Om budstrategin Maximera konverteringsvärde

Med vårt felsökningsverktyg kan du identifiera, se beskrivningar av och åtgärda potentiella orsaker till oväntade variationer i utgifterna för din Performance Max-kampanj.

Obs! Från och med juli ser du valfria fält för målbelopp i sökkampanjer för nya budstrategier av typen Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Tänk på att för videoåtgärdskampanjer är detta två olika budstrategier. När du anger ett valfritt mål optimerar Smart Bidding för dessa mål på samma sätt som med Mål-CPA (kostnad per åtgärd) och Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift). Maximera konverteringar med en angiven mål-CPA fungerar som budstrategin Mål-CPA gör i dag. Maximera konverteringsvärde med en angiven mål-ROAS fungerar som budstrategin Mål-ROAS gör i dag. Tänk på att hotellkampanjer endast har stöd för Maximera konverteringsvärde tillsammans med en obligatorisk mål-ROAS.

Läs mer om budgivning med Mål-ROAS.

Läs mer om hur ändringar av hur Smart Bidding-strategierna är strukturerade.

Med budstrategin Maximera konverteringsvärde maximerar du det totala konverteringsvärdet för din kampanj inom din angivna budget.

Obs!
  • När du använder Maximera konverteringsvärde utan att ange ett mål-ROAS strävar vi efter att spendera din budget för att maximera konverteringsvärdet för dina kampanjer. Om detta inte överensstämmer med dina mål rekommenderar vi att du anger en mål-ROAS som du vill att kampanjen ska uppnå.
  • När du använder Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS hjälper vi dig att få ett så högt konverteringsvärde som möjligt till den mål-ROAS (målavkastning på annonsutgift) som du anger.

Den här budstrategin använder avancerad AI för att optimera och ställa in bud. Dessutom ingår funktioner för budgivning vid auktion som anpassar buden för varje auktion. Du väljer vilket värde du vill maximera, till exempel försäljningsintäkt eller vinstmarginal, när du ställer in konverteringsspårning för ditt konto.

Budjusteringar och Maximera konverteringsvärde

Med budjusteringar kan du visa dina annonser oftare eller mer sällan baserat på var, när och hur människor söker. Eftersom Maximera konverteringsvärde bidrar till att optimera dina bud baserat på realtidsdata används inte dina befintliga budjusteringar. Det finns ett undantag: Du kan fortfarande ställa in budjusteringar för enhet på -100 %.

Obs! Om du byter till budstrategin Maximera konverteringsvärde behöver du inte ta bort befintliga budjusteringar. De kommer ändå inte att användas.

Innan du börjar

Obs! Denna budstrategi är endast tillgänglig för sökkampanjer och Smart Shopping-kampanjer.

Så fungerar det

Budstrategin Maximera konverteringsvärde baseras på ditt historiska resultat och utvärderar de kontextsignaler som finns vid auktionstillfället. Denna budstrategi beräknar ett optimalt bud för din annons varje gång den kan visas. Google anger dessa bud så att du får konverteringar med största möjliga värde för din kampanj och med din budget.

Innan du byter till budstrategin Maximera konverteringsvärde:

• Kontrollera din genomsnittliga dagliga budget. Om du inte anger ett mål-ROAS (målavkastning på annonsutgift) används Maximera konverteringsvärde för att spendera hela din genomsnittliga dagliga budget. Om du för närvarande bara spenderar en del av budgeten kan maximera konverteringsvärdet öka utgifterna avsevärt.
  • Kontrollera dina avkastningsmål. Om du har ett avkastningsmål för din kampanj, till exempel en mål-ROAS, kan det vara en bra idé att lägga till en mål-ROAS i budstrategin.

Budstrategin Maximera konverteringar jämfört med budstrategin Maximera konverteringsvärde

• Budstrategin Maximera konverteringar försöker generera så många konverteringar som möjligt för en viss budget, oavsett värdet på konverteringarna.
  • Budstrategin Maximera konverteringsvärde försöker generera det högsta konverteringsvärdet för en viss budget. Den kan lägga högre bud i auktioner som resulterar i högre konverteringsvärde än auktioner med lägre konverteringsvärde.

Skapa budstrategin Maximera konverteringsvärde

Du kan skapa budstrategin Maximera konverteringsvärde för en enskild kampanj (standardbudstrategi) eller flera kampanjer (portföljbudstrategi) på följande sätt:

• Skapa budstrategin med en ny kampanj.
  • Skapa eller ändra budstrategin i dina kampanjinställningar.
  • Skapa den på sidan Budstrategier.

Läs om hur du skapar en budstrategi i Ställa in Smart Bidding.