Tips til forbedring af dit website

• Når du designer og forbedrer dit website, skal du prøve at sætte dig i dine kunders sted, så du bedre kan få øje på, hvad der skal ændres, og få implementeret de relevante ændringer.
  • Følg vores retningslinjer for design af websites, der er indekseret effektivt til Google Søgning, og prøv at bruge Google-værktøjer såsom Analytics som en hjælp til overvågning og test af dit website.

Sådan får du et effektivt website

Hvad der skal til for at gøre et website effektivt, afhænger af, hvilken type kunder du prøver at tiltrække. Hvis du f.eks. gerne vil have, at boligejere skal booke en vvs-aftale hos dig online, skal du designe dit website på en anden måde, end hvis målet er at sælge croissanter i dit bageri.

Sørg for, at dit websites indhold og layout er optimeret til at skabe en god kundeoplevelse. Tiltrækkende og informative websites, som det er nemt at navigere rundt på, er typisk de mest rentable.

Brug disse tips som udgangspunkt, når du overvejer, hvordan du kan designe og revidere dit website:

• Tænk som dine kunder

Når du lægger en plan for, designer eller evaluerer dit website, skal du prøve at forestille dig, at du selv er kunde og gerne vil opnå noget bestemt. Hvad var det, der fik kunden til at vælge dit website? Har kunden spørgsmål eller et konkret mål? Hvor godt kender kunden dine produkter? Det kan være svært, fordi du sandsynligvis har langt større viden om dine produkter og dit website end dine kunder. Du kan derfor overveje at bede en kollega, en ven eller et familiemedlem, der ikke har så stor viden om din virksomhed og erfaring med dit website, om at navigere rundt på websitet og give dig en tilbagemelding.

• Medtag kun det nødvendige

Når en ny kunde besøger et website, som vedkommende ikke kender i forvejen, kan det være en meget forvirrende oplevelse. Hvis du indsætter alt for mange links, for mange billeder eller for meget tekst, risikerer du at forvirre en potentiel kunde. I sidste ende kan et klart og velorganiseret website give dine kunder en bedre oplevelse og gøre det lettere for at dem at foretage et køb eller kontakte dig.

• Sørg for, at dine sider indlæses hurtigt

Sørg for, at dine sider indlæses hurtigt for alle dine kunder. Det er især vigtigt, hvis nogle af kunderne har en langsom internetforbindelse. Generelt skal du undgå for mange billeder, store billeder og komplekse widgets på dit website.

• Hold dit indhold opdateret

Sørg for, at der ikke er forældede oplysninger, f.eks. oplysninger om et udsalg, der er overstået, eller forkerte priser. Den slags oplysninger undergraver dine kunders tillid til dit website og din virksomhed.

• Indsæt kontaktoplysninger

Mange kunder, især hos virksomheder med fysiske butikker, besøger virksomhedens website for at finde kontaktoplysninger, adresse og åbningstider. Du kan f.eks. indsætte disse oplysninger nederst på alle sider.

• Sørg for, at dit website er mobilvenligt

Mange potentielle kunder besøger dit website via deres mobiltelefon, og mange af disse telefoner er ikke i stand til at afspille Flash-indhold eller håndtere kompleks, interaktiv grafik. Du bør som minimum give de potentielle kunder, der ikke kan få fuldt udbytte af hele dit website, mulighed for at finde de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at gå glip af potentiel omsætning.

Vælg den rette landingsside

Når du har evalueret dit website, skal du også tænke over, hvor på dit website du gerne vil have dine kunder hen. Send dine kunder til en side, der indeholder de oplysninger, den promovering eller det produkt, der blev lovet i din annonce. Hvis kunderne ikke nemt finder det, der fik dem til at klikke på annoncen, er der større risiko for, at de forlader websitet igen.

Opnå en bedre søgerangering

Via søgemaskineoptimering (SEO, Search Engine Optimization) kan du give dit website en mere fremtrædende placering i organiske, ubetalte søgeresultater, men det kan være en ret kompliceret opgave. Mange af de tiltag, der kan gøre dit website attraktivt for søgemaskiner, f.eks. en klar og tydelig sidetitel og en beskrivende linktekst, er dog noget, som dine kunder sandsynligvis også vil sætte pris på.

Få flere oplysninger om retningslinjer for webudviklere, så du kan få din side med i Googles søgeresultater.

Foretag overvågning og test af dit website

Når dit website er aktivt, kan du overvåge effektiviteten og holde øje med områder, der kan forbedres. Du kan overveje at bruge Google Analytics som en hjælp til at finde frem til disse områder. Google Analytics sporer dit websites besøgende og fortæller dig, hvor mange gange dine websider blev vist, hvor lang tid brugerne var på dine sider, hvor de gik hen, efter at have set en bestemt side osv.