Muutoksia musiikkiartistien YouTube-kanaviin

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Useimpien musiikkiartistien YouTube-kanavat muuttuvat ajan myötä virallisiksi artistikanaviksi, jotta yksittäisen artistin videot voidaan yhdistää entistä paremmin samalle kanavalle.

Jos mainostat sellaisilla musiikkiartistien YouTube-kanavilla, joista on tullut virallisia artistikanavia, sinun kannattaa tarkistaa, mihin videoihin voit kohdistaa mainontaa, sekä varmistaa, että datasegmenttisi on linkitetty oikeaan kanavaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kohdistaminen toimii YouTuben virallisilla artistikanavilla ja miten voit tarkistaa mainosten sijoittelun.

Näin viralliset artistikanavat toimivat

Artistin viralliset kanavat ovat YouTube-kanavia, joiden omistaja ja hallinnoija on tietty musiikkiartisti. Vaikka tämä artisti saattaa ladata valtaosan videoistaan viralliselle kanavalleen, hänen musiikkivideoitaan voidaan esittää myös useilla muilla kanavilla.

Jotta musiikkiartistin koko tuotanto olisi entistä paremmin edustettuna samassa paikassa, artistin kaikki videot, myös osa muiden kanavien omistamista videoista, näytetään nyt artistin virallisella kanavalla. Tämä ei vaikuta videoiden omistussuhteeseen vaan ainoastaan siihen, missä ne näkyvät.

Ohjeet

Kohdistaminen ja poissulkeminen

Jos kohdistat mainokset viralliseen artistikanavaan, kohdistus kattaa vain ne videot, jotka on ladattu alun perin viralliselle kanavalle (sama koskee mainosten poissulkemista viralliselta artistikanavalta).

Tämä tarkoittaa, että artistin YouTube-kanavalla näkyvien videoiden määrä on suurempi kuin niiden videoiden määrä, joihin voit kohdistaa mainoksia Google Adsissa. Virallisella artistikanavalla näkyvät videot, joita ei ole ladattu tälle kanavalle, ovat artistista riippumattomien kanavien omistuksessa. Mainosten näyttäminen tällaisten videoiden yhteydessä edellyttää, että kohdistus tai poissulkeminen määritetään erikseen artistista riippumattomille kanaville.

Jos haluat kohdistaa mainonnan kaikkiin artistin virallisella kanavalla näkyviin videoihin, mainonta on kohdistettava erikseen artistista riippumattomille kanaville. Sama koskee myös poissulkemista.

Selvitä, onko kanava artistin virallinen kanava

Artistin virallisen kanavan erottaa kanavan nimen vieressä näkyvästä nuottikuvakkeesta.

Selvitä, onko artistin virallisella kanavalla vaikutusta artistista riippumattomaan kanavaan

1. Siirry artistista riippumattomalle kanavalle.
  2. Valitse video.
  3. Muutos vaikuttaa kanavaan: Video liittyy videon tietojen mukaan artistin virallisen kanavan profiiliin.
  4. Muutos ei vaikuta kanavaan: Video liittyy artistista riippumattomaan kanavaan.

Artistin virallisen kanavan lisääminen kohdistukseen tai poissulkeminen koskee vain videoita, jotka on ladattu suoraan artistin viralliselle kanavalle.

Selvitä, mitkä videot ovat artistin lataamia

1. Siirry artistin viralliselle kanavalle.
  2. Klikkaa Videot-välilehteä.
  3. Klikkaa Lataukset, niin näet, mitkä videot ovat artistin julkaisemia.

Datasegmenttien hallinnointi

Jos datasegmenttisi perustuvat sellaisen artistista riippumattoman kanavan tilauksiin tai käynteihin, johon tämä muutos vaikuttaa, segmenttien kasvu pysähtyy. Jos haluat kasvattaa näitä segmenttejä myös jatkossa, sinun on alettava käyttää virallisen artistikanavan yleisösegmenttejä.

Kanavan tilaajasegmentin osalta artistista riippumattoman kanavan tilaajaluetteloiden jäsenet lisätään automaattisesti virallisen artistikanavan tilaajatapahtumiin.

Kanavan kävijäsegmenttiä varten sinun on ehkä käytettävä sekä artistista riippumattoman kanavan luetteloa että virallisen artistikanavan luetteloa, jotta voit tavoittaa mahdollisimman monta kävijää.

Tilin linkittäminen viralliseen artistikanavaan

Seuraa näitä ohjeita, jos olet linkittänyt tilisi artistista riippumattomaan kanavaan, jonka videot näkyvät virallisella artistikanavalla:

1. Siirry artistista riippumattomalle kanavalle. Liitä kanavan URL-osoite tarvittaessa suoraan selaimeen.
  2. Valitse video.
  3. Jos videon kanavatiedoissa lukee, että video on peräisin viralliselta artistikanavalta, tee näin:
    1. Siirry viralliselle artistikanavalle.
    2. Linkitä virallinen artistikanava tiliisi ja käytä kanavan datasegmenttejä, jotta voit kohdistaa mainokset kanavan kävijöihin ja videoiden katsojiin.
  4. Jos videon kanavatiedoissa lukee, että video on peräisin artistista riippumattomalta kanavalta, datasegmenttisi toimivat entiseen tapaan.