Sobre els anuncis de cerca responsius

Important
  • A partir del 30 de juny de 2022 ja no podreu crear ni editar anuncis de text ampliat.
  • Els anuncis de text ampliat es continuaran difonent i continuareu trobant informes del seu rendiment.
  • Podreu posar en pausa i reactivar els anuncis de text ampliat o, si cal, treure'ls.
  • Us recomanem fermament que feu la transició als anuncis de cerca responsius.
  • Més informació sobre aquest canvi als anuncis de text ampliat

Els anuncis de cerca responsius són anuncis que s'adapten per mostrar missatges més rellevants als clients. Quan creeu un anunci de cerca responsiu, introduïu diversos títols i descripcions; al llarg del temps, Google Ads va provant combinacions d'aquests elements automàticament i aprèn quines tenen el millor rendiment. Com que el contingut dels anuncis responsius s'adapta perquè concordi més amb els termes de cerca que utilitzen els clients potencials, els anuncis de cerca responsius poden millorar el rendiment de la vostra campanya.

Consells
  • Els recursos es poden mostrar en qualsevol ordre. Per tant, assegureu-vos que tinguin sentit tant individualment com combinats i que no infringeixin les nostres polítiques ni la legislació local.
  • Es recomana tenir un anunci de cerca responsiu per grup d'anuncis amb una eficàcia de l'anunci com a mínim "Bona" o "Excel·lent". Com a màxim es poden tenir 3 anuncis de cerca responsius activats en cada grup d'anuncis.
  • Si voleu mostrar un text concret en tots els anuncis, heu d'afegir-lo a la posició del títol 1, del títol 2 o de la descripció 1.
  • Consulteu la Guia tècnica sobre l'automatització de la Cerca per obtenir més informació sobre els senyals que utilitza Google, sobre com coincideixen les consultes amb les paraules clau, sobre com fa més efectiva l'automatització la concordança de paraules clau i què podeu fer per millorar el rendiment.
  • Més informació sobre com es poden crear anuncis de cerca efectius

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Avantatges

Els anuncis de cerca responsius us ajuden a:

• Crear anuncis flexibles que s'adaptin a l'amplada dels dispositius, la qual cosa us ofereix més espai per transmetre el vostre missatge als clients potencials.
  • Estalviar temps proporcionant diverses opcions de títols i descripcions perquè Google Ads pugui mostrar les combinacions que són més rellevants per als vostres clients.
  • Personalitzar els títols i les descripcions segons la ubicació en què es trobin els clients o les seves ubicacions habituals o d'interès.
  • Arribar a més clients potencials gràcies a diverses opcions de títols i descripcions que donin als vostres anuncis l'oportunitat de competir en més subhastes i coincidir amb més consultes.
  • Augmentar el rendiment dels grups d'anuncis atraient més clics i conversions que no capten els anuncis de text que ja teniu, perquè els anuncis de cerca responsius us ajuden a competir en més subhastes.

Com funcionen

Com més títols i descripcions introduïu, més oportunitats tindrà Google Ads de publicar anuncis que coincideixin més amb les consultes de cerca dels clients potencials, la qual cosa pot millorar el rendiment dels anuncis.

Després d'introduir els títols i les descripcions, Google Ads agrupa aquests textos en diverses combinacions d'anuncis i n'evita la redundància. A diferència dels anuncis de text ampliat, per a cada anunci de cerca responsiu podeu proporcionar fins a 15 títols i 4 descripcions.

A continuació, per a qualsevol anunci se seleccionaran un màxim de 3 títols i 2 descripcions, que es mostraran en combinacions i ordres diferents. Una part del text de l'anunci pot mostrar-se automàticament en negreta quan coincideixi completament o en bona part amb la consulta de cerca d'un usuari. Al llarg del temps, Google Ads provarà les combinacions d'anunci més prometedores i aprendrà quines són les més rellevants per a diferents consultes.

Optimitzar una campanya mentre la creeu

A mesura que creeu la campanya, pot ser que rebeu notificacions segons les opcions de configuració que hàgiu seleccionat. Aquestes notificacions us poden alertar de problemes que poden comportar una disminució del rendiment o que poden ser prou significatius per impedir-vos publicar la campanya.

El menú de navegació que es mostra mentre creeu una campanya proporciona una visió integral del progrés de la creació, i us demanarà que pareu atenció a determinades notificacions sobre aspectes que us recomanem que resolgueu. Desplaceu-vos pels passos del menú de navegació per revisar i resoldre fàcilment els possibles problemes de la segmentació, les ofertes, el pressupost o altres opcions de configuració de la campanya. Obteniu informació sobre com es pot configurar la campanya per obtenir els millors resultats.

Instruccions

Crear un anunci de cerca responsiu

1. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos.
  2. Feu clic al botó de més i seleccioneu Anunci de cerca responsiu.
  3. Introduïu l'URL final i el text del camí visible. A mesura que escriviu, es mostrarà una previsualització de l'anunci a la dreta.
    • Nota: la previsualització mostra anuncis potencials creats amb els vostres recursos. No es mostren totes les combinacions i pot ser que el contingut s'hagi escurçat en alguns formats.
  4. Introduïu els títols. Heu d'indicar 3 títols com a mínim, però podeu introduir-ne fins a 15.
  5. Introduïu les descripcions. Heu d'indicar 2 descripcions com a mínim, però podeu introduir-ne fins a 4.
  6. Feu clic a Desa.
Consells per introduir els títols
  • Recordeu que els títols i les descripcions es poden mostrar en qualsevol ordre.
  • Intenteu escriure els 3 primers títols com si s'haguessin de veure junts a l'anunci.
  • Assegureu-vos d'incloure als títols almenys una de les vostres paraules clau i creeu títols que siguin rellevants per a les paraules clau per les quals segmenteu.
  • Proporcioneu tants títols únics com pugueu. Com més títols introduïu, més opcions tindrà Google Ads a l'hora de muntar anuncis rellevants amb els vostres missatges, la qual cosa pot augmentar el rendiment.
    • Proveu de destacar els avantatges addicionals del producte o servei, un problema que estigueu solucionant o la informació sobre enviaments i devolucions. Més informació sobre com es poden crear anuncis de cerca efectius
    • Podeu proporcionar encara més títols creant variacions dels que ja heu introduït. Per exemple, intenteu escriure una crida a l'acció diferent.

Editar un anunci de cerca responsiu

1. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos.
  2. Feu clic a la barra que hi ha a sobre de la taula de resultats per afegir un filtre.
  3. Al menú desplegable que es mostra, feu clic a Atributs i, tot seguit, a Tipus d'anunci.
  4. Marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Anunci de cerca responsiu".
  5. A la taula de resultats, passeu el cursor per sobre de l'anunci que voleu modificar i, després, feu clic a la icona d'edició Edita.
  6. Seleccioneu Edita.
  7. Feu els canvis que vulgueu a les opcions d'URL, URL final, títols, descripcions o URL de l'anunci.
  8. Feu clic a Desa.
    • Nota: el fet de treure o d'editar qualsevol títol o descripció pot fer que canviïn els anuncis que es difonen i afectar el vostre rendiment.

Fixar títols i descripcions en posicions concretes

De manera predeterminada, quan creeu un anunci de cerca responsiu, els títols i les descripcions es poden mostrar en qualsevol ordre. Per controlar en quins llocs de l'anunci es mostren, fixeu-los en posicions concretes.

Per exemple, si heu de mostrar una exempció de responsabilitat en cada anunci, podeu introduir-la com a descripció de l'anunci de cerca responsiu i fixar-la a la posició de la descripció 1. Així, tots els anuncis que es mostrin als clients inclouran l'exempció de responsabilitat a la primera part de la descripció.

1. Creeu o editeu un anunci de cerca responsiu (vegeu els passos que s'han descrit més amunt).
  2. A la dreta del títol o de la descripció que voleu fixar, feu clic a la icona de marcador Pin i, tot seguit, seleccioneu la posició en què voleu fixar-los.
  3. Per fixar un títol o una descripció que no estiguin fixats, feu clic a la icona de marcador Pin i, a continuació, seleccioneu la posició en què voleu que es mostrin.
  4. Feu clic a Desa.
    • Nota: el fet de treure o d'editar qualsevol títol o descripció pot fer que canviïn els anuncis que es difonen i afectar el vostre rendiment.

Consells

• Quan fixeu títols o descripcions, només es mostren a la posició concreta en què els fixeu i això impedeix que se n'hi puguin mostrar d'altres. Com que la fixació redueix el nombre total de títols i descripcions que poden coincidir amb la cerca d'un client potencial, aquesta opció no és recomanable per a la majoria d'anunciants i pot afectar l'eficàcia de l'anunci.
  • Proveu de fixar 2 o 3 títols o descripcions en cada posició perquè qualsevol d'aquests s'hi pugui mostrar. D'aquesta manera, tindreu més flexibilitat per esbrinar quins títols o quines descripcions tenen un millor rendiment.
    • Per exemple: si fixeu el títol "Lloc web oficial" a la posició del títol 1, el primer títol de tots els anuncis serà "Lloc web oficial". Ara bé, si fixeu un segon títol, com ara "El web oficial", a la posició del títol 1, tots els anuncis mostraran "Lloc web oficial" o bé "El web oficial" com a primer títol.
  • Si heu fixat títols o descripcions en totes les posicions disponibles, els que no s'hagin fixat no es mostraran.
  • En canvi, els títols o les descripcions que s'hagin fixat a la posició del títol 1, la posició del títol 2 o la posició de la descripció 1 es mostraran sempre. Pel que fa al contingut que s'hagi fixat a la posició del títol 3 i la posició de la descripció 2, no és segur que es mostri en cada anunci. Si voleu mostrar un text concret en tots els anuncis, heu de fixar-lo a la posició del títol 1, la posició del títol 2 o la posició de la descripció 1.

Generar informes de rendiment dels anuncis de cerca responsius

A la pàgina "Anuncis i recursos" hi podeu trobar les mateixes mètriques de rendiment de cada anunci de cerca responsiu que es mostren per als altres anuncis de text. La taula d'estadístiques mostra els totals de totes les combinacions d'anuncis que s'han creat a partir dels títols i de les descripcions que heu introduït per a cada anunci de cerca responsiu.

1. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos.
  2. Feu clic a la barra que hi ha a sobre de la taula de resultats per afegir un filtre.
  3. Al menú desplegable que es mostra, feu clic a Atributs i, tot seguit, a Tipus d'anunci.
  4. Marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Anunci de cerca responsiu".
  5. Feu clic a Aplica.
  6. Feu clic a la icona de baixada Imatge de la icona de baixada de Google Ads i de Merchant Center.
  7. Seleccioneu el format de l'informe (per exemple, .csv o .pdf).

També podeu consultar els informes de recursos individuals i la combinació de recursos.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now