Vinkkejä verkkosivuston parantamiseen

• Kun suunnittelet ja kehität verkkosivustoasi, ajattele asiakkaan tavoin, niin pystyt todennäköisesti keksimään ja toteuttamaan hyödyllisiä muutoksia.
  • Seuraamalla ohjeitamme voit suunnitella sivustoja, jotka indeksoidaan tehokkaasti Google Haulle. Kokeile myös Google-työkaluja (kuten Analyticsia), joilla voit seurata ja testata sivustoasi.

Hyvän verkkosivuston ominaisuudet

Hyvän verkkosivuston ominaisuudet riippuvat siitä, keitä yrität tavoittaa. Jos esimerkiksi toivot asunnonomistajien kutsuvan putkimiehen kotiinsa netin kautta, sinun on suunniteltava verkkosivustosi eri tavalla kuin silloin, jos yrität myydä croissanteja leipomossasi.

Varmista, että sivustosi sisältö ja asettelu on optimoitu niin, että ne tarjoavat hyvän asiakaskokemuksen. Houkuttelevat, helppokäyttöiset ja informatiiviset sivustot ovat yleensä tuottavimpia.

Hyödynnä seuraavia vinkkejä, kun mietit, miten sinun kannattaa rakentaa ja muokata verkkosivustoasi:

• Astu asiakkaan saappaisiin

Kun suunnittelet, luot tai arvioit sivustoasi, yritä ajatella kuin asiakas, joka tulee sivustollesi tekemään jotakin. Mikä toi asiakkaan sivustolle? Onko asiakkaalla kysyttävää tai tietty tavoite? Miten hyvin asiakas tuntee tuotteesi? Tämä voi olla vaikeaa, koska todennäköisesti tunnet tuotteesi ja sivustosi paljon paremmin kuin asiakkaasi. Pyydä työkaveria, ystävää tai perheenjäsentä, jolla on vähemmän kokemusta yrityksestäsi ja sivustostasi, selaamaan sivustoa puolestasi.

• Lisää sivustolle vain tarpeellisia tietoja

Tuntemattomat sivustot voivat olla hyvin hämmentäviä uudelle asiakkaalle. Jos linkkejä, kuvia tai tekstiä on liikaa, saatat hämmentää potentiaalista asiakasta. Järjestelmällinen ja selkeä sivusto voi tarjota asiakkaille paremman käyttökokemuksen ja helpottaa ostosten tekemistä tai yhteydenottoa.

• Varmista, että sivut latautuvat nopeasti

Varmista, että sivusi latautuvat nopeasti kaikille asiakkaille, varsinkin, jos osa asiakkaista käyttää hitaampia internetyhteyksiä (kuten puhelinverkkoyhteyttä). Yritä välttää suuria kuvamääriä, kookkaita kuvia ja monimutkaisia sivuston widgetejä.

• Pidä sisältö ajan tasalla

Varmista, ettei sivustollasi ole vanhentuneita tietoja, kuten ilmoituksia jo päättyneistä alennusmyynneistä tai virheellisiä hintoja. Tällaiset tiedot vähentävät asiakkaiden luottamusta sivustoosi ja yritykseesi.

• Varmista, että yhteystiedot löytyvät helposti

Monet asiakkaat (erityisesti kivijalkakaupoissa käyvät asiakkaat) hakevat verkkosivustoilta yhteystietoja, osoitetta ja aukioloaikoja. Nämä tiedot kannattaa lisätä jokaisen sivun alaosaan.

• Tee sivustosta mobiiliystävällinen

Monet asiakkaat käyvät sivustollasi matkapuhelimella. Useilla puhelimilla ei voi toistaa Flash-sisältöä tai käsitellä monimutkaisia, vuorovaikutteisia kuvia. Sen sijaan, että menettäisit nämä potentiaaliset asiakkaat, tarjoa heille keino saada ainakin tärkeät tiedot, jos he eivät voi selata koko sivustoasi.

Oikean laskeutumissivun valitseminen

Verkkosivuston arvioinnin jälkeen kannattaa miettiä, mille sivustosi sivulle haluat asiakkaidesi siirtyvän. Lähetä asiakkaat sivulle, jolla on mainoksessasi ilmoitetut tiedot, tarjous tai tuote. Jos asiakkaat eivät löydä helposti tietoja, jotka saivat heidät klikkaamaan mainostasi, he poistuvat sivustoltasi todennäköisemmin.

Hakusijoituksen parantaminen

Hakukoneoptimointi (SEO) eli verkkosivuston saaminen näkymään orgaanisissa maksuttomissa hakutuloksissa voi olla monimutkainen tehtävä. Kuitenkin monet niistä asioista, jotka tekevät sivustostasi houkuttelevan hakukoneille, kuten selkeä sivun otsikko ja kuvaileva linkkiteksti, ovat myös tekijöitä, joita asiakkaasi todennäköisesti arvostavat.

Jotta saat sivusi näkymään Googlen hakutuloksissa, katso lisätietoja web-kehittäjän ohjeista.

Sivuston seuranta ja testaaminen

Kun sivustosi on käytössä, voit seurata sen tuloksia ja etsiä osa-alueita, joilla on parantamisen varaa. Tällaisten kehityskohteiden tunnistamiseksi kannattaa harkita Google Analyticsin käyttämistä. Google Analytics seuraa sivustosi kävijöitä ja kertoo muun muassa, kuinka monta kertaa sivustosi sivuja katsottiin, kuinka pitkään ihmiset viipyivät sivuillasi ja minne kävijät siirtyivät tietyn sivun katsomisen jälkeen.