Felsöka rapporterade samtal

Har du frågor om rapporterade samtal i smarta kampanjer som inte besvaras någon annanstans? Här följer vanliga frågor om rapporterade samtal. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer.

Jag får samtal när företaget har stängt

Många företag använder röstbrevlåda, telefonsvarare eller telefonjour för att ta emot de potentiellt värdefulla samtal som sker när företaget har stängt.

Om du inte använder en röstbrevlåda eller telefonjour och samtal till företaget inte besvaras utanför era normala öppettider räknas dessa samtal inte in i de rapporterade samtalen och du debiteras inte för dem.

Du kan förhindra att dina annonser visas när företaget har stängt genom att schemalägga dem så att de bara visas under dina öppettider. Läs mer om schemaläggning av annonser

I min annons visas ett annat/felaktigt telefonnummer

När du aktiverar rapporterade samtal tilldelas din annons ett vidarekopplingsnummer från Google. Vidarekopplingsnumret visas i din smarta kampanj i dator- och mobilversionen av Google Sök. Samtal till det numret kopplas vidare till ditt företagsnummer och gör det möjligt för oss att mäta hur många samtal du får.

Jag ser inte Googles vidarekopplingsnummer i min annons

Rapporterade samtal aktiveras när din annons har fått ett visst antal klick. När rapporterade samtal har aktiverats får annonsen ett vidarekopplingsnummer från Google, och du ser information om samtalen till ditt nummer i översikten för din smarta kampanj.

Om du redan har aktiverat rapporterade samtal för annonsen finns det ett antal vanliga orsaker till att du inte ser Googles vidarekopplingsnummer:

• Google Sök respektive Google Maps: Googles vidarekopplingsnummer kan bara visas i annonser på Google Sök på datorer och mobila enheter. Samtal från Google Maps mäts inte för närvarande.
  • Låg sökvolym: Söktermer med mycket låg sökvolym kanske inte tilldelas ett vidarekopplingsnummer.
  • Annonser utan rapporterade samtal: Rapporterade samtal aktiveras på annonsnivå, inte på företagsnivå. Det innebär att om du har flera annonser men inte har aktiverat rapporterade samtal för dem alla visas vidarekopplingsnumret bara i de annonser där du har aktiverat rapporterade samtal.

Jag ser färre samtal än förväntat

Exempel på faktorer som kan påverka den rapporterade samtalsvolymen:

• Google Sök respektive Google Maps: Samtalsrapporteringen registrerar bara samtal som sker via smarta kampanjer på Google Sök. Samtal från Google Maps mäts inte för närvarande.
  • Låg sökvolym: Söktermer med mycket låg sökvolym kanske inte tilldelas ett vidarekopplingsnummer.
  • Annonser utan rapporterade samtal: Om du har flera annonser för ditt företag men inte har aktiverat rapporterade samtal för dem alla ser du bara samtalsinformation för de annonser där du har aktiverat rapporterade samtal.
Obs! I alla länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga är dessa nummer obligatoriska för nya smarta kampanjer som länkar till ett telefonnummer. Se listan över länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga.