Wijzigingen aan artiestenkanalen op YouTube

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Na verloop van tijd krijgen de meeste artiestenkanalen op YouTube de status 'Officieel artiestenkanaal'. De video's van een bepaalde artiest kunnen dan makkelijker worden samengebracht op 1 kanaal.

Als u adverteert op artiestenkanalen op YouTube die zijn omgezet in officiële artiestenkanalen, moet u mogelijk controleren welke video's u kunt targeten en nagaan of uw gegevenssegmenten aan het juiste kanaal zijn gekoppeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe targeting op officiële artiestenkanalen op YouTube werkt en hoe u de advertentieplaatsing kunt controleren.

Hoe officiële artiestenkanalen werken

Officiële artiestenkanalen zijn YouTube-kanalen die eigendom zijn van en beheerd worden door een muziekartiest. Hoewel muziekartiesten veel van hun video's naar hun eigen officiële kanaal kunnen uploaden, zijn er een aantal andere kanalen waarop hun videoclips ook kunnen worden gehost.

Voor een beter beeld van het volledige oeuvre van de artiest worden alle video's van de muziekartiest nu weergegeven in het officiële artiestenkanaal, ook bepaalde video's die eigendom zijn van deze andere kanalen. Dit heeft geen gevolgen voor wie de eigenaar is van de video's, alleen voor de manier waarop ze worden gepresenteerd.

Instructies

Targeting en uitsluitingen

Als u een officieel artiestenkanaal (OAK) target of uitsluit, heeft dit alleen betrekking op video's die oorspronkelijk naar het officiële kanaal van de artiest zijn geüpload.

Dit betekent dat u op het YouTube-kanaal van de artiest mogelijk meer video's ziet dan waarop u met Google Ads advertenties kunt targeten. Video's die worden weergegeven op het officiële artiestenkanaal maar niet naar het kanaal zijn geüpload, zijn eigendom van niet-artiestenkanalen. Voor deze video's moet u de niet-artiestenkanalen afzonderlijk targeten of uitsluiten.

U moet de niet-artiestenkanalen specifiek targeten of uitsluiten om alle video's die u op het officiële artiestenkanaal ziet volledig te targeten of uit te sluiten.

Controleren of een kanaal een officieel artiestenkanaal is:

Een officieel artiestenkanaal is herkenbaar aan het muzieknooticoon naast de naam van het kanaal.

Controleren of een officieel artiestenkanaal gevolgen heeft voor een niet-artiestenkanaal:

1. Ga naar het betreffende niet-artiestenkanaal.
  2. Selecteer een video.
  3. Gevolgen: video is gekoppeld aan het profiel van een officieel artiestenkanaal.
  4. Geen gevolgen: video is gekoppeld aan het niet-artiestenkanaal.

Targeting of uitsluiting van het officiële artiestenkanaal is alleen van toepassing op video's die rechtstreeks naar het officiële artiestenkanaal zijn geüpload.

Controleren welke video's door de artiest zijn geüpload:

1. Ga naar het officiële kanaal van de artiest.
  2. Klik op het tabblad Video's.
  3. Klik op Uploads om na te gaan welke video's door de artiest zijn gepost.

Uw gegevenssegmenten beheren

Als u gegevenssegmenten heeft op basis van abonnementen op of bezoeken aan een niet-artiestenkanaal waarvoor deze wijziging gevolgen heeft, worden deze segmenten niet groter. U moet de doelgroepsegmenten van het officiële artiestenkanaal gebruiken om uw segmenten weer te laten groeien.

Voor het segment met abonnees van het kanaal worden de leden van de niet-artiestenkanaallijst automatisch toegevoegd aan de evenementen voor abonnees op het officiële artiestenkanaal.

Voor het segment met bezoeken aan het kanaal kan het nodig zijn om zowel de niet-artiestenlijst als de lijst van het officiële artiestenkanaal te gebruiken om een zo groot mogelijk aantal bezoekers te bereiken.

Uw account koppelen aan een officieel artiestenkanaal

Volg deze stappen als uw account gekoppeld is aan een niet-artiestenkanaal waarvan de video's op een officieel artiestenkanaal worden weergegeven.

1. Ga naar het niet-artiestenkanaal. Mogelijk moet u de kanaal-URL rechtstreeks in uw browser plakken.
  2. Selecteer een video.
  3. Als het officiële artiestenkanaal vermeld staat bij de kanaalinformatie van de video:
    1. Klik door naar het officiële artiestenkanaal.
    2. Koppel uw account aan het officiële artiestenkanaal en gebruik de gegevenssegmenten van dat kanaal om advertenties weer te geven aan de bezoekers en videokijkers van uw eigen kanaal.
  4. Als het niet-artiestenkanaal bij de kanaalinformatie van de video vermeld staat, werken uw gegevenssegmenten als voorheen.