Ändringar av musikartistkanaler på YouTube

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Över tid kommer de flesta musikartistkanaler på YouTube att bli ”officiella artistkanaler”, så att videor som tillhör en viss artist samlas på en enda kanal.

Om du annonserar på officiella artistkanaler på YouTube kan du behöva kontrollera vilka videor du kan inrikta dig på och se till att dina datasegment är kopplade till rätt kanal.

I denna artikel beskriver vi hur inriktning på officiella artistkanaler på YouTube fungerar och hur du verifierar annonsplacering.

Så fungerar officiella artistkanaler

Officiella artistkanaler är YouTube-kanaler som ägs och hanteras av en musikartist. En musikartist kan ladda upp många av sina videor på sin officiella kanal, men det finns också en mängd andra kanaler som kan lägga upp artistens musikvideor.

För att artistens samlade verk ska presenteras på ett bättre sätt kommer alla musikartistvideor nu att visas på den officiella artistkanalen, inklusive vissa videor som ägs av andra kanaler. Ägarskapet till videorna ändras inte, bara hur de presenteras.

Anvisningar

Inriktning och uteslutningar

Om du inriktar dig på eller utesluter en officiell artistkanal inriktas annonserna bara på videor som ursprungligen laddades upp på artistens officiella kanal.

Det betyder att du kanske ser fler videor på artistens YouTube-kanal än vad du kan inrikta dig på i Google Ads. Videor som visas på den officiella artistkanalen men som inte har laddats upp på kanalen tillhör andra kanaler. För sådana videor måste du inrikta dig på eller utesluta de andra kanalerna separat.

Om du vill inrikta dig på eller utesluta alla videor du ser på den officiella artistkanalen måste du specifikt inrikta dig på eller utesluta de andra kanalerna.

Se om en kanal är en officiell artistkanal

Vid officiella artistkanaler visas en notikon bredvid kanalnamnet.

Så här ser du om en annan kanal påverkas av en officiell artistkanal:

1. Besök den aktuella artistkanalen.
  2. Välj en video.
  3. Påverkas: Videon visar att den är kopplad till profilen för en officiell artistkanal.
  4. Påverkas inte: Videon är kopplad till en annan kanal.

Inriktning på eller uteslutning av den officiella artistkanalen gäller bara videor som har laddats upp direkt till den officiella artistkanalen.

Så här ser du vilka videor som har laddats upp av artisten:

1. Besök artistens officiella kanal.
  2. Klicka på fliken Videor.
  3. Klicka på Uppladdningar för att se vilka videor som har lagts upp av artisten.

Hantera dina datasegment

Det läggs inte till nya medlemmar i datasegment som baseras på kanalprenumerationer eller besök på en kanal som inte är en artistkanal och som påverkas av den här ändringen. För att segmentet ska fortsätta växa måste du börja använda målgruppssegmenten från den officiella artistkanalen.

För segmentet med kanalprenumerationer läggs medlemmar i den andra kanalen automatiskt till i prenumerationshändelserna på den officiella artistkanalen.

För segment med kanalbesök kan du behöva använda både listan för den andra kanalen och listan för den officiella artistkanalen för att nå så många besökare som möjligt.

Länka ditt konto till den officiella artistkanalen

Följ de här stegen om du har länkat ditt konto till en kanal som inte är en artistkanal och har videor på en officiell artistkanal.

1. Besök den andra kanalen. Du kan behöva klistra in webbadressen till kanalen direkt i webbläsaren.
  2. Välj en video.
  3. Om kanalinformationen för videon visar den officiella artistkanalen:
    1. Klicka dig fram till den officiella artistkanalen.
    2. Länka till den officiella artistkanalen till ditt konto och använd datasegmenten för kanalen för att visa annonser för dina kanalbesökare och videotittare.
  4. Om kanalinformationen för videon visar den andra kanalen bör dina datasegment fungera precis som tidigare.