Inrikta dig på webbplatser om relevanta ämnen

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

Du kan inrikta dig på ämnen som du själv väljer för att nå personer som är intresserade av innehåll med anknytning till dina produkter och tjänster. I den här artikeln får du detaljerade anvisningar om hur du ställer in ämnesinriktning.

En allmän översikt över funktionen finns i Om ämnesinriktning. Du kan använda ämnesinriktning i kampanjer i Display-nätverket och videokampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här lägger du till ämnesinriktning i en befintlig annonsgrupp:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Välj Innehåll.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn vid Visa tabell och välj kampanjen du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera innehåll.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn i redigeraren för Ämnen.
  7. Välj de ämnen och underämnen som du vill inrikta dig på.
  8. Klicka på Spara.

Tips

• När du inriktar dina annonser på ett överordnat ämne inriktas de också automatiskt på underämnena. Vi rekommenderar ändå att du lägger till underämnena på listan så att du får större kontroll över budgivning och rapporter.
  • När du lägger till alla underämnen innebär det inte att du automatiskt lägger till det överordnade ämnet. Om du bara lägger till underämnena i din annonsgrupp kommer vissa sidor inte med i inriktningen. Du kan undvika detta genom att lägga till det överordnade ämnet.
  • Du kan kombinera flera metoder för innehållsinriktning. Dina annonser inriktas på det valda innehållet i annonsgruppen så att du kan nå en bredare målgrupp.