De prestaties van uw slimme campagne verbeteren

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als uw slimme campagne al een tijdje loopt en u manieren zoekt om de prestaties te verbeteren, kunt u er aan de hand van deze tips voor zorgen dat u met uw advertentie de juiste klanten bereikt.

De juiste zoekwoordthema's kiezen voor uw slimme campagnes

De zoekwoordthema's die u kiest, bepalen wanneer uw advertenties worden getoond, dus zorg ervoor dat uw zoekwoordthema's nauwkeurig en relevant zijn voor uw bedrijf.

Meer informatie over zoekwoordthema's in slimme campagnes

Check uw locatie-instellingen

U wilt dat uw advertenties te zien zijn op de plaatsen waar uw bedrijf actief is. Als u bijvoorbeeld klanten wilt bereiken die zich op 50 kilometer van uw bedrijf bevinden, moet u uw advertenties daarvoor instellen. Zo voorkomt u ook dat uw advertenties worden getoond in regio's waar uw bedrijf niet werkzaam is.

Meer informatie over locatie-instellingen in slimme campagnes

Check uw budget

Met een concurrerend budget zorgt u ervoor dat uw advertenties voldoende klanten bereiken. Wanneer u uw slimme campagne maakt, raden we u een budget aan op basis van het gemiddelde klikvolume voor uw bedrijfstype en uw locatie. Kies een budget dat u bereid bent te betalen en waarmee uw advertenties zo vaak als u wilt kunnen worden weergegeven.

Meer informatie over hoe u het budget voor slimme campagnes kunt bewerken

Schrijf effectieve advertenties

In uw advertentie kunt u uw bedrijf presenteren en zo potentiële klanten aantrekken. Een effectieve advertentie bevat een duidelijke en nauwkeurige beschrijving van uw bedrijf en onderscheidt u van uw concurrenten. Loop uw advertenties regelmatig na om er zeker van te zijn dat ze de juiste boodschap uitdragen. U kunt uw advertentietekst ook verbeteren met onze advertentiesuggesties.

Houd u aan deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw advertenties voldoen aan de door u gekozen doelen:

• Schrijf 3 tot 15 koppen van elk maximaal 30 tekens
  • Schrijf 2 tot 4 beschrijvingen van elk maximaal 90 tekens
Tip: Koppen en beschrijvingen kunnen in willekeurige volgorde worden getoond. Zorg er daarom voor dat ze afzonderlijk (of in elke combinatie) zinvol zijn en dat ze ons beleid of de lokale wetgeving niet schenden.

Meer informatie over hoe u een effectieve advertentie voor slimme campagnes schrijft

6 tips voor succesvolle slimme campagnes

Verschillende versies van uw advertentie opstellen

Voor de beste resultaten raden we u het maximum van 3 advertenties te gebruiken door voor elke slimme campagne 3 verschillende versies van uw advertentie toe te voegen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van meer dan 1 advertentie. Google kan er bovendien de prestaties van uw campagne mee optimaliseren op basis van de best presterende advertentie.

Als u meer dan 3 advertenties wilt toevoegen, maakt u een nieuwe slimme campagne.

Als u snel meer advertentieversies wilt maken, klikt u op Nieuwe advertentie maken nadat u uw advertentie heeft geschreven.

Zorg voor een goede websitebeleving

Een klant heeft op uw advertentie geklikt. En dan? Zorg ervoor dat wanneer een klant op uw website terechtkomt, hij makkelijk kan vinden waarvoor hij is gekomen. Denk als een klant: kies een landingspagina met alle informatie die in de advertentie is beloofd. Als klanten niet vinden wat ze zoeken, is de kans groter dat ze vertrekken.

Tips om uw website te verbeteren

De snelheid van uw mobiele site testen

Meld u aan voor gepersonaliseerde tips en prestatiesuggesties

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als we na verloop van tijd merken dat uw slimme campagnes beter kunnen presteren, sturen we u e-mails met gepersonaliseerde tips en suggesties. Zo kunt u dat aanzetten:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Klik bovenaan op Meldingen om naar de pagina Meldingen te gaan.
  4. Check of u zich heeft aangemeld voor gepersonaliseerde tips en prestatiesuggesties voor uw account.