Kundexponeringar, klick och samtal i smarta kampanjer

• Smarta kampanjer hjälper dig att spåra kundexponeringar, klick och samtal till din annons.
  • Genom att spåra dessa interaktioner kan du fastställa hur tilltalande annonserna är för potentiella kunder.

Du har lagt till ditt företag och skapat annonserna till din smarta kampanj. Nu kan du börja fundera på interaktioner med din annons, det vill säga kundexponeringar och åtgärder.

Så fungerar exponeringar

Varje gång din annons visas för en person som besöker en sökresultatsida eller webbplats på Google eller Google Maps räknas det som en exponering.

Exponeringarna anger hur ofta din annons visas för potentiella kunder.

Webbplatser med anknytning till ditt företag

Om du annonserar i USA eller Storbritannien kan din annons även visas på partnerwebbplatser med innehåll som har anknytning till ditt företag. Exponeringar som du får från dessa webbplatser visas i översikten för din smarta kampanj.

Så fungerar åtgärder

En kund kan interagera med din annons genom att klicka på den eller ringa upp telefonnumret som anges i annonsen. När kunden har klickat på annonsen kommer han eller hon till annonsens målsida – vanligen din webbplats eller sida på Google+. Man kan även klicka på telefonnumret i annonsen och ringa upp ditt företag med en mobil enhet.

När någon interagerar med din annons kan det tyda på att han eller hon är intresserad av att ta reda på mer om ditt företag. Genom att se efter hur många åtgärder din annons fått kan du få en bättre uppfattning om i vilken mån annonsen tilltalar potentiella kunder. Det är troligare att relevanta annonser får klick och samtal från användare som är intresserade av det du erbjuder.

Granska kundexponeringar och åtgärder

I översikten för din smarta kampanj hittar du antalet kundexponeringar och åtgärder som din annons har fått på kortet med annonsöversikten. Översiktskortet innehåller följande information:

• Exponeringar av din annons: hur ofta någon version av din annons har visats.
  • Antal klick på annonsen: hur många gånger någon har klickat på en version av annonsen.
  • Samtal till ditt nummer (om du har aktiverat samtalsrapportering): hur ofta du har fått samtal till Googles vidarekopplingsnummer i någon version av annonsen. Denna information visas bara om du har aktiverat samtalsrapportering i annonsen.
  • Spenderat belopp: hur mycket annonsen har kostat under den aktuella månaden.
  • Sökfraser: om någon söker efter en av dessa fraser kan din annons visas bredvid sökningen. Du kan klicka på Redigera för att inaktivera fraser som inte passar ditt företag.
  • Kartåtgärder (om aktiverat)
  • Google Analytics (om aktiverat)

Se kundexponeringar, klick och samtal

1. Klicka på Alla kampanjer och sedan på kampanjen vars data du vill se.
  2. Rulla ned så att du ser korten med information om exponeringar, klick, samtal och annat.