Problemen met gerapporteerde gesprekken oplossen

Heeft u een vraag over gerapporteerde gesprekken in slimme campagnes die nergens anders wordt behandeld? Hier zijn een paar veelgestelde vragen over gerapporteerde gesprekken. Klik op een van de koppen hieronder voor meer informatie.

Ik word gebeld wanneer mijn bedrijf gesloten is

Veel bedrijven gebruiken een voicemailsysteem, antwoordapparaat of antwoordservice om potentieel waardevolle gesprekken op te vangen die buiten de gewone openingstijden binnenkomen.

Als u geen voicemail- of antwoordservice gebruikt en gesprekken buiten uw openingstijden niet worden beantwoord, worden deze gesprekken niet opgenomen in de gerapporteerde gesprekken en worden er geen kosten in rekening gebracht.

U voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven wanneer uw bedrijf gesloten is door advertentieplanning in te stellen. Meer informatie over advertentieplanning

In mijn advertentie wordt een ander of onjuist telefoonnummer weergegeven

Als u gerapporteerde gesprekken aanzet, wordt er een Google-doorschakelnummer aan uw advertentie toegewezen. Het Google-doorschakelnummer wordt in uw slimme campagne weergegeven in de desktopversie of mobiele versie van Google Zoeken. Gesprekken naar dit nummer worden doorgeschakeld naar uw daadwerkelijke zakelijke telefoonnummer. Zo kunnen we het aantal gesprekken tellen.

Ik kan het Google-doorschakelnummer niet vinden in mijn advertentie

Gerapporteerde gesprekken worden geactiveerd nadat uw advertentie een bepaald aantal klikken heeft gekregen. Zodra gerapporteerde gesprekken zijn geactiveerd, wordt er een Google-doorschakelnummer aan uw advertentie toegewezen. U vindt de gegevens voor 'Gesprekken naar uw nummer' in het dashboard voor slimme campagnes.

Als gerapporteerde gesprekken al zijn geactiveerd voor uw advertenties, ziet u om een van de volgende redenen mogelijk geen Google-doorschakelnummer in uw advertentie:

• Google Zoeken versus Google Maps: Google-doorschakelnummers worden alleen getoond in advertenties op de mobiele versie en de desktopversie van Google Zoeken. Gesprekken via Google Maps worden nog niet ondersteund.
  • Laag zoekvolume: Er kan misschien geen Google-doorschakelnummer worden toegewezen aan zoektermen met een zeer laag zoekvolume.
  • Advertenties zonder gerapporteerde gesprekken: De functie voor gerapporteerde gesprekken wordt aangezet op advertentieniveau en niet op bedrijfsniveau. Als u meerdere advertenties heeft, maar u niet voor alle advertenties gerapporteerde gesprekken heeft aangezet, wordt het doorschakelnummer alleen weergegeven in advertenties waarvoor u dat wel heeft gedaan.

Ik heb niet zoveel gesprekken gekregen als ik had verwacht

Hieronder vindt u enkele redenen die van invloed kunnen zijn op het aantal gerapporteerde gesprekken:

• Google Zoeken versus Google Maps: De functie voor gerapporteerde gesprekken volgt alleen gesprekken die afkomstig zijn van slimme campagnes die zijn uitgevoerd op Google Zoeken. Gesprekken via Google Maps worden nog niet ondersteund.
  • Laag zoekvolume: Er kan misschien geen Google-doorschakelnummer worden toegewezen aan zoektermen met een zeer laag zoekvolume.
  • Advertenties zonder gerapporteerde gesprekken: Als u meerdere advertenties heeft voor uw bedrijf, maar u niet voor alle advertenties gerapporteerde gesprekken heeft aangezet, ziet u alleen gesprekken voor de advertenties waarvoor u dat wel heeft gedaan.
Opmerking: Google-doorschakelnummers zijn voor nieuwe slimme campagnes met een gekoppeld telefoonnummer verplicht in alle landen waar Google-doorschakelnummers beschikbaar zijn. Bekijk de lijst met landen waar Google-doorschakelnummers beschikbaar zijn.