører at bruge fastgørelse, da det reducerer det antal overskrifter eller beskrivelser, der kan matches med en potentiel kundes søgning.
  • Prøv at fastgøre to eller tre overskrifter eller beskrivelser til hver position, så de alle kan blive vist på den pågældende position. Det giver dig større fleksibilitet og dermed større mulighed for at finde frem til de mest effektive overskrifter eller beskrivelser.
    • Eksempel: Hvis du fastgør overskriften "Officielt website" til overskriftsposition 1, får alle annoncer, der vises for potentielle kunder, "Officielt website" som første overskrift. Hvis du vælger også at fastgøre en anden overskrift, f.eks. "Det officielle website", til overskriftsposition 1, får alle annoncer, der vises for potentielle kunder, enten "Officielt website" eller "Det officielle website" som første overskrift.
  • Hvis du har fastgjort overskrifter og/eller beskrivelser til alle tilgængelige positioner, bliver overskrifter og/eller beskrivelser, der ikke er fastgjort, ikke vist.
  • Overskrifter eller beskrivelser, der er fastgjort til overskriftsposition 1, overskriftsposition 2 eller beskrivelsesposition 1, bliver altid vist. Der er ikke garanti for, at indhold, der er fastgjort til overskriftsposition 3 og beskrivelsesposition 2, bliver vist i alle annoncer. Hvis der er tekst, som skal vises i alle dine annoncer, skal du fastgøre denne tekst til enten overskriftsposition 1, overskriftsposition 2 eller beskrivelsesposition 1.
Rapport om dine responsive søgeannoncers effektivitet

På siden Annoncer og udvidelser kan du se de samme effektivitets-metrics for hver responsiv søgeannonce som for dine øvrige tekstannoncer. I statistikkerne vises det samlede tal for alle de annoncer, der er blevet vist ved kombination af de overskrifter og beskrivelser, som du har angivet til hver enkelt responsiv søgeannonce.

1. Klik på Annoncer og udvidelser på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på bjælken over tabellen med resultater for at tilføje et filter.
  3. I rullemenuen, der vises, skal du klikke på Attributter og derefter Annoncetype
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Responsiv søgeannonce".
  5. Klik på Anvend.
  6. Klik på downloadikonet download icon.
  7. Vælg formatet for rapporten (eksempler: csv, pdf).