Asiakkaiden impressiot, klikkaukset ja soitot älykkäissä kampanjoissa

• Älykkäiden kampanjoiden avulla voit seurata mainokseesi liittyviä asiakkaiden impressioita, klikkauksia ja puheluita.
  • Seuraamalla näitä tapahtumia voit selvittää, miten hyvin mainoksesi houkuttelevat potentiaalisia asiakkaita.

Olet lisännyt yrityksesi ja luonut mainokset älykästä kampanjaa varten. Nyt on aika miettiä mainokseesi liittyviä tapahtumia eli asiakkaiden impressioita ja toimintaa.

Miten impressiot toimivat?

Impressioksi lasketaan jokainen kerta, kun mainoksesi näkyy Googlen hakutulossivulla, verkkosivustolla tai Google Mapsissa.

Impressiot kertovat, kuinka usein mainoksesi viesti jaetaan potentiaalisille asiakkaille.

Yritykseesi liittyvät sivustot

Jos mainostat Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa, mainoksesi saattaa näkyä myös muiden yhteistyökumppaneiden verkkosivustoilla, joiden sisältö liittyy yritykseesi. Sisällytämme älykkäiden kampanjoiden hallintapaneeliin myös kaikki impressiot, jotka saat näiltä sivustoilta.

Mikä lasketaan toiminnaksi?

Asiakas voi reagoida mainokseesi klikkaamalla sitä tai soittamalla mainoksessa näkyvään puhelinnumeroon. Mainosta klikattuaan asiakas ohjataan mainoksen määrittämälle laskeutumissivulle – yleensä verkkosivustollesi tai Google+ ‑sivullesi. Ihmiset voivat myös klikata mainoksessa olevaa puhelinnumeroa ja soittaa yritykseesi mobiililaitteellaan.

Kun mainos saa aikaan toimintaa, se voi tarkoittaa, että joku on kiinnostunut saamaan lisätietoja yrityksestäsi. Tarkastelemalla, kuinka monta kertaa mainoksesi on saanut ihmiset reagoimaan siihen, voit selvittää, miten hyvin mainoksesi vetoaa potentiaalisiin asiakkaisiin. Osuvien mainosten avulla saat todennäköisemmin klikkauksia ja puheluita henkilöiltä, jotka ovat kiinnostuneita tarjonnastasi.

Asiakkaiden impressioiden ja toiminnan tutkiminen

Näet mainoksen saamien impressioiden ja asiakkaiden tekemien valintojen määrän älykkäiden kampanjoiden hallintapaneelissa olevasta mainoksen yhteenvetokortista. Yhteenvetokortissa on seuraavat tiedot:

• Mainoksen impressiot: Tämä arvo kertoo, kuinka usein mainoksesi mikä tahansa versio on näytetty.
  • Mainoksen klikkaukset: Tämä on mainoksesi minkä tahansa version klikkausten lukumäärä.
  • Puhelut numeroosi (jos soittoraportointi on käytössä): Tämä arvo ilmaisee mainoksen mistä tahansa versiosta Google‑soitonsiirtonumeroon saamiesi puheluiden määrän. Se näkyy vain, jos olet ottanut mainoksen soittoraportoinnin käyttöön.
  • Kulutettu summa: Tämä on mainoksen kulutus kuluvan kuukauden aikana.
  • Hakulausekkeet: Jos joku tekee haun jollakin näistä lausekkeista, mainoksesi voi näkyä haun yhteydessä. Voit poistaa huonosti yritykseesi sopivat lausekkeet käytöstä Muokkaa-painikkeen avulla.
  • Toiminta Mapsissa (jos käytössä)
  • Google Analytics (jos käytössä)

Näin näet asiakkaiden impressiot, klikkaukset ja puhelut

1. Valitse Kaikki kampanjat ja klikkaa sen kampanjan nimeä, jonka datan haluat nähdä.
  2. Vieritä sivua alaspäin nähdäksesi kortit ja datan (kuten impressiot, klikkaukset ja puhelut).